Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете - част II

 

Мексико е популярна и интересна дестинация, предлагаща разнообразни възможности за приключения и вълнуващи изживявания. В първата част вече научихте защо е добре да не пиете чешмяна вода и защо е важно да внимавате къде се разхождате вечер. Ето и още малко информация за Мексико, която без съмнение ще ви бъде полезна:

6. Мексико е истински рай за любителите на природата

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част II

Пустини, тропически гори, тихоокеанско крайбрежие, борови гори – Мексико е една от страните с най-голямо биологично разнообразие в света. На второ място е по брой на видове бозайници, дом е за над хиляда вида птици, а влечугите са повече, отколкото във всяка друга страна. Природата тук без съмнение ще ви остави удивени. Източната част на щата Мичоакан е известна като дом за красивите пеперуди Монарх, а мистичните земи на Чиапас очароват със своите зелени гори и отвесни скали. Във водите на Карибското крайбрежие на Юкатан плуват множество ламантини, акули и костенурки. Медният каньон също е забележителен. С размери, надхвърлящи 4 пъти тези на Гранд Каньона, той се разпростира в сърцето на Сиера Мадре и гарнтира спиращи дъха гледки.

7. Автобусите са евтин и безопасен вариант за придвижване

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част II

Ако възнамерявате да обиколите различни части от страната, автобусите предлагат много добър вариант за придвижване. Те се характеризират като евтин и безопасен транспорт и в общи линии се движат точно по график. Автобусите от висок клас са обикновено за дълги разстояния и са оборудвани с климатик, телевизор и имат регулируеми облегалки. С такъв можете да стигнете от Канкун до Чичен Ица за по-малко от $20. Автобусите от по-нисък клас  имат повече междинни спирки и са идеални за тези, които искат да се потопят истински в атмосферата на Мексико.

8. Мексико е земя на множество забележителности, включени в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО.

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част II

На територията на Мексико има 28 исторически, 5 природни и един със смесено значение обекти, включени в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Чичен Ица е един от най-известните от тях тях и безспорно е емблематичен за страната. Този древен град на маите е една от най-посещаваните забележителности на Мексико.

9. Облеклото с две думи – лен и памук

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част II

В Мексико е горещо. Когато и да отидете. Комбинацията от влажен въздух и високи температури може да създаде значителен дискомфорт, особено през летните месеци. Именно затова е добре да сложите в куфара си дрехи от лен и памук, които да позволяват на тялото да диша.

10. Мексико – перфектната дестинация за ценителите и познавачите на добрата храна

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част II

Естествено е да асоциирате Мексико с такос, но това съвсем не е единствената традиционна храна за страната. Мексиканската кухня е изключително вкусна и многообразна. Не пропускайте да опитате всички сочни ястия като месото с лилава царевица и сладоледа с авокадо. Сосовете с черен шоколад и подправки също ще ви впечатлят с незабравимия си вкус. Всеки регион има свои собствени специалитети. Опитайте колкото можете повече от тях.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Мексико

 

Мексико е страна, която се радва на много слънчеви дни, кристално сини, топли води и богата гама забележителности и атракции. Ето защо не е никак случайно, че е една от най-атрактивните дестинации за туристи от цял свят. Ако сте решили и вие да се потопите в атмосферата на тази уникална страна, постарайте се да извлечете максимума от времето, прека...
Прочетен: 1607 Коментари: 0
2015-03-26 17:18:18
от: zanzar
 
1
2
3
4
5
Дълго преди първите испански кораби да се покажат на хоризонта в Атлантическия океан, някои части на Мексико били под владението на древни цивилизации. В страната са останали много реликви, свидетелстващи за величието на тези култури. Най-забележителните са многобройните пирамиди, свързани с култа към планетарни и животински божества. Красотата на ...
Прочетен: 3948 Коментари: 0
Мексико Сити, един от най-големите метрополити в света, е не само столица на Мексико, но и негов културен, образователен и финансов център. В историческата част на града се намират много от най-посещаваните забележителности. На туристите ще са им нужни седмици да опознаят Мексико Сити, който със своите стотици атракции и население от около 20 милио...
Прочетен: 1574 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

niobe

Теми (151)

Албуми (1)

Видео (4)

Приятели (2)Снимки за Мексико

 

 
 


Тагове