Най-впечатляващите коледни елхи по света

 

Коледните и новогодишните празници неслучайно са едни от най-обичаните. Това е времето, когато всичко блести в приказни светлини и богата украса. През последните години големите градове по целия свят се съревновават с коледните си елхи и с това коя е най-високата, най-красивата и светлините на коя искрят най-ярко. Ето някои от градовете, които всяка година впечатляват с коледните си дръвчета:

Рокфелер център, Ню Йорк

Най-впечатляващите коледни елхи по света

Коледното дърво пред Рокфелер център в Ню Йорк се украсява всеки декември от 1933 г. насам. Заедно с ледената пързалка те са емблематични за празничната атмосфера в „Голямата ябълка“. Обикновено дървото се избира да е норвежки смърч с височина около 30 метра.

Ипанема, Рио де Жанейро

Най-впечатляващите коледни елхи по света

В Ипанема можете да видите най-високата плаваща коледна елха. Традицията по украсяването и започва през 1996 г. Елхата тежи близо 550 тона и е осветена от над 3,3 милиона светлини. Бразилският плаж е едно страхотно място, на което можете да отпразнувате Коледа.

Галери Лафайет, Париж

Най-впечатляващите коледни елхи по света

Галери Лафайет е легендарен парижки търговски център, където можете да видите удивителна елха, висока над 20 метра, украсена с истински кристали и многобройни мигащи светлини.

Вашингтон, САЩ

Най-впечатляващите коледни елхи по света

Пред Сградата на Конгреса във Вашингтон през зимата блести огромна коледна елха, която с всяка следваща година е все по-висока и все по-пищна. Традицията за украсяването й със стотици лампички датира от 1967 г.

Трафалгар Скуеър, Лондон

Най-впечатляващите коледни елхи по света

На Трафалгар Скуеър в Лондон сияе най-голямата коледна елха в английската столица. Всяка година тя е подарък от Осло в знак на признателност и благодарност за помощта през Втората Световна война.

Коледен базар Роумър, Франкфурт

Най-впечатляващите коледни елхи по света

Коледният базар пред кметството Роумър се провежда от 1393 г. насам, но коледната елха започва да се украсява едва в началото на XX век.

Червеният площад, Москва

Най-впечатляващите коледни елхи по света

Коледното дърво на Червения площад в Москва е едно от най-забележителните на територията на Европа. Ако тази зима решите да посетите Русия, имате възможността да празнувате Коледа два пъти. Православните християни в Русия, Украйна, Сърбия и Грузия  честват Рождество Христово през януари.

Площад на търговията, Лисабон

Най-впечатляващите коледни елхи по света

На Праса ду Комерсиу или  Площадът на търговията в Лисабон блести една от най-удивителните коледни елхи. Тя е изградена от стомана, висока над 70 метра и е украсена с хиляди светлинки.

Колизеумът, Рим

Най-впечатляващите коледни елхи по света

На фона на един от най-значимите исторически паметници, елхата пред Колизеума е едно от най-сниманите и най-красиво декорираните коледни дървета на света.

Търговски център Galleria Dallas, Далас

Най-впечатляващите коледни елхи по света

Тук можете да видите най-голямата коледна елха на закрито на територията на САЩ. По нея сияят над 250000 светлинки и 10000 играчки.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2908 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3470 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2754 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове