Величествените езера, които доказват колко красив е нашият свят

 

Много са изумителните места на Земята, които вдъхновяват, очароват и напомнят, че природата е най-добрият творец. Ето и 10 от най-живописните и невероятно великолепни езера, които доказват колко красива е нашата планета.

1. Езерото Морейн, Канада

Езерото Морейн, Канада

Езерото Морейн, Канада

Морейн е ледниково езеро в Национален парк Банф, Канада. Тъй като количеството вода зависи от топенето на гледчерите, езерото е най-пълноводно през юни. Отразяващите се слънчеви лъчи придават на водната повърхност прекрасен син цвят. Морейн е едно от най-сниманите места в цяла Канада и това не е никак случайно – то несъмнено изглежда като истински рай.

2. Кратерното езеро, Орегон, САЩ

Кратерното езеро, Орегон, САЩ

Кратерното езеро, Орегон, САЩ

Това е едно от най-удивителните езера в щата. Образувано е в кратера на угасналия вулкан Мазама преди повече от 7000 години. Уникален е образувалият се в езерото остров - Уизард Айланд („Островът на магьосника“). Наричан е още „Корабът фантом“, тъй като на тъмно изглежда като кораб в морето.

3. Езерото Авраам, Канада

Езерото Авраам, Канада

Езерото Авраам, Канада

Езерото Авраам е изкуствено създадено през 1970 г. по време на строителството на язовир. Удивителна тук е гледката от образуваните в дебелия лед мехурчета. Те се получават от замръзнал метан и въпреки че имат неповторим визуален ефект, са много опасни.

4. Езерото Хилиър, Австралия

Езерото Хилиър, Австралия

Езерото Хилиър, Австралия

Розовото езеро Хилиър се намира в западна Австралия, на най-големия остров от архипелага Решерш – Мидъл. То има овална форма и е обградено от вечнозелени евкалиптови дървета. Причината за розовия цвят на водите му и днес остава загадка.

5. Езерото Мелисани, Гърция

Езерото Мелисани, Гърция

Езерото Мелисани, Гърция

Мелисани е едновременно името на пещерата и езерото в нея, разположени на източното крайбрежие на гръцкия остров Кефалония. Отворът в скалите над езерото се е образувал вследствие на силно земетресение преди няколко хиляди години.

6. Езерото Пейто, Канада

Езерото Пейто, Канада

Езерото Пейто, Канада

Морейн не е единственото спиращо дъха езеро в Националния парк Банф. Тюркоазените води на Пейто го правят просто вълшебно. Езерото има и необикновена форма, наподобяваща глава на вълк.

7. Езерото с пет цвята, Китай

Езерото с пет цвята, Китай

Езерото с пет цвята, Китай

В Долината Цзючжайгоу, Китай, е скрито приказното езеро, чиито води имат способността да променят цвета си от жълто до диамантено синьо.

8. Езерото Титикака, Перу и Боливия

Езерото Титикака, Перу и Боливия

Езерото Титикака, Перу и Боливия

Езерото Титикака се намира на границата между Перу и Боливия и е обвито в много легенди и древна история. То често се определя като люлката на цивилизацията на инките и привлича множество туристи с приключенски дух и търсачи на съкровища.

9. Езерото Салар де Уюни, Боливия

Езерото Салар де Уюни, Боливия

Езерото Салар де Уюни, Боливия

Салар де Уюни е известно като Огледалото на света и е най-голямото солено езеро. През зимата то се изпълва с дъждовна вода, но въпреки това остава достатъчно плитко. Това е място, за което не може да се каже къде свършва земята и къде започва небето.

10. Езерото Байкал, Русия

Езерото Байкал, Русия

Езерото Байкал, Русия

Езерото Байкал, известно още като „Сибирското съкровище“, е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Това е най-дълбокото езеро и най-големият източник на прясна вода.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2802 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3376 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2684 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове