Бордо - най-скъпоценното бижу на Франция

 

Какво става, когато вземетe всичко най-възхитително от Париж – бляскавата мода, удивителната архитектура и романтиката, и изключите тълпите от туристи, трафикa и суетата? Кажете "Bonjour!" на красивия Бордо, известен още като стилната и умалена версия на Париж. И докато много хора асоциират Бордо с лозаро-винарския регион, носещ същото име, крайречният град може да предложи много повече от чаша хубаво вино. С величествените сгради, прекрасни градини, модни бутици, уютни бирарии и старомодни медни улични лампи, това място е наситено с автентично френско очарование и парижански шик. Не се колебайте и се насочете към това удивително кътче в югозападна Франция.

История

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

За разлика от повечето европейски градове, чиито старинни части са малки по площ, запазеният исторически център на Бордо е огромен. Бихте могли да прекарате дни по тесните, криволичещи калдъръмени улички, да разглеждате древните каменни сгради и да откривате възхитителни находки като книжарницата за редки книги Librairie Michele Masson. Тук бихте могли да откриете толкова красиви антични издания, че остава без значение дали можете да прочетете и ред на френски. Не се изненадвайте, ако установите, че мечтаете за апартамент в стил Бел епок с изглед към фонтаните и червените тенти на многобройните кафенета.

Хотелите

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

Хотелите в Бордо са коренно различни. Можете да откриете огромни и пищни имения с интериори от 19-ти век, помпозни градини и ястия, наподобяващи произведения на изкуството, или да поживеете като истински парижани – в семпли интериори в индустриален и винтидж стил.

Пазаруването

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

Тук можете да се превърнете във французойката, която всяко момиче мечтае да бъде. Модните бутици са на всеки ъгъл и по всички малки улички, а фасадите им са така пленителни, че няма да можете да устоите на изкушението и ще бъдете увлечени в техния свят. Ще откриете уникални дизайнерски рокли и аксесоари, изящни вълнени и копринени шалове, шикозни чанти, дрехи и френски сувенири и бижута.

Парковете и градините

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

Изключително живописна е Jardin Public – истинска цветна приказка с безупречно поддържани тревни площи, вековни дървета, криволичещи калдъръмени алеи и водни площи с антични мостове. Това е перфектното място за следобеден пикник.

Антиките

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

Мебели, картини, предмети на изкуството – в квартал Chartrons можете да откриете всичко. Тук има изобилие от антикварни галерии и бохемски магазини.

Река Гарона

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

Заобиколена от величествени сгради в златна окраска и балкони от ковано желязо, крайречната алея на река Гарона е изключително земна и спокойна. Тук се намира и площадът Place de la Bourse от 18-ти век с великолепния си дворец и фонтана Three Graces. Мiroir d’eau отразява красивата архитектура като истинско огледало.

Виното

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

Не си мислете че става въпрос единствено за избите на винопроизводителите в региона. Можете да се насладите на чаша пивко вино и в приятните кафенета и ресторанти, разпръснати по улиците.

Храната

Бордо – най-скъпоценното бижу на Франция

На всеки две пресечки ще откриете поне един прекрасен ресторант. В повечето от тях се предлагат пресни морски дарове и класически френски ястия в атмосферата на приятна музика и разкошни интериори от 19-ти век.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Франция

 

Френската ривиера или както още я наричат Лазурният бряг е любимо място на богатите, известните... и всички останали. Тя завладява туристите с красивите си плажове, прекрасният климат, блясъкът на светските събития като филмовия фестивал в Кан, състезанията от Формула1 в Монако и още много други забележителности.Iles d'Hyeres Iles d'Hyeres е общото...
Прочетен: 6202 Коментари: 0
С площ от 640 679 кв.км и население от над 65 милиона, Франция е най-посещаваната туристическа дестинация в света и петата по големина икономика в Европа. Страната има богата история и култура, както и красива природа. Може би вече знаете това, но едва ли сте запознати с някои от интересните факти, които ще прочетете по-долу. 1. Средностатистически...
Прочетен: 8236 Коментари: 0
Франция е една от най-популярните туристически дестинации. Тя е и най-посещаваната държава в света. Да, това е едно доста атрактивно място, предлагащо световноизвестни музеи, очарователни провинциални селца, красиви пейзажи, много история и великолепни забележителности. Бихте могли да прекарате цял месец и дори повече, пътувайки из Франция, но ако ...
Прочетен: 3132 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Франция

 

 
 


Тагове