Азербейджан

 

В миналото Азербейджан  е била важна част от Големият път на коприната. Днес страната е атрактивен маршрут за любителите на древните култури със запазените скални рисунки от Бронзовата епоха, средновековните минарета и джамии и известния пазар на килими. Най-доброто време да се посети Азербейджан е от средата на Април до октоври, когато е топло и сухо. Страната има 800 километрова брегова линия с Каспийско море, а планиснките вериги Малък и Голям Кавказ и Талиш заемат около 40% от площта й.

Местата, които задължително трябва да видите - Огненият храм Атешгях, който е най-магичният храм, извън територията на Индия; музеят на открито Кобутсан, където могат да се видят неолитни рисунки, около 4 000 надписа, които ще ви върнат около 12 000 години назад, Дворецът Шеки хан.

Столицата е Баку, а други по-големи градове са Ганджа, Сумаит, Мингечаур и Шеки. Местната валута е манат, а официален език -азербайджанският.

 

 Теми Азербейджан

 

    Едно от любимите места на жителите и туристите на Баку безспорно е булевард Primorsky, който е дълъг няколко километра и се простира по брега на морето. По протежението на булеварда се извисяват вековни дървета - кестени, чинари, палми. Изобилието от луксозни кафета и ресторанти, кина, фонтани е наистина смайващо. От тук с лифт може......
Прочетен: 2120 Коментари: 0


Други дестинации

 

рекламаСнимки Азербейджан

 Потребители посетили Азербейджан

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

ani pirinarova

Теми (0)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)


Изпрати съобщение
Направи приятел

Daniela Shultz

Теми (0)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (1)
Тагове