10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част II

 

Въпреки че Европа е известна като Стария континент и земя на древни цивилизации, тя непрестанно се развива и привлича все повече и повече туристи. Вече станаха ясни 5 от 10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г., а ето кои са и градовете на върха на класацията:

5. Берлин, Германия

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част II

Като столица на Германия от 1990 г., от Берлин се очаква всяка година да посреща множество чуждестранни туристи. И наистина е така. През 2015 г. градът е посетен от над 4,5 милиона души (с 8% повече от 2009 г.). Ключови забележителности в Берлин са дворецът Шарлотенбург, Сградата на Райхстага, Музеят на Стената, площадът „Потсдамер“ и други.

4. Лисабон, Португалия

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част II

Португалия и столицата й, Лисабон, често биват пренебрегвани от туристите, които в крайна сметка решават да посетят някой от „по-известните“ градове като Рим, Париж или Мадрид. Въпреки това, ясно може да се види, че туризмът в Лисабон бележи значително развитие. През 2015 г. над 3,5 милиона души са посетили града, което е с 8,3% повече от броя на туристите през 2009 г. Несъмнено ще останете очаровани от Кулата Белем, Паркът на нациите, Арената за борба с бикове и възхитителните площади.

3. Копенхаген, Дания

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част II

Броят на чуждестранните туристи в Копенхаген за 2015 г. е около 1,5 милиона души, с което се отчита близо 8,5% ръст на посетителите на града в сравнение с 2009 г. Сред най-популярните туристически атракции се открояват статуята на Малката русалка, дворецът Амалиенборг, паркът Тиволи, бароковият замък Фреденсборг, както и другите замъци – Кронборг и Розенборг. И въпреки че е малко вероятно Северна Европа да е първото място, за което да си помислите, в случай, че планирате ваканция на плажа, градът несъмнено ще ви очарова с крайбрежието си.

2. Хамбург, Германия

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част II

Независимо че броят на туристите в Хамбург за 2015 г. е едва 1,32 милиона души, което е значително по-малко от други градове в списъка, тук това число говори за над 8,5% ръст от 2009 г. насам. Хамбург отдавна има важно икономическо значение в Европа и е един от най-богатите градове на континента. Типичната туристическа обиколка включва Ландунгсбрюкен и пристанището, Шпайхерщат, многобройните църкви, мостове и музеи.

1. Истанбул, Турция

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част II

От 2009 г. насам, Истанбул може да се гордее с над 10% повече чуждестранни туристи. През 2015 г. градът е посетен от над 12,5 милиона души, което го превръща в най-динамично развиващата се туристическа дестинация в Европа. Най-големият град в Турция безспорно има с какво да привлича посетители – изключителни джамии, традиционни пазари и модерни търговски центрове, величествени дворци и уникална кухня.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Европа

 

Венеция и Париж съвсем не са единствените дестинации за влюбени. Много са местата, на които можете да се насладите на красиви залези, божествени крайбрежия и уникална средновековна архитектура. Ето кои са и още някои от тях:ЛисабонЛисабон е изключително слънчев и зареден с неповторима енергия град. Отразяващите се във водите на река Тижу слънчеви л...
Прочетен: 1192 Коментари: 0
Европа, наричана още Старият континент, има древна история, богата култура и множество забележителности. Красивата природа и величествените средновековни замъци и крепости разкриват приказни пейзажи и притежават неповторима атмосфера. Независимо дали планирате пътуване за 14-ти февруари, възнамерявайки да предложите брак, или просто искате да се на...
Прочетен: 1276 Коментари: 0
Разходката с велосипед в един непознат град ви дава прекрасна перспектива, съвсем различна от тази, която предлагат пешеходната разходка и шофирането. По този начин имате възможност да опознаете мястото отблизо, да обиколите малките улички, да спирате в скритите уютни кафенета и магазинчета за сувенири. Ето 7 от градовете в Европа, които е най-добр...
Прочетен: 1189 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Европа

 

 
 


Тагове