Азербейджан

 

В миналото Азербейджан  е била важна част от Големият път на коприната. Днес страната е атрактивен маршрут за любителите на древните култури със запазените скални рисунки от Бронзовата епоха, средновековните минарета и джамии и известния пазар на килими. Най-доброто време да се посети Азербейджан е от средата на Април до октоври, когато е топло и сухо. Страната има 800 километрова брегова линия с Каспийско море, а планиснките вериги Малък и Голям Кавказ и Талиш заемат около 40% от площта й.

Местата, които задължително трябва да видите - Огненият храм Атешгях, който е най-магичният храм, извън територията на Индия; музеят на открито Кобутсан, където могат да се видят неолитни рисунки, около 4 000 надписа, които ще ви върнат около 12 000 години назад, Дворецът Шеки хан.

Столицата е Баку, а други по-големи градове са Ганджа, Сумаит, Мингечаур и Шеки. Местната валута е манат, а официален език -азербайджанският.

 

 Теми Азербейджан

 

    Едно от любимите места на жителите и туристите на Баку безспорно е булевард Primorsky, който е дълъг няколко километра и се простира по брега на морето. По протежението на булеварда се извисяват вековни дървета - кестени, чинари, палми. Изобилието от луксозни кафета и ресторанти, кина, фонтани е наистина смайващо. От тук с лифт може......
Прочетен: 1972 Коментари: 0


Други дестинации

 

рекламаСнимки Азербейджан

 Потребители посетили Азербейджан

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)
Тагове