6 неповторими места в Перу

 

1. Мачу Пикчу

6 неповторими места в Перу

Мачу Пикчу, едно от най-красивите и внушителни места в света, запазени от древността до днес, безспорно оглавява класацията за туристически дестинации в Перу. "Изгубеният град на инките" не се вижда от Долината Урубамба, разположената долу. Той е напълно изолиран, заобиколен от тераси за отглеждане на земеделски култури и снабдяван с вода от естествени извори. Въпреки че Мачу Пикчу не е тайна за местните, като цяло хората извън Перу не са знаели за него до 1911 г., когато историкът Хайрам го преоткрил.


2. Кaньон Колка

6 неповторими места в Перу

Колка е каньон на река Колка в Андите, южно Перу. Дълбочината му е повече от два пъти по-голяма от тази на Гранд каньон, но стените му не са толкова стръмни. Освен невероятните гледки, голямата атракция тук са южноамериканските кондори. Тези птици могат да се видят  сравнително отблизо, тъй като се реят в отвесно издигащия се поток от топъл въздух.


3. Plaza de Armas

6 неповторими места в Перу

Plaza de Armas е в центъра на историческата част на Куско. Първоначално площадът е построен от инките и е бил известен с името "square of the warrior" (в превод "площад на воина"). Той е бил почти два пъти по-голям, отколкото е сега, и е функционирал като културен център на живота на инките. Куско, столицата на Империята на инките, е изграден във формата на пума и площадът неслучайно се намира точно в сърцето на пумата и в центъра на града. Испанците намалили площта на площада, като построили две църкви, катедралата, както и църквата на La Compañía.


4. Острови Урос

6 неповторими места в Перу

Изкустwените острови Урос са изградени от тръстика тотора и оглавяват класацията за туристически атракции на езерото Титикака. Животът на племето Уро, предшественик на инките, е тясно свързан с този тип тръстика: тя е основен източник на препитание и се използва за направата на домовете, лодките и дори на чай от тръстиков цвят. Горе-долу на всеки три месеца на повърхността на островите се слага тръстика, тъй като тази на дъното изгнива – затова и земята винаги е мека и нестабилна.


5. Манастир Санта Каталина

6 неповторими места в Перу

Завършен на 2-ри октомври 1580 г., манастирът Санта Каталина в Арекипа е ограден със стени. Той има обща площ от 20,000 кв. м, обхващаща стени, улици, алеи, стълбища и малки площади. Манастирът е изграден предимно в стил мудехар и се характеризира с ярко боядисаните си стени. Това е един от най-важните манастири на колониално Перу и Латинска Америка.


6. Знаците в Наска

6 неповторими места в Перу

Знаците в Наска са между градовете Наска и Палпа по северното крайбрежие на Тихия океан.  Тези фигури, създадени между 200 г. пр. Хр. и 700 г. сл. Хр., варират от прости линии до стилизирани паяци, маймуни, риби, лами, гущери и човешки фигури. Знаците са толкова многобройни, че чак когато перуанските авиолинии започнали да извършват полети от Лима до Арекипа през 20-те години на XX в., хората разграничили отделните фигури. Хотелите и туристическите агенции в Наска организират обиколки с Чесна за туристите, които искат да разгледат знаците. Освен това на Панамериканската магистрала има кула за наблюдение, от която се виждат три от фигурите.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Перу

 

Американският археолог Хайрам Бингам открива Мачу Пикчу през 1911 г. Превърнете се и вие в изследователи и опознайте тази уникална местност, символ на инките и древната цивилизация.Уайна Пикчу Удивително е да видите изгревите над Уайна Пикчу (или в превод Младата планина), извисяваща се над „Изгубения град на инките“.Долината УрубамбаСвещената доли...
Прочетен: 1650 Коментари: 0
Лима е известна още като „Град на Кралете“, но това в никакъв случай не означава, че човек трябва да харчи като крал. Столицата на Перу може да предложи доста и на туристите, които не разполагат с много средства. Ето как да се насладите на ваканцията си в Лима и да спестите пари за други приключения из страната.Използвайте обществения транспортКога...
Прочетен: 1718 Коментари: 0
Един от най-добрите начини да опознаете дестинациите, които посещавате, е през местната културата и традиции. Много от туристите в Перу се отправят директно към Мачу Пикчу или столицата Лима – за да пазаруват. Но Перу може да ви предложи много повече. За да ви помогнем да се потопите изцяло в местната култура, направихме списък от 5 преживявания, б...
Прочетен: 2310 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)

Тагове