Покана за пътуване -огледалният свят на фотографа Ян Паркър

 

Това са част от местата, където фотоокото на Ян Паркър е уловило някои от най-смайващите огледални отражения.

Национален парк "Джошуа Три"

Eдин от националните паркове на САЩ, намиращ се в югоизточна Калифорния. Името на парка произхожда от дървото Джошуа, вид юка (Yucca brevifolia), което се среща по тези места. Паркът се намира в пустинна зона и една голяма част от него е дива територия. Обявен е за национален парк през 1994 година, като преди това е бил национален монумент от 1936 година.  Разположен е на границата на Сан Бернардино и Ривърсайд и включва части от две пустини. Източната част е в Колорадската пустиня, където изобилстват кактуси и различни видове храсти. Останалата част на парка се намира в малко по-студената и по-влажна пустиня Мохаве.

Национален парк "Арките"


Националният парк „Арките“ (на английски Arches National Park) се намира в Юта, САЩ и заема площ от 119 квадратни мили (309 квадратни километра). В него могат да се видят около 2000 естествени арки и други интересни скални форми, които природните сили са изваяли в продължение на столетия. В парка се намира световноизвестната Деликатна арка, която е нарисувана на номерата на автомобилите в Юта.Ангкор Ват


Храмът е изящен пример за величието на Кхмерската архитектура, най-големият религиозен комплекс в света, вдъхновител на множество новели и място, където се е развивало действието в много холивудски филми. Построен е между 1113 г. и 1150 г. от крал Суриаварман II , който възнамерявал храмът да бъде негов личен мавзолей. В разрез с традицията на кхмерските крале, той наредил храмът да бъде издигнат в чест на Вишну, а не на Шива. Със стени от приблизително половин миля, Анкор Ват величествено олицетворява хиндуистката космология със своите централни кули, които изобразяват връх Меру- домът на боговете; външните стени - планините, обграждащи света и ровът -океанът, който е отвъд.


Коум Ридж


Коум Ридж са изумителни скални образувания в пустинята и каньоните на югоизточна Юта.  Представлява внушителен пясъчник, наклонен на около 20 градуса, който е почти 128 км. дълъг, простиращ се от север на юг и с широчина около 1,6 км.


Balanced Rock
Balanced Rock е една от забележителности на Национален парк "Арките" в Гранд Каунти, Юта. Огромната скала е с големината на три училищни автобуса. Общата височина е 128 метра с "уравновесената скала", чиято височина е 55 метра  над основата.


Бедуотър


Бедуотър е падина в Долината на смъртта в Калифорния, която се смята за най-ниската точка в Северна Америка - на 86 м. под морското равнище. В нея са се образували няколко водни басейна, които се пълнят с вода през пролетта, но заради акумулираните солни запаси наоколо водата е негодна за пиене, от където идва и името й - Бедуотър. Иначе, в нея живеят различни животни и растения, като водни насекоми, змията Бедуотър и растения като солянката.


Езерото "Моно"


Езерото Моно е алкално, силно солено езеро в Калифорния, САЩ, което е важно място за гнездене на няколко видове птици, и е необичайно продуктивна екосистема.Долината на солта

Тя е обширна, дълбока и пустинна долина в северната част на пустинята Мохаве в Южна Калифорния. По-голямата част от нея е част от Национален парк "Долината на смъртта" след разширяването му през 1994 г.


Солтън Сий
Солтън Сий е солено езеро, което обхваща най-ниската област от Солтън Синк -част от по-голямата пустиня Колорадо в Южна Калифорния, северно от Императорската долина. Солеността на водата е много по- висока от тази на океана, но по-ниска от тази Грейт Солт Лейк.

Долината на монументите


Долината на монументите (на езика на племето навахо: Tsé Biiʼ Ndzisgaii, на английски: Monument Valley) е уникално геоложко образувание, намиращо се на североизток от щата Аризона, (САЩ)  на границата с щата Юта, на територията на резервата на индианското племе навахо и е един от националните символи на САЩ. Представлява висока равнина, която влиза в територията на платото Колорадо. В резултат на дейността на вятъра и ерозията са останали само скали от червен пясъчник, които са придобили най-невероятни форми, повечето от които имат дори имена - „Трите сестри“, „Окото на слънцето“, „Източната и Западната ръкавица“ идр.Национален парк "Yosemitе"
Национален парк "Yosemitе"  обхваща почти 1,200 квадратни мили от величествените, пустинни земи в централната част на Сиера Невада, които се простират до източната граница на Калифорния. Всяка година приблизително 4 милиона човека посещават парка, който е на разстояние от 4,5 часа от Сан Франциско.
Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2917 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3475 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2758 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове