Топ 10 дестинации за 2016 г.

 

Първите месеци на годината са идеални за планирането на предстоящите екскурзии и почивки. Ако още не сте избрали нищо конкретно за отпуските си, ето някои от най-препоръчваните дестинации за 2016 г.

1. Фиджи

Фиджи

Последното десетилетие беше доста тежко за Фиджи, след като страната беше разтърсена от политически вълнения. За щастие към днешна дата обстановката вече е нормализирана и островът може отново да се върне към това да бъде земен рай. Въпреки че географското местоположение на Фиджи до голяма степен затрудняваше достигането на земите му, през 2016 г. подобряването на летището значително ще улесни целия процес на пътуване.

2. Гренландия

Гренландия

Ако сте насочили вниманието си към арктическите дестинации, изберете Гренландия. Това е страна, 80% от която са покрити със сняг и лед, но глобалното затопляне оказва съществено влияние и върху нейните земи. Ще можете да видите айсберги, безкрайни дни и, разбира се, Северното сияние.

3. Уругвай

Уругвай

Уругвай е страна, която често остава засенчена от Бразилия и Аржентина. Неслучайно обаче я наричат Американската Швейцария. Докато други южноамерикански страни са изправени пред редица конфликти, Уругвай се радва на политическа стабилност, спокойствие и просперитет. Ще останете очаровани от архитектурата на стария град Монтевидео и от уникалната възможност да се потопите в света на каубоите.

4. Полша

Полша

Посетителите в Полша през последните години стават все повече и повече. Вроцлав, историческата столица на Силезия, ще стане Европейска столица на културата през 2016 г., с което със сигурност ще се окаже в светлините на прожекторите. Краков пък ще бъде посетен от папата за Световния ден на младежта, което ще бъде съпроводено с паради и тържества.

5. Австралия

Австралия

Въпреки дългото пътуване и значителните разходи, които то ще ви коства, със сигурност няма да съжалявате. Красотата на Австралия е уникална и завладяваща. Отслабването на австрийския долар е основателна причина да изберете именно тази дестинация през 2016 г. Сега е моментът да видите удивителните природни чудеса на страната като Големия бариерен риф и поразителната пустиня на Тасмания.

6. Латвия

Латвия

Латвия отбелязва 25-тата годишнина на своята независимост и несъмнено днес може да предложи много на своите гости. С уникалната си архитектура, старинни замъци и реставрирани паметници на културата, страната ще ви омагьоса с очарователната си атмосфера.

7. Палау

Палау

Палау е архипелаг в западната част на Тихия океан, включващ над 200 острова. Ако сте привърженици на гмуркането, това несъмнено е едно от подходящите места в света, където да се насладите на красивия подводен свят. Освен това островите предлагат прекрасна възможност за каякинг, ветроходство и разходки сред дивата природа.

8. САЩ

САЩ

През 2016 г. службата за защита на националните паркове в САЩ (NPS) отбелязва своята 100-годишнина. Именно благодарение на нея Йосемити, Йелоустоун, Шенандоа и други природни забележителности са опазени и достъпни и до днес. Ето защо сега е моментът да се потопите в едно истинско приключение сред природата.

9. Япония

Япония

Всеки, който е бил в Япония и е видял ярко светещите улици на Токио, знае, че това е страна като никоя друга. Тук дръзко се преплитат старо и ново, модерно и историческо. В Токио вече започна и подготовката за Олимпийските игри през 2020 г., на които градът ще е домакин.

10. Ботсвана

Ботсвана

Не може да се каже, че Африка се свързва с безопасност и политическа стабилност, но Ботсвана прави изключение. За своите 50 години независимост страната се превърна в една от най-процъфтяващите на континента, с развиваща се икономика, минимални нива на корупция и отлични условия за туризъм. Близо 20% от територията на Ботсвана са заети от национални паркове, които несъмнено си заслужава да видите.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2794 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3370 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2676 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове