Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

 

Ел Калафате е град в Патагония, Аржентина. Кръстен е на малко храстовидно растение, типично за южните райони на Америка, с вкусни плодове, идеални за направата на сладка и конфитюри. Ел Калафате е разположен на 316 км от Рио Галегос, столица на провинцията Санта Круз. Градът се намира непосредствено до южните брегове на езерото Аржентина (Lago Argentino).

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Главната улица Av del Libertador General San Martín (обикновено наричана Libertador за по-кратко) е осеяна с малки, кокетни магазинчета за сувенири и шоколадови изделия, ресторанти и туристически офиси. Отвъд нея, претенциозността бързо ст стопява и кални и неравни пътища водят до открити пасища и огромни ледници.

На границата на патагонските степи, през последните години Ел Калафате става все по-значима туристическа дестинация. Януари и февруари са най-популярните месеци за посещение, но и съответно цените тогава са най-високи. Климатът в Ел Калафате е предимно сух. Средната температура през лятото е 19º C, а през зимата -2º C . Светлата част на деня варира според сезона. През лятото слънцето изгрява в 5:30 и залязва в 11:00, докато през зимата нощта превзема 2/3 от денонощието.

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Ледникът Перито Морено без съмнение е една от най-внушителните атракции в района на Ел Калафате. Той се намира на 80 км от града и ви позволява да видите отблизо изключителните му размери само на метри от вас. Неминуемо ще чуете и звуците от пропукването на леда, а ако имате късмета да видите и падането на къс ледена маса, ще се насладите на спираща дъха гледка. Ледникът Перито Морено привлича огромни тълпи от хора, но многобройните платформи за наблюдение дават възможност всички да се насладят на величествената му красота.

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

В Ел Калафате има голям брой ферми (на испански estancias), които можете да посетите. Те предлагат неповторимо спокойствие, красиви природни гледки, конна езда и вкусни ястия. И всичко това, сякаш по средата на нищото, несъмнено ще ви позволи да се отпуснете и да се насладите на непретенциозната атмосфера.

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Разходките с лодка в националния парк Los Glaciares National Park ви дават възможност да видите изобилие от живописни пейзажи и множество ледници. Цветовете и формите на айсбергите, плаващи в езерото правят разходката с лодка в един слънчев ден фантастично изживяване.

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Заливът Onelli несъмнено е една от най-романтичните области тук. Можете да отворите бутилка шампанско, да сложите в чашата си кристално-чисто парче лед и да се насладите на релаксиращата атмосфера.

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Не бива да пропускате да посетите El Canadon и Laguna Nimez, където ще можете да се почувствате част от дивата природа.

Ел Калафате и леденото бижу на Аржентина

Когато слънцето залезе, изнесете един стол, увийте се в топло одеало и обърнете поглед към удивителното небе. Звездите тук сияят в целия си блясък и гледката  ще остане завинаги в съзнанието ви.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Аржентина

 

Аржентина е голяма държава в Южна Америка, известна с тангото, с обширния район пампа и консумацията на говеждо месо. По-малко известни са фактите, че най-високият връх в двете Америки – Аконкагуа, е разположен на западната й граница, и че най-южният град в целия свят – Ушуая, се намира на южния й бряг.Вероятна основната причина да посетите Арженти...
Прочетен: 3214 Коментари: 0
Ако обичате да посещавате места с интересна история и богата култура, е добре да включите Аржентина в списъка на своите желани дестинации. За разлика от повечето други градове, които предлагат изобилие от музеи и театри, Буенос Айрес ще ви потопи изцяло в своята атмосфера и ще ви направи участник във всичко, което се случва. За да ви помогнем да пл...
Прочетен: 2168 Коментари: 0
Ето няколко интересни факта за втората по големина държава в Южна Америка след Бразилия – Аржентина – страната с богата култура и история. Аржентина, чието наименование в буквален превод означава ''Сребърна земя'', е обширна държава, която разполага с  богати и интересни култура, история и география. Столицата на Аржентина е Буенос АйресГеографски ...
Прочетен: 9706 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Аржентина

 

 
 


Тагове