Музеите в Лондон, които не трябва да пропускате - част II

 

Без съмнение Лондон е град с множество забележителности, които си струва да посетите. В първата част на статията вече ви показахме някои от музеите, които просто не бива да пропускате. Ето и останалите от списъка:

7. Къщата-музей на Чарлз Дикенс (The Charles Dickens Museum)

Къщата-музей на Чарлз Дикенс

Къщата-музей на Чарлз Дикенс

Къщата-музей на Чарлз Дикенс

Къщата, в която Чарлз Дикенс е живял в периода 1837 г. – 1839 г. е превърната в музей и днес тук може да бъде видяна възхитителна колекция от писма, снимки, първи издания, мебели, сувенири.

8. Тенис музей Уимбълдън (Wimbledon Lawn Tennis Museum)

Тенис музей Уимбълдън

Тенис музей Уимбълдън

Тенис музей Уимбълдън

Музеят на тениса Уимбълдън осигурява забележителна, многоизмерна обиколка на традициите, триумфите, както и различни гледки и звуци, които са направили Уимбълдън най-желаната титла в света на тениса. Посетителите могат да проследят еволюцията на играта от игра за градинско парти до професионалния спорт за милиони, играещ се по целия свят днес. Музеят използва интерактивни сензорни екрани и аудиогидове, с които разказва историята на тениса.

9. Кралски музеи Гринуич (Royal Museums Greenwich)

Кралски музеи Гринуич

Кралски музеи Гринуич

Кралски музеи Гринуич

През 2012 г. Националният морски музей, Къщата на кралицата, Кралската обсерватория и планетариумът "Питър Харисън" се обединяват под едно общо име - Кралски музеи Гринуич. Тези 4 забележителности приветстват хиляди туристи всяка година. Тук е и мястото, където можете да бъдете едновременно от двете страни на нулевия меридиан и да докоснете метеорит на 4,5 млрд. години.

10. Национална портретна галерия (The National Portrait Gallery)

Национална портретна галерия

Национална портретна галерия

Национална портретна галерия

Националната портретна галерия в Лондон е дом за най-голямата колекция от портрети в света от края на Средновековието до наши дни. Тук са изложени творби на множество художници от Холбайн до Хокни и посетителите могат да се изправят лице в лице с някои от най-влиятелните хора в британската история под формата на картини, скулптури, фотографии и видео. Националната портретна галерия организира и множество изложби и безплатни събития, а на покрива на сградата има ресторант с невероятна гледка към лондонския хоризонт.

11. Музеят на Лондон (Museum of London)

 Музеят на Лондон

 Музеят на Лондон

 Музеят на Лондон

Музеят на Лондон предлага едно незабравимо пътешествие през бурното минало на английската столица. Посетителите могат да се запознаят с историята на града и да проследят как се е променял през годините. Тук можете да се потопите в очарованието на средновековния Лондон, както и да го видите опустошен от граждански войни, чума и пожари.

12. Имперски военен музей (Imperial War Museum)

Имперски военен музей

Имперски военен музей

Имперски военен музей

Имперският военен музей разказва за военния опит и история от Първата световна война до наши дни. Музеят показва какъв е бил животът на хората по време на двете световни войни – в страната и чужбина, от окопите на фронтовата линия до бомбандираните улици през 1940 г. Експозицията показва влиянието на войните върху съвременния свят и разказва невероятни истории за храброст.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Лондон

 

Лондон е град, богат на изкуство, история и култура. Потопете се в неговата удивителна атмосфера и посетете многобройните музеи в столицата на Великобритания.1. Британски музей (British Museum)Открит през 1753 г., Британският музей съхранява забележителна колекция, обхващаща над 2 милиона години от човешката история. Тук са изложени над 13 милиона ...
Прочетен: 2017 Коментари: 0
Kогато мислим за добрия стар Лондон, обикновено си представяме една река – пълноводната  Темза. Тя е неразривно свързана с образа на града, пълноводна и могъща, рисувана от художници и фотографирана от туристите милиони пъти в продължение на години. Толкова ли няма други реки в Лондон? Има. Над 21 притока се вливат в Темза само на територията на це...
Прочетен: 1312 Коментари: 0
Лондон – една от най-известните дестинации не само в Европа, но и в целия свят, осигурява на посетителите огромно разнообразие от гледки. В града има много страхотни места, които могат да се посетят безплатно. Те включват паркове, градини, музеи и много други. Лондон дава възможност на човек да опознае невероятната култура на общество с хилядолетна...
Прочетен: 2014 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Лондон

 

 
 


Тагове