Най- добрите еко дестинации

 

 

 

  • Южна Америка

 


ПанамаНезависимо, че предлага равностойни на Коста Рика  възможности за екотуризъм , Панама е много по-слабо посещавана от своята съседка, което пък я прави идеална дестинация за тези, които нямат желание да вървят по добре утъпкани пътеки. Многоцветни кветзали(вид папагали) огласяват с виковете си облачните гори, в които човек пристъпя с трепет и богопочитание. Наемете си бунгало край водата и се впуснете в приключението да изследвате Панамския канал.

 


Препоръчителни хотели
* Canopy Tower Eco-Lodge
* Coffee Estate Inn
* Hacienda Del Mar


  • Африка

 


Мадагаскар


Дом на "извънземни животни" -просто няма да ги срещнете никъде другаде на планетата освен на Мадагаскар. Дестинация, която е списъка "мечтани" за всеки истински почитател на дивата природа. Лемури, странни влечуги и баобабови дървета изпъстрят малка част от колоритната визитна картичка на Мадагаскар.


Препоръчителни хотели

* Berenty Lodge, Резерват "Berenty"
* Nature Lodge, Национален парк "Amber Mountain"
* Setam Lodge, Национален парк "Ranomafana"


 

  • Северна Америка

Сейнт Джон (Върджин айлъндс)
Въпреки че е най-малкият остров от Върджин айлъндс, Сейнт Джон пленява с многоликия си пейзаж. Две трети от територията му са заети от Национален парк "Върджин айлъндс", където туристите могат да катерят стръмни дефилета над тропически планини и да се разхождат сред пустата крайбрежна зона. Плажовете и кораловите рифове също не са за изпускане. Все пак това е Карибски остров.

Препоръчителни хотели

* Maho Bay Camps, Нациоанален парк "Върджин айлъндс"
* Harmony Studios, Нациоанален парк " Върджин айлъндс"

  • Европа

 

Исландия

Исландия

Исландия

ИсландияКакто може да се очаква от страна, в чието име си съжителстват думите "лед" и "земя", пейзажът е суров и стръмен. Разходка из поля, някога заляти от изпепеляваща лава, обковани в непристъпни ледници, с магнетични водопади, множество гейзери и едни от най-симпатичните животни на планетата като тъпоклюната кайра. Отидете в периода между есента и пролетта, за да наблюдавате северното сияние.

Препоръчителни хотели
* Hotel Budir, Рейкявик
* Hotel Ranga, Рейкявик  • Азия

 

ЛаосПосетете Лаос, за да се докоснете до неподправената красота на Югоизточна Азия. Животът тук тече с бавна крачка, разказвайки ви истории от миналото, приказките на джунглата и планините. Отлично място за наблюдение на птици както и за нощни планински преходи.

Препоръчителни хотели

* La Residence Phou Vao, Луанг Прабанг
* The Vansana , Хотел в Долината на делвите

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2794 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3370 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2677 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове