Музеите в Лондон, които не трябва да пропускате - част I

 

Лондон е град, богат на изкуство, история и култура. Потопете се в неговата удивителна атмосфера и посетете многобройните музеи в столицата на Великобритания.

1. Британски музей (British Museum)

Британски музей (British Museum)

Британски музей (British Museum)

Британски музей (British Museum)

Открит през 1753 г., Британският музей съхранява забележителна колекция, обхващаща над 2 милиона години от човешката история. Тук са изложени над 13 милиона експоната и могат да бъдат видяни съкровищата на множество и различни култури. Сред тях са Розетският камък, мраморни останки от Партенона и египетски мумии. Тези и редица други експонати се радват на вниманието на над 5,8 милиона посетители годишно.

2. Тейт Модърн (Tate Modern)

Тейт Модърн (Tate Modern)

Тейт Модърн (Tate Modern)

Тейт Модърн (Tate Modern)

Националният музей на Великобритания за модерно и съвременно изкуство се помещава в реконструирана сграда на бивша електроцентрала, разположена на брега на река Темза. Тук можете да разгледате работи на Сезан, Бонар, Матис, Пикасо, Ротко, Дали, Полок, Уорхол и други велики творци, при това напълно безплатно. Входна такса се заплаща единствено за временните експозиции.

3. Природонаучен музей (Natural History Museum)

Природонаучен музей (Natural History Museum)

Природонаучен музей (Natural History Museum)

Природонаучен музей (Natural History Museum)

В Природонаучния музей са представени над 70 милиона експоната, събрани във вълнуващи и интерактивни експозиции в една от най-красивите и забележителни сгради в Лондон. Особено впечатляващи са скелетите и отделните кости от динозаври, както и макетите, представящи ги в естествени размери.

4. Национална галерия (The National Gallery)

Национална галерия (The National Gallery)

Национална галерия (The National Gallery)

Национална галерия (The National Gallery)

Националната галерия в Лондон представя картини от периода 1250 г. – 1900 г. и с основание се определя като една от най-богатите и интересни картинни галерии в света. Посетителите могат да видят невероятните творби на Ботичели, Леонардо да Винчи, Рембранд, Гейнсбъро, Реноар, Сезан и Ван Гог. Организират се и различни специални изложби, лекции, аудио и визуални програми.

5. Музей Виктория и Албърт (Victoria & Albert Museum)

Музей Виктория и Албърт (Victoria & Albert Museum)

Музей Виктория и Албърт (Victoria & Albert Museum)

Музей Виктория и Албърт (Victoria & Albert Museum)

Музеят Виктория и Албърт е може би най-големият в света музей на изкуството и дизайна, където са представени творби от над 3000 години на човешко творчество. Разположен в Южен Кнесингтън, музеят наскоро претърпя мащабно обновяване и реставрация. Днес в него се съхраняват над 4 милиона експоната, включващи елементи от множество култури – японска, ислямска, индийска, китайска, европейска и редица други. Особено впечатляващи са колекциите от бижута, а също и отливките на някои от най-емблематичните европейски скулптури.

6. Музей на науката (The London Science Museum)

Музей на науката (The London Science Museum)

Музей на науката (The London Science Museum)

Музей на науката (The London Science Museum)

Лондонският Музей на науката се намира в централната част на града. Основан е през 1857 г. Музеят съхранява близо 300 000 експоната, сред които първите парни машини, локомотивът на Джордж Стивънсън и първият реактивен двигател. Могат да бъдат видяни и множество интерактивни модели, а в 3D IMAX киносалона се прожектират документални филми.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Лондон

 

Без съмнение Лондон е град с множество забележителности, които си струва да посетите. В първата част на статията вече ви показахме някои от музеите, които просто не бива да пропускате. Ето и останалите от списъка:7. Къщата-музей на Чарлз Дикенс (The Charles Dickens Museum) Къщата, в която Чарлз Дикенс е живял в периода 1837 г. – 1839 г. е превърнат...
Прочетен: 1648 Коментари: 0
Kогато мислим за добрия стар Лондон, обикновено си представяме една река – пълноводната  Темза. Тя е неразривно свързана с образа на града, пълноводна и могъща, рисувана от художници и фотографирана от туристите милиони пъти в продължение на години. Толкова ли няма други реки в Лондон? Има. Над 21 притока се вливат в Темза само на територията на це...
Прочетен: 1312 Коментари: 0
Лондон – една от най-известните дестинации не само в Европа, но и в целия свят, осигурява на посетителите огромно разнообразие от гледки. В града има много страхотни места, които могат да се посетят безплатно. Те включват паркове, градини, музеи и много други. Лондон дава възможност на човек да опознае невероятната култура на общество с хилядолетна...
Прочетен: 2014 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Лондон

 

 
 


Тагове