6 невероятни места, които да видите в Азия

 

 

 

Най-известните дестинации в Азия са толкова разнообразни, колкото е и континентът. Огромни държави като Индия и Китай, островни нации като Филипините и страни като Турция, която е „стъпила“ между Европа и Азия. В Азия има много, много места, които задължително трябва да видите и сега ще Ви разкажем за една малка част от тях:

 

6 невероятни места, които да видите в Азия

 1. Сингапур

 

 6 невероятни места, които да видите в Азия

 

Сингапур е прекрасно азиатско бижу. В него има китайски, малайски и индийски черти, както и се усеща това, че е бил британска колония. Тук липсва хаосът, присъщ на други големи азиатски градове. Благодарение на затегнатия държавен контрол всичко е доста подредено – няма задръствания, градският транспорт е редовен и улиците са чисти. Но стерилността не означава липса на вълнение. Сингапур е една от задължителните спирки в Азия за всички шопинг маниаци и любителите на азиатската кухня.


 


2. Национален парк Алтай Таван Богд, Монголия

 

6 невероятни места, които да видите в Азия

 

За място, което определено се намира извън утъпканите пътеки, паркът е едно от най-посещаваните места в Азия. Алтай Таван Богд е невероятно красив! Намира се в западна Монголия и внушителните заснежени върхове оформят границата между Китай и Русия. Трудно е човек да намери подходящи думи, с които да опише тази красота. Майката природа е дала най-доброто от себе си, докато е рисувала с четката си планините, глетчерите, езерата, реките и долините тук. Паркът не е за слабохарактерни, тъй като тук няма хотели, но за сметка това има чудесни условия за езда, моторни спортове, каяк и разбира се – туризъм.


 


3. Островите Фи Фи, Тайланд

 

6 невероятни места, които да видите в Азия

 

В Азия има много красиви острови, които със сигурност си заслужават посещението, но за много хора първото място е отредено на Фи Фи. От лазурните води на Андаманско море се издигат два гигантски варовикови монолита, които предоставят на посетителите си плажове с бял пясък, кристално чисти води и драматични скали за фон. Фи Фи са рай за тези, които обичат слънцето и за гмуркачите. За щастие това, че островите стават популярни заради това, че там се снима филмът „Плажът“ не е направило островите по-малко прекрасни. Те са все така неопетнени и абсолютно разкошни.


 

 


4. Черешовите дървета в Токио

 

6 невероятни места, които да видите в Азия

 

Понякога малките неща носят най-голямо удоволствие. Япония е просто прекрасна, когато цъфтят черешовите дървета. Дори най-обикновени места се преобразяват в приказни гледки, когато ги украси черешовият цвят. В Токио има хиляди череши и на местата, където те са разположени близо едно до друго цветовете са навсякъде. Някои от най-добрите места, където можете да се насладите на цъфтенето на черешите са - Chidorigafuchi Ryokudo (най-добре се наблюдава от лодка в реката), парк Asukayama (едно от по-традиционните места) и парк Sumida.
5. Национални паркове Казиранга и Манас, Индия

 

6 невероятни места, които да видите в Азия

 

Казиранга и Манас се намират в източна Индия и са обявени за места със значение за световното наследство. Те са едни от най-подходящите места да се насладите на природата и дивите животни в Индия. Спиращата дъха природа се допълва от река Брахмапутра, която се вие покрай тучни чаени плантации и зони с висока трева. Парковете са от особено значение за дивите животни в региона и са дом на еднорогия носорог (тук живеят 2/3 от световната популация на това внушително животно). Тук има и бизони, сърни, слонове, червени панди, прасета пигмеи и много други видове животни и птици.

 

 6. Хой Ан, Виетнам

 

6 невероятни места, които да видите в Азия

 

Хой Ан е красиво и натурално място. Обявен е за район със значение за световното наследство и чака да бъде открит. Хой Ан е град, разположен край течението на река, в близост е до страхотен плаж и има много криволичещи улички, които да бъдат изследвани. Градът е очарователен, харизматичен и исторически. Това е град на шивачи, така че ако искате да се сдобиете с дрехи – ръчна изработка, това е най-подходящото място. Старият град е същинско бижу – тук няма автомобили. Позволено е влизането на мотори, освен когато има пълнолуние и улиците са украсени за празник. Тогава копринени фенери разпръскват светлина, въздухът е изпълнен с песни, танци, игри и аромата на вкусна храна. Хой Ан определено е едно от най-интересните места в Азия, а и е все още неизвестен, така че го открийте преди да го сторят веригите за бързо хранене. 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Азия

 

2013-09-17 09:24:36
от: zanzar
 
1
2
3
4
5
Кратерните езера се образуват при натрупване на вода в кратера на вулкан и обикновено са изключително живописни. Ето списък с някои от най-прекрасните кратерни езера на азиатска територия:Кели Муту – остров Флорес, ИндонезияВ кратера на вулкана Кели Муту се намират три изключително красиви кратерни езера с различни цветове. Tiwu Ata Mbupu (Езерото ...
Прочетен: 2268 Коментари: 0
На пръв поглед Азия е много повлияна от Западния свят, но всъщност тук все още съществуват доста странни традиции, които могат да ви изумят. Вижте 10 от най-необичайните.Универсален рожден ден във ВиетнамВиетнамската Нова година е рожден ден за всички виетнамци. Виетнамците, както и корейците, празнуват рождените си дни на Нова година, независимо к...
Прочетен: 3187 Коментари: 0
Чували ли сте за Банкок и Бали? Вероятно ще отговорите положително и ще се подсмихнете "Че кой не е чувал за тях?". Имената Батамбанг и Палаван обаче вероятно не са ви толкова познати, тъй като тези дестинации в Югоизточна Азия не са толкова популярни за туристите. Ако като планирате пътешествие на Изток предпочитате само на-прочутите азиатски дест...
Прочетен: 2252 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Китай

 

 
1
2
3
4
5
   От: Lyubomir Nikolov
 
 


Тагове