Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

 

Еквадор е неголяма държава в северозападната част на Латинска Америка, през чиито земи преминава екваторът. С невероятните си плажове, грандиозни планини и тропически гори, това е страна, в която всеки може да открие нещо за себе си. Островите Галапагос, големите градове, предлагащи лукс и развлечения и малките населени места с неповторим характер и очарование, са една малка част от нещата, с които Еквадор ще ви заплени.

Сантяго де Гуаякил

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Сантяго де Гуаякил или само Гуаякил е най-големият град на Еквадор с население от почти 2,7 милиона души. Разположен е на бреговете на река Guayas, чиито води се вливат в Тихия океан и е основан през 1538 г. от испанския завоевател Франсиско де Ореляна.

Миндо

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Миндо предлага изключително вдъхновяващи пейзажи и изживявания за любителите на природата. Тук можете да откриете гори, обвити в мистична мъгла, три големи реки и стотици потоци. Миндо осигурява голямо разнообразие от дейности на открито – рафтинг, планинско колоездене, туризъм, конна езда и редица други. Тук можете да научите много и за шоколада и да видите как какаовите зърна се превръщат в продукт, който е наслада за сетивата.

Салинас

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Салинас е град, разположен в най-западната част на Еквадор. Той е един от най-популярните морски курорти, разполага с прекрасни плажове и е истински рай за много сърфисти и собственици на яхти.

Quilotoa Loop

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Quilotoa Loop е възхитителен планински маршрут, който отвежда посетителите през няколко одталечени села в Андите. Целият преход може да отнеме до 4 дни, но имате възможността в отделни участъци да се качвате и на автобус. Кратерното езеро е повече от изумително.

Риобамба

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Риобамба е град в Андите, забележителен по множество причини. Една от най-основните е близостта му до Чимаборазо – най-високият връх на Еквадор, извисяващ се на 6268 метра над морското равнище. Също така, градът е отправна точка за уникалния ж.п. път - Nariz del Diablo или „Носът на дявола“.

Баньос

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Малкият град Баньос се намира в подножието на вулкана Тунгурахуа и е особено известен с термалните си води. Наричан още „Вратата към Амазонка“, той привлича множество туристи с екскурзиите в джунглата, водопадите и дълбоките речни проломи.

Куенка

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Куенка е град в южната част на Еквадор, основен център за провинцията Азуай и известен с множеството си сгради в колониален стил. Архитектурата на града го прави очарователно и вдъхновяващо място, а колоритните фестивали допълнително обагрят атмосферата.

Отавало

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

В Отавало се провежда един от най-пъстрите седмични пазари в Андите. Тук можете да откриете традиционни, ръчно изработени занаятчийски предмети, включително изящният текстил, с който градът е известен, а също кожени изделия и бижута.

Кито

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Намираща се на 2800 метра над морското равнище, Кито най-високо разположената столица в света. Космополитният град е с население от 2.2 милиона души и се намира в непосредствена близост до активния вулкан Котопакси. Основан през 1534 г., Кито е една от най-добре запазените исторически области в Южна Америка. В града има над 20 католически църкви от колониалната епоха, а старият град и до днес е съхранил своя автентичен облик.

Островите Галапагос

Еквадор – латино фиеста на нулевия паралел

Островите Галапагос представляват архипелаг от 19 острова с уникална природа и много редки животински видове. Те са известни като мястото, вдъхновило Чарлз Дарвин да напише своята теория за еволюцията. Островите Галапагос са дом на различни видове гигантски костенурки, морски костенурки, нелетящи корморани, чинки и присмехулници.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Еквадор

 

Пътуването до Южна Америка няма да е пълноценно без посещение на Кито, оживената и динамична столица на Еквадор. Основан върху руините на древен град на инките, Кито има богата история и уникална култура, предлага невероятно вкусна храна, а близостта до вулкан е отлична предпоставка за разглеждане на богатата и разнообразна природа наоколо. Ето няк...
Прочетен: 1995 Коментари: 0
Еквадор е страна с богато културно и историческо наследство, което човек разглежда на фона на природни чудеса – пейзажите варират от гъсти тропически гори до вулкани. Без значение дали ще посетите прекрасните църкви в столицата Кито или ще отидете на рафтинг по някой от дивите притоците на река Амазонка, посещението в тази страна, разположена на Ек...
Прочетен: 2485 Коментари: 0
2008-12-19 14:19:18
от: tao
 
1
2
3
4
5
Думата "Уаорани" на езика на едноименното  племе в Еквадор, което до скоро е водило крайно изолирано от света съществуване, означава хора. За по-голямата част от местното население на Еквадор обаче "уаорани" е синоним на диваци. Светът научава за тази племенна общност през 1956 г., когато група американски мисионери кацат в земите, които те обитава...
Прочетен: 4333 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)

Тагове