Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете - част I

 

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част I

Мексико е страна, която се радва на много слънчеви дни, кристално сини, топли води и богата гама забележителности и атракции. Ето защо не е никак случайно, че е една от най-атрактивните дестинации за туристи от цял свят. Ако сте решили и вие да се потопите в атмосферата на тази уникална страна, постарайте се да извлечете максимума от времето, прекарано в Мексико.

1. Текилата не е единственото питие, което можете да си поръчате

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част I

Няма съмнение, че когато става въпрос за Мексико, текилата е логичният избор на питие, но е добре да знаете, че съвсем не е единственият. Друга традиционна напитка е ферментиралият сироп от агаве – пулке. Тя няма да ви опияни и изведе от равновесие, или поне не по начина, по който ще го направи текилата. Можете да пиете пулке с часове и главата ви да остане свежа, но в момента, в който решите да си тръгнете, да установите, че краката ви отказват. Друга алтернатива на текилата е питието мезкал.

2. Ще трябва да платите, за да си тръгнете

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част I

Поради липсата на информация по отношение на таксата за напускане, нещата са доста сложни и неясни. Препоръчително е да разполагате с най-малко 900 максикански песос кеш, когато пристигнете на летището. В някои случаи таксата е включена в цената на билета, в други – не. Можете да я платите във всяка банка. Достатъчно е да покажете визата за пребиваването си в страната. От банката ще ви издадат разписка, която да покажете на граничните власти. В най-общи линии така стоят нещата – ще  трябва да платите, за да си тръгнете.

3. Не пийте чешмяна вода

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част I

Водата се пречиства при източника, но вероятността след това да бъде заразена е значително висока. Повечето мексиканци купуват вода в петлитрови буркани, наречени garrafones, които се доставят по домовете и след това се рециклират. Ако сте отседнали в хотел, следва да ви предоставят бутилки с минерална вода или големи кани с пречистена вода. Използвайте нея и за миенето на зъбите си. Поръчвайте питиетата си без лед. Няма как да бъдете сигурни, че ледените кубчета са от пречистена вода.

4. Научете малко Española

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част I

Като цяло да научите няколко фрази на местния език е добра практика, независимо накъде сте се насочили, и Мексико не прави изключение. Със свободата, която интернет предлага, просто нямате оправдание да не научите "dónde está el baño", "una cerveza porfavor" и "gracias".

5. Мексико е много повече от наркокартел, но си е доста опасно

Дестинация Мексико: 10 неща, които трябва да знаете – част I

Мексико е страна, която е много повече от наркокартели, контрабанди и убийства. Като цяло броят на убитите туристи се е увеличил през последните години, но това не означава, че трябва да стоите далеч от тази дестинация. Важно е само да знаете как да направите пътуването си безопасно. Качвайте се единствено в регистрирани таксита, не носете много бижута и не теглете от банкоматите големи суми пари. Популярните туристически дестинации се смятат за безопасни.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Мексико

 

Мексико е популярна и интересна дестинация, предлагаща разнообразни възможности за приключения и вълнуващи изживявания. В първата част вече научихте защо е добре да не пиете чешмяна вода и защо е важно да внимавате къде се разхождате вечер. Ето и още малко информация за Мексико, която без съмнение ще ви бъде полезна:6. Мексико е истински рай за люб...
Прочетен: 1770 Коментари: 0
2015-03-26 17:18:18
от: zanzar
 
1
2
3
4
5
Дълго преди първите испански кораби да се покажат на хоризонта в Атлантическия океан, някои части на Мексико били под владението на древни цивилизации. В страната са останали много реликви, свидетелстващи за величието на тези култури. Най-забележителните са многобройните пирамиди, свързани с култа към планетарни и животински божества. Красотата на ...
Прочетен: 3948 Коментари: 0
Мексико Сити, един от най-големите метрополити в света, е не само столица на Мексико, но и негов културен, образователен и финансов център. В историческата част на града се намират много от най-посещаваните забележителности. На туристите ще са им нужни седмици да опознаят Мексико Сити, който със своите стотици атракции и население от около 20 милио...
Прочетен: 1574 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

niobe

Теми (151)

Албуми (1)

Видео (4)

Приятели (2)Снимки за Мексико

 

 
1
2
3
4
5
   От: tao
 
 


Тагове