7 от най-красивите езера в света

 

 

Някои от най-красивите езера се намират на най-необичайни места и са съществена част от света, в който живеем. Езерата ни подаряват красиви гледки, важни са за еко системите, флората и фауната, водните спортове и са чудесен пример за даровете на природата. Ето и някои от най-красивите езера на Земята:

 

 


1. Морейн, Канада

 

7 от най-красивите езера в света

 

Езерото Морейн е истински природен феномен. Също както неговия по-популярен двойник, езерото Луиз, Морейн е прекрасен шедьовър на природата. Невероятната, проблясваща зеленикава вода, придава на езерото неговия отличителен цвят. Той се дължи на снежните води от Скалистите планини, които захранват езерото. Тъй като глобалното затопляне разтапя ледниците, има шанс това ефервесцентно сияние да изчезне.

 


 


2. Манапури, Нова Зеландия

 

7 от най-красивите езера в света

 

Нова Зеландия е дом на някои от най-красивите езера и Манапури не е изключение. На маорски език „манапури“ означава „тъжно сърце“, а самото езеро е считано за една от най-сияйните гледки в Южния Пасифик. Кадифени пясъци ограждат водите на Манапури, а в него са разпръснати повече от 30 малки острова. Красивите снежни върхове, дълбоко зелените води и спиращият дъха пейзаж наоколо са запазеният знак на внушителното езеро. 

3. Тахо, Калифорния

 

7 от най-красивите езера в света

 

Езерото се намира на границата на Калифорния и Невада, а водите му са дълбоки 500 метра. Тахо е второ по дълбочина в Орегон след Кратер, което е с дълбочина от около 600 метра. Тахо е основна забележителност в Калифорния и едно най-красивите езера в Северна Америка. Снежните върхове на планините Сиера заобикалят неговите сапфирени води. За съжаление замърсяването и човешката небрежност са започнали да влияят върху чистите води на Тахо и сега човек може да види дъното само на 20 метра дълбочина, докато през 60те години на XX век метрите са били 30.


 


4. Люцерн, Швейцария

 

7 от най-красивите езера в света

 

Швейцария е позната и с изобилието на красиви езера, освен със снежните си планини, зелените долини и спиращите дъха панорамни гледки. Езерото Люцерн е считано за едно от най-красивите в Швейцария, със своята площ от 114 кв.км, обградена от Бернските Алпи. На поляната до езерото се намира мястото, на което се е създала Конфедерация Швейцария, която през 1991 година почете своя 700 годишен юбилей.


 


5. Ба-Бе, Виетнам

 

7 от най-красивите езера в света

 

Романтична, странна и мистериозна, гледката на Ба-Бе е една от най-необичайните – субтропична гора. Уединените заливи и воалите от мъгла над разпръснатите в езерото острови, го правят едно от най-изумителните в света. Спокойните смарагдови води са гладки като огледало и от време на време ще виждате лодки, пълни с посетители, дошли да разгледат националния парк, който е дом на някои защитени видове маймуни.


 

 


6. Lago De Patzcuaro, Мексико

 

7 от най-красивите езера в света


Съседите им са познати с най-добрия домашен сладолед, а Lago de Patzcuaro е познато заради иконичните фотографии на местните рибари, които ловят риба на езерото с големите си пеперудени мрежи. С тези мрежи те улавят популярната бяла риба, която след това продават на ресторантите. Този живописен район изглежда почти като излязъл от книга с приказки със своите гъсти борови гори, обграждащи бреговете на реката, която се влива в Lago de Patzcuaro

 

 7. Конистън Уотър, Англия

 

7 от най-красивите езера в света

 

В Лейк Дистрикт бил домът на известния поет Уилям Уърдсуърд, а районът бил сред любимите дестинации на много артисти, композитори и поети. Езерото Конистън Уотър се намира в сърцето на Британски Национален Парк и е едно от многото красиви езера и пейзажи в Лейк Дистрикт. Поемите на Уърдсуърд обезсмъртяват зелените ливади, килимите от цветя, пухкавите бели облаци и набраздените от бриз води, които са се превърнали в синоним на този красив район.

 

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2541 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3133 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2517 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове