10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част I

 

От Рим, през Париж, до Лондон – eвропейските градове винаги очароват със своята богата история, култура и забележителности. Ако искате да се докоснете до неповторимата атмосфера на „Стария Свят“ в една модерна и завладяваща обстановка, не пропускайте виртуалната разходка до 10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г.

10. Барселона, Испания

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част I

Факт е, че Барселона, центърът на автономната област Каталония, може да се гордее с бързо растящия брой туристи. Втори по големина в Испания, градът несъмнено има какво да покаже – уникална архитектура, средновековни катедрали и великоелпни плажове. Броят на туристите в Барселона за 2015 г. вече надхвърля 7,5 милиона. От 2009 г. насам туризмът в града бележи скок от над 6,5%.

9. Дюселдорф, Германия

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част I

Дори да изглежда като малко странна туристическа дестинация, Дюселдорд се радва на близо 2 милиона чуждестранни туристи тази година, което отчита 7% темп на растеж от 2009 г. насам. Още от 1960 г. градът е важен икономически център. Днес Дюселдорф е известен с модните и търговски изложения, големия брой музеи, историческите сгради и обекти и художествените галерии.

8. Варшава, Полша

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част I

След падането на Берлинската стена преди 30-тина години, туризмът в Източна Европа бележи съществен ръст, което позволява на градове като Варшава с всяка година да посрещат все повече и повече туристи. Посетителите в столицата на Полша през 2015 г. са със 7% повече, в сравнение с 2009 г. Над 1,5 милиона души тази година са се докоснали до богато културно наследство на Варшава. Като най-посещавани се открояват Кралският дворец, катедралата „Свети Ян“, дворецът Виланов, Националният музей и паркът Лаженки.

7. Будапеща, Унгария

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част I

Още един град, в който се отчита съществен скок в туризма след 1989 г. е Будапеща. Столицата на Унгария е дом за над 1,74 милиона души и често е определяна за един от най-красивите европейски градове. Близо 3 милиона туристи са посетили Будапеща през 2015 г., което е със 7,5% повече от 2009 г. Сред най-значимите забележителности тук са Площадът на героите, Замъкът Буда, Унгарският парламент и многобройните базилики и катедрали.

6. Букурещ, Румъния

10-те най-бързо развиващи се туристически дестинации в Европа за 2015 г. – част I

Секторът на туризма в Румъния е все още слабо развит. Приблизително 1 милион души са посетили Букурещ през 2015 г. Това на пръв поглед може да не ви изглежда като грандиозно число, но е факт, че в сравнение с 2009 г. броят на туристите бележи ръст от над 8%. Градът впечатлява с множество музеи, галерии, удивителна архитектура и нощен живот.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Европа

 

Венеция и Париж съвсем не са единствените дестинации за влюбени. Много са местата, на които можете да се насладите на красиви залези, божествени крайбрежия и уникална средновековна архитектура. Ето кои са и още някои от тях:ЛисабонЛисабон е изключително слънчев и зареден с неповторима енергия град. Отразяващите се във водите на река Тижу слънчеви л...
Прочетен: 1192 Коментари: 0
Европа, наричана още Старият континент, има древна история, богата култура и множество забележителности. Красивата природа и величествените средновековни замъци и крепости разкриват приказни пейзажи и притежават неповторима атмосфера. Независимо дали планирате пътуване за 14-ти февруари, възнамерявайки да предложите брак, или просто искате да се на...
Прочетен: 1276 Коментари: 0
Разходката с велосипед в един непознат град ви дава прекрасна перспектива, съвсем различна от тази, която предлагат пешеходната разходка и шофирането. По този начин имате възможност да опознаете мястото отблизо, да обиколите малките улички, да спирате в скритите уютни кафенета и магазинчета за сувенири. Ето 7 от градовете в Европа, които е най-добр...
Прочетен: 1188 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Европа

 

 
 


Тагове