Най-внушителните гледки в Хонконг

 

Най-внушителните гледки в Хонконг

Хонконг има силует, какъвто не бихте могли да видите никъде другаде по света. Невероятният пейзаж е формиран от многобройни небостъргачи на фона на високи зелени планини. Има няколко места, които гарантират спиращ дъха панорамен изглед. Ето кои са и най-добрите от тях:

1. Star Ferry

Най-внушителните гледки в Хонконг

Осемминутното преминаване покрай пристанището Виктория с ферибот е класическо Хонконг преживяване. Оцветени в бяло и зелено, фериботите дават възможност на туристите да се насладят на възхитителния силует на мегаполиса. Местата на горната палуба предлагат по-добра гледка, но и цената им е малко по-висока. Изживяването е неповторимо както през деня, така и вечер, когато всички небостъргачи блестят в хиляди светлини. Цената за пътуване в една посока е около HK$3.

2. The Peak

Най-внушителните гледки в Хонконг

Въжената линия до връх Виктория предлага още по-впечатляващи и незабравими гледки. Тя се движи от 1888 г. насам и се изкачва на височина 542 метра. При ясно време оттук може да бъде видян дори и континенталният бряг на Китай. Мнозина намират нощния пейзаж за още по-зрелищен.

3. IFC2

Най-внушителните гледки в Хонконг

Главният изпълнителен директор на Международния финансов център със сигурност може да се похвали с грандиозна гледка от луксозния си офис на 88-мия етаж на IFC2. Сградата е с височина 415 метра. 55-тият етаж от небостъргача е отворен за посещения от понеделник до събота и предлага величествен изглед към множеството високи сгради в Хонконг.

4. Central Plaza

Най-внушителните гледки в Хонконг

Със своите 374 метра височина, това е третата по височина сграда в Хонконг. 45-тият етаж, който е отворен за туристи, предлага удивително красив изглед. През големите прозорци, заемащи цялата височина на етажа, идеално се виждат плътно построените един до друг небостъргачи.

5. Tai Mo Shan

Най-внушителните гледки в Хонконг

Издигащ се на 957 метра над морското равнище, Тай Мо Шан е най-високият връх в Хонконг. Тук можете да се раходите по някоя от добре маркираните туристически пътеки. По една от тях, на около 30 минути от посетителския център, ще стигнете до самото било. От него се разкрива всеобхватен пейзаж към островната и континенталната части на Хонконг.

Хонконг е удивителен мегаполис, носещ в себе си черти както на традиционната азиатска култура, така и елементи от запада. Това несъмнено е място, което си заслужава да посетите и чиято атмосфера трябва да усетите.

Най-подходящи за посещение на Хонконг са условията от края на август до края на ноември. Тогава слънчевите часове са много, достига се оптимална температура на въздуха и има лек, приятен ветрец. Влажността през тези месеци е ниска, което е важен фактор за ясно небе.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Хонконг

 

Мислите си, че познавате Хонконг. Помислете отново. Сигурно знаете, че Хонконг е уникално място с интересна история, но знаете ли че...1. Името на Хонконг в превод от китайски означава „ароматно пристанище“.2. С население от над 7 милиона души, Хонконг е едно от най-претъпканите места в света. Изчислено е, че на един квадратен километър се падат по...
Прочетен: 1890 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)

Тагове