8 странно и екзотично окичени дървета по света

 

Ето списък с 8 странно декорирани дървета.


Дървото с броеници в Салта, Аржентина
 

 8 странно и екзотично окичени дървета по света

Стотици, вероятно хиляди броеници са закичени по клоните на дърво, разположено на върха на хълмиста местност, в близост до малък параклис в покрайнините на Салта, Северна Аржентина. Те са отличителен знак, че на това място се е случило нещо изключително важно. Счита се, че тук се появява Дева Мария и общува с местна домакиня на име Мария Ливия де Обейд.


Дървото с обувки в Невада, САЩ


 8 странно и екзотично окичени дървета по света

 8 странно и екзотично окичени дървета по света

За разлика от повечето крайпътни атракции, дървото с обувки не е трик за изкарване на пари. Вместо поставянето  на ярки знаци и входни такси, това дърво – самотно и мистериозно – окичено с хиляди обувки,  се намира на пустинна отсечка, в близост до магистралата, свързваща градовете Ийли и Рино. Въпреки че никой не е извлякъл полза от красотата на това странно дърво, много хора са завързвали своите обувки на клоните му в течение на години. Дървото е било отрупано с обувки, сякаш тази традиция е следвала някакъв култ.
Бележка: За съжаление дървото с обувки в Невада е било отсечено от вандали.


Дървото с великденски яйца в Германия 8 странно и екзотично окичени дървета по света

 8 странно и екзотично окичени дървета по света

Традицията за украсяване на дървета с великденски мотиви води началото си от 1965 година, когато немецът Фолкер Крафт декорира ябълковата си фиданка с 18 великденски яйца.  Години след това дървото със здрава структура е било накичено с  9,800 яйца – изкусно декорирани с разнообразие от материали и мотиви – от пайети до раковини. Традицията, свързана с украсяване на дървета с продухани и боядисани яйца на Великден, е популярна в Германия. Делото на 75-годишния пенсионер е нещо наистина уникално. Неговото творение събира над 13 000 души през 2010 година. На Крафт са му били необходими две седмици, както и множество качвания и слизания от стълбата, докато успее да закачи яйцата. Тази задача ставала все по-тежка с изминаването на годините – от 1965 година, когато положил началото на тази традиция. Първоначално Крафт украсявал дървото с пластмасови яйца, но по-късно той усъвършенствал проекта си и започнал да аранжира и с истински яйца. Към това мероприятие той включил и трите си деца, чиято задача били продухването и боядисването на яйцата.

   
Дървото с окичени катинари в Москва, Русия


 8 странно и екзотично окичени дървета по света

Върху моста, под който минава река Москва, е разположено странно „ желязно” дърво, окичено с катинари. Тази негова ексцентричност има и своето суеверно обяснение – тук булките и младоженците  заключват катинари на клоните на дървото, върху които са изписани имената им и датата на сватбата, което от своя страна изразява тяхната вечна любов.

   
Островът на Куклите в Мексико


 8 странно и екзотично окичени дървета по света

„Долината на куклите” е място, съществуващо единствено във въображението на авторката Джаклин Сюзън. Но мексиканският остров на куклите, разположен на юг от Мексико Сити, дълбоко сред просторна мрежа от канали, е не само странен, но и истински. Островът на куклите е странна и ексцентрична туристическа атракция. Стари и счупени кукли са закачени на клоните на почти всяко дърво, растящо на острова. Легендата гласи, че едно от три играещи малки момиченца се удавило. Отшелник на име Дон Хулиан Сантана избрал този далечен и усамотен остров за свой дом и в чест на духа на мъртвото дете, той направил естествен олтар от стари кукли. Той ги донесъл на острова и ги завързал по клоните на дърветата.


Дървото с покатерилите се кози, Мароко

 8 странно и екзотично окичени дървета по света

Преди да си направите каквито и да са заключения, с положителност трябва да знаете, че показаното на снимката не е постигнато чрез Photoshop. Тези странни животни са истински и наистина се катерят по  дървета в Мароко в търсене на храна, която е рядкост в този район. С течение на времето козите не само са се качвали на дърветата, но са развили и способността да се промъкват през тях, осигурявайки си упора с крака, което е невероятно за копитни животни.


Дървото с висящата кола, Австралия

 8 странно и екзотично окичени дървета по света 

Висящата кола на дървото е съобщение към шофьорите да обърнат внимание на сигурността, докато карат. Това дърво се намира на шосето Old Coast Road в Югозападна Австралия.


Дървото, окичено с готварски рецепти  в Лондон


 8 странно и екзотично окичени дървета по света

Дървото, чиито клони са окичени с готварски рецепти на ирландската кухня, е подарено на собственици на имот във вътрешните части на Лондон от ирландски фермери. Дървото било поставено в центъра на имението, а живеещите там започнали да закачват рецепти на клоните му с надеждата да представят на своите съседи традиционните ястия на различни култури. Дизайнът на дървото е дело на художничката с ирландски произход Хелън Шарп.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2917 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3475 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2758 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове