7 европейски града, които да обиколите с велосипед

 

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

Разходката с велосипед в един непознат град ви дава прекрасна перспектива, съвсем различна от тази, която предлагат пешеходната разходка и шофирането. По този начин имате възможност да опознаете мястото отблизо, да обиколите малките улички, да спирате в скритите уютни кафенета и магазинчета за сувенири. Ето 7 от градовете в Европа, които е най-добре да обиколите с велосипед.

1. Лондон

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

Всеки в Лондон може да си наеме велосипед – 365 дни в годината, 24/7. В града има над 700 докинг станции с повече от 10000 велосипеда. За първите 24 часа ще платите не повече от 4 GBP. Ако не сте върнали велосипеда докато изтекат, ще се наложи да доплатите, но дори и тогава сумата не е висока.

2. Антверпен

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

През последните години Антверпен в Белгия се характеризира като най-добрия град за велотуризъм в страната. Посетителите лесно могат да обиколят историческите забележителности и да се насладят на атмосферата на града.

3. Страсбург

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

Придвижването с велосипед в Страсбург е несъмнено един от най-приятните варианти да разгледате града и да се насладите на най-интересните туристически атракции и забележителности. В повечето случаи това е и най-бързият начин да стигнете от точка А до точка Б. Докинг станциите за велосипеди под наем са много, а велоалеите са с дължина близо 540 км.

4. Берлин

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

Условията за велотуризъм в Берлин са отлични. Градът е спокоен и с равнинен релеф, което ви позволява да го обиколите без значителни физически усилия. Това е един от шестте града в Германия, които предлагат опцията Call-a-Bikе. С тази система колоездачът може да използва мобилния си телефон, за да получи код, с който да отключи велосипед от докинг станция. Провеждат се и множество организирани велообиколки на забележителностите.

5. Амстердам

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

В Амстердам колоезденето е класически вариант за придвижване. Велоалеите са много добре изградени и дават възможност да достигате лесно от една атракция до следващата. Велосипедите са много и разнообразни – класически, за двама, за деца, с кош и др.

6. Малмьо

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

Малмьо е третият по големина град в Швеция и без съмнение е идеален за колоездене. Велоалеите са с дължина почти 500 км, което е повече от всеки друг град в страната.

7. Копенхаген

7 европейски града, които да обиколите с велосипед

Още от средата на 90-те години в Копенхаген започват да се дават велосипеди под наем. Единственото изискване е взетите колела да бъдат върнати в рамките на деня. Велоалеите са навсякъде из града и наистина осигуряват отличен начин да разгледате града и неговите забележителности.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Европа

 

Венеция и Париж съвсем не са единствените дестинации за влюбени. Много са местата, на които можете да се насладите на красиви залези, божествени крайбрежия и уникална средновековна архитектура. Ето кои са и още някои от тях:ЛисабонЛисабон е изключително слънчев и зареден с неповторима енергия град. Отразяващите се във водите на река Тижу слънчеви л...
Прочетен: 1192 Коментари: 0
Европа, наричана още Старият континент, има древна история, богата култура и множество забележителности. Красивата природа и величествените средновековни замъци и крепости разкриват приказни пейзажи и притежават неповторима атмосфера. Независимо дали планирате пътуване за 14-ти февруари, възнамерявайки да предложите брак, или просто искате да се на...
Прочетен: 1276 Коментари: 0
Ако искате да се откъснете поне за малко от сивото ежедневие и да се потопите в своя собствена приказка, то най-добрият начин е да посетите пленителните замъци в Европа.1. Дворецът Пена, ПортугалияИсторията на двореца Пена започва още през Средновековието. Първоначално той е изграден като малък параклис, посветен на Дева Мария от Пена, а по-късно с...
Прочетен: 1670 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Европа

 

 
1
2
3
4
5
   От: Irena Kostadinova
 
 


Тагове