Плажът "Силистар" в близост до Резово

 

Ако сте от  хората, които обичат да прекарват лятната си отпуска на място, което е характерно с почти непокътнатата си природа и дивата растителност заобикаляща всичко наоколо може да го направите в България. Южното ни черноморие се слави със своята красота и винаги е било привлекателна дестинация особено за случаите когато човек иска да се откъсне от градският начин на живот и търси места, където може да забрави за известно време напрегнатото ежедневие. На по-малко от 5 километра преди границата на България с Турция се намира един къмпинг, който съчетава в себе си всички положителни качества на дивата лятна почивка. Този къмпинг се нарича Силистар и е предпоследната спирка по Българското черноморие преди Резово.

Да се намери къмпинга изобщо не е трудно. Голяма табела означава мястото, където трябва да се отбиете от главният път и след по-малко от километър стигате до въпросното място. Единственото нещо, което прави лошо впечатление е бариерата, която е поставена напряко на пътя и човекът, който събира такса за паркиране. Ако човек пренебрегне това малко неудобство ще трябва много да се постарае за да намери нещо друго в района, което да помрачи доброто му настроение. В дясно от паркинга е самият къмпинг, където има построени бунгала и  отделно място за поставяне на палатки. В тази част на къмпинга има прекарано електричество за разлика от плажа и околностите. За да стигнете до самият плаж трябва да преминете през местност, в която ще видите високо избуяли папури, река, която тече в близост до морето, дървено мостче над реката, около което кръжат рояци от водни кончета и голяма пясъчна ивица, от която се открива гледка към един приказен залив. Тук сякаш времето е спряло. Водата в морето е съвсем спокойна и кристално чиста. Дори и навътре във водата може да се види дъното и цели стада с рибки, които плуват наоколо. Няма водорасли, няма боклуци, няма отходни тръби, които да тровят екосистемата и да предизвикват негативни реакции в дошлите да летуват туристи. Основната част от пясъчната ивица е запазена непокътната, като изключение правят чадърите, които заемат не повече от една трета от целият плаж и дървено заведение, което работи на генератор и където се предлагат основните деликатеси по този тип плажове : цаца и наливна бира.

Денят по такива места минава неусетно и след като слънцето вече се е скрило зад близките хълмове има възможност да си запалите огън, да си приготвите барбекю и да наблюдавате безбройните звезди, които са осеяли целият небосклон. Една китара и малко алкохол могат да заредят с ентусиазъм цялата група и покрай лагерни песни и сладки приказки да премине неусетно цялата нощ.

Едно от най-приятните изживявания, които човек може да усети на подобно място е изгревът на слънцето. Първите слънчеви лъчи символизират едно ново начало, зареждат с позитивна енергия и могат да дадат едно спокойствие нужно най-вече на тези, на които предстои да се върнат скоро към сивото и напрегнато ежедневие. 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Бургас

 

Българската сватба започва в четвъртък с обредно замесване на хляб, наречен "меденик" . В петък се приготвя "сватбеното знаме" и "кумовото дърво", а в събота се изпращат "калесници", които канят гости на сватбата в . Сватбеният ден започва с прибулване и напяване на булката, след което я отвеждат в дома на младоженеца. Там тя дарява на сватбарите б...
Прочетен: 1405 Коментари: 0
Етнографският музей е най - големият в Югоизточна България. Той представлява историческото ядро на стария Бургас с неговата традиционна култура и бит. Ескопозицията е раположена в известната в Бургас  Бракалова къща, собственост на големия патриот и общественик Димитър Тодоров Бракалов, два пъти кмет на град Бургас. Къщата е построена през 1873 год...
Прочетен: 4607 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Велизар Гоцев

Теми (1)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (0)Снимки за България

 

 
 
Видео за България

  


Тагове