Къде можете да видите пингвини в естествената им среда

 

Къде можете да видите пингвини в естествената им среда

Пингвините са много интересни птици - харизматични, приятелски настроени, и обитават някои от местата по света с най-сурови условия. Противно на общоприетото схващане, пингвините не живеят на северния полюс, нито пък са антарктическа птица. Ето къде можете да ги видите в естествения им хабитат:

Остров Гоф

Остров Гоф

Много хора дори не са и чували за остров Гоф. Този малък остров в южната част на Атлантическия океан е твърде отдалечен, за да бъде обитаван от хора. На Гоф обикновено има не повече от 6 души и това са служителите на метеорологичната станция. Островът се намира на 2900 км от Кейптаун и на 3200 км от Южна Америка. Тъй като е отдалечен, той е убежище за много диви животни, особено птици. На острова има над 3000 гнездящи двойки
пингвини Рокхопър.

Островите Галапагос

Островите Галапагос

Със сигурност сте чували за островите Галапагос – без значение дали заради гигантските костенурки, които живеят там или покрай Чарлз Дарвин и неговите проучвания на чинките от 19 в. Това обаче не са единствените същества, които обитават екваториалните острови. Тук живеят и пингвините Галапагос – единственият вид пингвини на север от екватора. След тревожния спад на броя им, от 1980 г. те са обявени за застрашен вид. Към днешна дата популацията бавно се увеличава.

Южна Африка

Южна Африка

Обикновено хората асоциират пингвините със студен климат и зоологически градини, което прави много изненадващ факта, че тези птици невинаги живеят в снежните земи на Антарктида. Всъщност Африка също е място, на което можете да видите пингвини. Те обаче са обявени за застрашен вид. Африканските пингвини обитават области на Намибия и южните части на континента.

Австралия

Австралия

Австралия е известна със своето богато биологично разнообразие и е дом за някои от най-уникалните видове в света. Нейните земи обитава и голяма популация на специфичен род малки сини пингвини, наричани още пингвини-фея. Те живеят основно по южното крайбрежие на континента. Достигат височина около 40 см и тегло 1 кг. Различават се от останалите видове пингвини основно по това, че не гнездят над земята, а живеят в дупки.

Нова Зеландия

Нова Зеландия

Подобно на Австралия, Нова Зеландия също има уникално биоразнообразие. Освен малките сини пингвини, тук живеят още качулати пингвини, Снарски пингвини и жълтооки пингвини.

Чили

Чили

Южна Америка обикновено се асоциира с Амазония и гъсти джунгли, Андите и Мачу Пикчу. Често забравяме, че в южния си край континентът има субполярен климат. Именно тук попадат и земите на Чили и могат да бъдат видяни множество пингвини. На Кабо де Хорнос (нос Хорн), островите в Магелановия пролив и Тиера де ла Фуего популациите процъфтяват.

Фолкландски острови

Фолкландски острови

Фолкландските острови край бреговете на Аржентина са едно от местата, където можете да видите най-голямо разнообразие от видове пингвини. Те са дом за над 500 000 гнездящи двойки, което прави повече от милион пингвини.

Антарктида

Антарктида

Въпреки че на различни места по света можете да видите пингвини в естествената им среда, Антарктида несъмнено остава водеща. С малки изключения тук са най-големите популации на повечето видове.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2785 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3365 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2671 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове