Странните, красиви плажове по света

 

Когато си мислим за плаж, във въображението ни нахлуват златни пясъци, уединени заливчета или пък скали. Може би дори имате изграден детайлен образ за идеалния плаж, но замисляли ли сте се за един друг тип плажове? Някои от най-уникалните плажове на света имат зелен пясък, розови скали и дори железни статуи! Макар и нетипични, те са изключителни. Ето и няколко от странните, красиви плажове по света:

 


1. Плаж Crosby, Англия

 

Странните, красиви плажове по света

 

В Мърсисайд има един плаж, на който ако стъпите, със сигурност ще Ви бъде простено ако си мислите, че не сте сами. Тук ще бъдете обградени от над 100 човешки фигури. Когато погледнете отблизо, ще забележите, че са изработени от чугун. Всъщност, това е изложба, творение на скулптора Антъни Громли. Ще видите дори и негова статуя сред човешката „гора“ на плажа. Когато настъпи приливът, статуите се скриват под водата и чакат оттеглянето й, за да изплуват отново.


 

 

2. Hot Water Beach, Нова Зеландия

 

Странните, красиви плажове по света

 

Нова Зеландия е известна със своите обширни геотермални региони, някои от които са идеални местенца за естествено джакузи. На полуостров Коромандел има страхотни плажове, но сред най-необичайните се нарежда Hot Water Beach. Ще го откриете недалеч от Whitianga. Това е идеалното място за гореща „вана“ във водите на термалните извори. Когато има отлив можете дори да се уредите с пясъчно джакузи само за Вас!


 


3. Плаж Green Papakolea, Хавай

 

Странните, красиви плажове по света

 

Зелените плажове на земята са само два и Green Papakolea е единият от тях. Плажът изглежда така, сякаш има тревисти дюни вместо обичайния пясък с мидички и камъчета. Всъщност, това е един прекрасен природен феномен, причинен от наслагванията на кристала оливин, който е разхвърлян навсякъде по брега и създава илюзията за тревна растителност.4. Плаж Махи, Карибите

 

Странните, красиви плажове по света


Това, което трябва да се нарича плаж Runway, е познато като плаж Maho в St.Maarten. Докато самолетите се приземяват на международното летище Princess Juliana, плажуващите буквално усещат вятъра в косите си, тъй като машините прелитат наистина много ниско над плажа – само на метри от плажните чадъри. За да се добави към странността на този плаж, барът излъчва предаванията между трафик контрола и пилотите.
5. Плажът на кравите, Индия

 

Странните, красиви плажове по света

 

Кравите са считани за свещени животни на много места по света, но в Гоа те дори си имат собствен плаж. Пясъците на плажа се делят между туристите и стада крави – със сигурност един от най-странните плажове. Това е една сюреалистична обстановка, но пък изглежда всичко си тече гладко.


 

 

6. Плаж Barking Beach, Хавай

 

Странните, красиви плажове по света

 

На Хавай има достатъчно странни плажове, но в сърцето на парк Polihale State Park ще откриете древни хавайски храмове, забранения остров Нихау, няколко погребални места и известният „лаещ“ плаж (Barking Sand Beach). Песъчинките са изследвани от учените, които установяват, че са кухи. Когато ходите по пясъка, той издава звук, който звучи точно като кучешки лай. Странно, нали?
7. Pfeiffer Beach, Калифорния

 

Странните, красиви плажове по света

 

Цветните пясъци винаги са предпоставка за странността на даден плаж, но обикновено цветовете са в тесен спектър. На плаж Pfeiffer обаче, няма да намерите жълт, бял или черен пясък, защото той е ...лилав! В Биг Сур, Калифорния, пясъкът е оцветен в лилаво заради високите стойности на манганов алмандин (познат и като гранат). Ако успеете да си представите, помислете за невероятните залези, когато синият океан посреща лилавите пясъци.

 

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2521 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3118 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2501 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове