Алжир

 

Алжир е втората по големина страна в Африка, чиито население е съсредоточено по Средиземноморското й крайбрежие, което е единствената плодородна територия в пределите на държавата. На север се простира величествената планина Атлас, а цялата централна и южна част е заета от пустяната Сахара.

 

Алжир е наистина гореща точка -не само заради тропическия климат. Преди да предприемете пътуване до там, добре е да научите за мерките за сигурност  заради възможната опасност от терористични атаки.

 

Все пак Алжир е страна, в която има много места, които си струва да се видят -заради интересното и минало и многото различия. Най-доброто време да посетите Алжир е от  октомври до ноември, когато небето е ясно, температурите са умерени и в зависимост от валежите през лятото може да се види и  зеленина в пустинята.

 

Места, които да се видят - El-Oued - или както е известен градът на хилядата кубета, който е основният град в провинция Суф. Освен с кубетата, които почти всяка сграда има, градът е известен и с килимите си; Monument des Martyrs - монумент-мемориал в памет на войната за независимост на Алжир.

Друга забележителност е Тимимоун -град оазис в пустинята Сахара. Там ви очакват 400 хиляди палми, древно солено езеро и дюни, останали от времето на старото селище, върху което е построен градът.

Столица -Алжир, валута -алжирски долар, език -арабски, френски, религия - основно мюсюлмани сунити.

Транспорт - от София до Алжир 1 848 км.

 Теми Алжир

 

2009-07-30 17:22:27
от: tao
 
1
2
3
4
5
Жарко слънце и прохладни бели домове, хиляди кубета, палмови дървета, пустинни рози -една от най-горещите точки на планетата в пряк и преносен смисъл. Родината на човека, който заявяваше смело: "Бунтувам се, следователно съществувам". Може би се досещате, че иде реч за Алжир - родната земя на Албер Камю, в чиито предели се развива й дейсвието на ве......
Прочетен: 10211 Коментари: 0

2009-02-13 12:33:42
от: tao
 
1
2
3
4
5
Тимгад някога е бил град от римска колония в Северна Африка, основан от император Траян преди около 2000 г.. Цялото име на града било Колония Марсиана Улпия Траяна Тамугада. Днес руините, които са открити изпод пясъците на Северен Алжир през 1881 г., представляват образец за модела на градоустройството на римските градове. Били издигнати множество ......
Прочетен: 4874 Коментари: 0


Други дестинации

 

рекламаСнимки Алжир

 Потребители посетили Алжир

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)
Тагове