8 забележителности в Обединеното кралство

 

Обединеното кралство е популярна туристическа дестинация, разполагаща с изумителни пейзажи, богата история и културно наследство. Тук има прекрасни градчета, околности и крайбрежни линии. Определено има и места, които ще провокират интерес у Вас. Ето списък с 8 забележителности в Обединеното кралство.


Чешир

8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Чешайър е графство с прекрасни селца, търговски градчета и живописни околности. Честър – древен римски град, е добре запазен средновековен град, чиито крепостни стени и исторически сгради  датират от различни периоди. Тук е разположена и Честърската катедрала от 14-те век, която е изработена от червен пясъчник. Увеселителни лодки правят обиколки по водите на река Ди. Тук е разположена и историческа сграда, господарска къща, която е в средновековен стил и тя разполага с просторни градини, резерват за елени и чифлик, в който се отглеждат редки породи.


Зелените езера в Норфолк и Съфолк

8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Тези области са заети от няколко плавателни реки и езера, които са свободни за обществен достъп. Тук има яхти и моторници, които се отдават под наем, както и канута, в които има екскурзоводи. Това местенце е рай за тези от Вас, които обичат да наблюдават волния полет на птиците, то е дом на разнообразни видове като голяма европейска чапла, керкенез, зеленокрака водна кокошка, водна кокошка  и други водни птици. Водните канали са заобиколени от старинни селца, с къщи със сламени покриви, местни кръчми и вятърни мелници.


Брадфорд, Западен Йоркшир


8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Създаден по време на Индустриалната революция, този град е бил център на търговията с вълнен текстил, но след като този отрасъл замрял, туристическата индустрия добила голямо значение. Главна забележителност тук е Националният  музей на фотографията, който ''разказва'' историята на фотографията и представя прожекции от селектиран материал в своето IMAX кино. Близо до него се намира Солтейр – запазено селище от 19-ти век, където са изложени картините на художника Дейвид Хокни.


Брайтън, Източен Съсекс


8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Пътят от Лондон до крайбрежния курорт Брайтън отнема около час пътуване с влак. В този град винаги е време за забавления – има много барове, нощни клубове и увеселителни аркади, разположени по морския бряг. Градът е известен като ''гей столицата на Великобритания'', в който се провежда ежегоден гей парад всеки август. Има плажове, покрити с морски чакъл, както и райони за нудисти. Брайтън е популярен с интересната си архитектура, особено атрактивен е Кралският павилион, построен в началото на 19-ти век.  Екстериорът е повлиян от индийския стил, а вътрешният дизайн  е с китайски орнаменти.


Дарбишир


8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Голяма част от националния парк '' Peak District'' е разположена на територията на това графство. Тук пейзажите са прекрасни и привличат множество планинари, любители на пещери и катерачи на скали. Дворецът Чатсуърт хаус, който се намира в графството, разполага с огромна паркова площ и градини, и е атрактивна забележителност със своите произведения на изкуствата, с които е украсен, и с бароковото си обзавеждане.


Ларн, Кармартъншър, Уелс


8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Този град, който е разположен на естуара на река Таф, е фокусна точка на посещения от почитатели на поета Дилън Томас, който е живеел тук, заедно със своята жена и децата си от 1943 година до края на живота си ( 1953 година). Неговият бивш дом, познат като  Boathouse, е отворен за обществени посещения. В къщата са запазени оригиналните мебели и лични вещи на поета. Голяма част от известните творби на  Дилън Томас са написани тук.


Северна Ирландия


8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Въпреки че проблемното минало на Северна Ирландия все още се помни, туристическата индустрия в района нараства. Части от Белфаст са облагородени и сега градът разполага със сграда на градския съвет, построена през 1906 година, музей, ботанически градини и катедралата "Св. Ана". Тук има много красиви пейзажи и замъци, които заслужават да се видят. Най-известната забележителност е ''Пътят на великаните'' – невероятни колони от базалтови скали, формирали се вследствие на вулканичната дейност.


Глазгоу


8 забележителности в Обединеното кралство

8 забележителности в Обединеното кралство

Това е друг град, който е успял да оцелее след индустриалния упадък и да се преоткрие, което се случило, когато градът бил наречен Европейски център на културата през 1990 година. Глазгоу разполагал с най-голямата паркова площ в сравнение с всички градове в Обединеното кралство и бил похвален за своята изтънчена архитектура. Художествената галерия и музей "Келвингроув" разполага с едни от най-важните колекции в Европа, включващи произведения на френски импресионисти.  Глазгоу е дом на ар нуво дизайнера Чарлс Рени Макинтош и негови произведения могат да бъдат видени в  Willow Tea Rooms и навсякъде из града.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Англия

 

Няма съмнение, че ако поискате от някой да назове град в Англия, най-вероятно това ще бъде Лондон. Британската столица безспорно предлага множество забележителности и очарова със своята атмосфера и богата история, но в същото време нейният блясък отвлича вниманието от останалата част от страната. Ето кои са някои от красивите градове в Англия, коит...
Прочетен: 4380 Коментари: 0
Байбъри е очарователно малко градче в югозападна Англия. Сгушено в района на Котсуолд, област Глостършър, то е на около 10 км от Сайрънсестър. Някога описан от Уилям Морис като "най-красивото градче в Англия", днес Байбъри се смята за един от най-живописните и приказни градове в цяла Европа. Най-впечатляваща е алеята Арлингтън Роу, която неслучайно...
Прочетен: 3530 Коментари: 0
    Англия – там където живеят монарси, хората пият чай със сметана и има изобилие от зеленина? Не съвсем. Когато надникнем зад обичайните асоциации, свързани с тази страна, ще открием и нейната неочаквана и ексцентрична част – стига да знаем къде да гледаме. Ето и някои от странните забележителности на острова: Уитби, Йоркшир     Груб...
Прочетен: 8429 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Англия

 

 
1
2
3
4
5
   От: Sonia
 
 
Видео за Англия

  


Тагове