Романтиката в Европа - част I

 

Европа, наричана още Старият континент, има древна история, богата култура и множество забележителности. Красивата природа и величествените средновековни замъци и крепости разкриват приказни пейзажи и притежават неповторима атмосфера. Независимо дали планирате пътуване за 14-ти февруари, възнамерявайки да предложите брак, или просто искате да се насладите на едно романтично пътешествие, ето кои са някои от най-предпочитаните дестинации в Европа:

Венеция

Венеция

Венеция

Венеция

Неслучайно Венеция е една от първите дестинации, които изникват в съзнанието на човек, когато става въпрос за романтика. Със своите гондоли, ръчно изработени стъклени бижута, дантели и уникална атмосфера, това е място е с неповторимо излъчване и чар.

Париж

Париж

Париж

Париж

Няма как да се говори за романтика и любов, без да бъде включен Париж. Със своя омагьосващ характер, великолепна архитектура и многобройни уютни ресторанти, френската столица предразполага към дълги разходки. И макар да звучи клиширано, предложението за брак на Айфеловата кула, придружено с чаша шампанско, със сигурност оставя незабравим спомен за цял живот.

Чинкуе Терре

Чинкуе Терре

Чинкуе Терре

Чинкуе Терре

Чинкуе Терре е името на един изключително харизматичен регион в Италия. Редица исторически и геоморфоложки фактори налагат строги ограничения върху застрояването в областта. Това допринася за запазването на уникалния пейзаж и съхраняването на естествения облик и красотата на Чинкуе Терре.

Синтра

Синтра

Синтра

Синтра

Синтра е пленително малко градче в близост до Лисабон. Обвито в своята романтична аура, то носи в себе си неповторима емоция и разкош. Синтра е като едно скрито между планините и морето съкровище, което чака да разкрие пред вас удивителната си прелест.

Лондон

Лондон

Лондон

Лондон

Английската столица е една уникална и опияняваща смесица от история, култура и съвременно излъчване. Пленителният градски пейзаж и неговата красота без съмнение ще ви оставят в захлас.

Флоренция

Флоренция

Флоренция

Флоренция

Флоренция пази такова богатство от шедьоври, че е просто невъзможно градът да бъде отделен от културата и изкуството. Сред многобройните забележителности и неповторимата атмосфера тук ще се окажете вплетени в една удивителна приказка.

Санторини

Санторини

Санторини

Санторини

Санторини е един от островите в Гърция, най-предпочитани за романтично бягство. Неговата красота и очарование са божествени. Това превръща Санторини в мечтана дестинация за великолепни сватбени церемонии.

Мадейра

Мадейра

Мадейра

Мадейра

Мадейра е остров в северната част на Атлантическия океан, най-големият в архипелага, носещ същото име. Днес той се е превърнал в синоним на изтънченост, романтика и обаяние.

Прага

Прага

Прага

Прага

Още от средновековието Прага се счита за един от най-красивите градове в света. Неслучайно наричан още Златен, градът е като изваден от приказка.

Берген

Берген

Берген

Берген

Берген е град в Югозападна Норвегия, известен още и като Портата към фиордите. Малките му старинни улички са пропити с история и традиции, а дървените къщи, обсипани с цветя, придават неповторимо очарование на пейзажа.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Европа

 

Венеция и Париж съвсем не са единствените дестинации за влюбени. Много са местата, на които можете да се насладите на красиви залези, божествени крайбрежия и уникална средновековна архитектура. Ето кои са и още някои от тях:ЛисабонЛисабон е изключително слънчев и зареден с неповторима енергия град. Отразяващите се във водите на река Тижу слънчеви л...
Прочетен: 1149 Коментари: 0
Разходката с велосипед в един непознат град ви дава прекрасна перспектива, съвсем различна от тази, която предлагат пешеходната разходка и шофирането. По този начин имате възможност да опознаете мястото отблизо, да обиколите малките улички, да спирате в скритите уютни кафенета и магазинчета за сувенири. Ето 7 от градовете в Европа, които е най-добр...
Прочетен: 1148 Коментари: 0
Ако искате да се откъснете поне за малко от сивото ежедневие и да се потопите в своя собствена приказка, то най-добрият начин е да посетите пленителните замъци в Европа.1. Дворецът Пена, ПортугалияИсторията на двореца Пена започва още през Средновековието. Първоначално той е изграден като малък параклис, посветен на Дева Мария от Пена, а по-късно с...
Прочетен: 1595 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

niobe

Теми (151)

Албуми (1)

Видео (4)

Приятели (2)Снимки за Белгия

 

 
1
2
3
4
5
   От: Irena Kostadinova
 
 


Тагове