Спиращи дъха гледки от Африка - част II

 

Африка предлага страхотни възможности да се потопите в невероятни нови изживявания. Континентът изобилства от интересни места, независимо дали ви влече дивата природа, диаметрално противоположната култура, големите космополитни градове или традициите на местните племена. Изобщо Африка е желана посока за ужасно много туристи, изкушени от сблъсъка с нови и непознати места и изживявания.

Спиращи дъха гледки от Африка - част I

Ето още интересни предложения за места, които си заслужава да се видят и почувстват в Африка.

Пирамидите в Гиза


Гиза

Легендарна дестинация, която продължава да привлича потоци от туристи ежегодно. Всеки знае, че пирамидите в Гиза, Египет са внушителни и колосални, но най-добре е да се убеди от първо лице. Най-известната структура там е Хеопсовата пирамида, построена около 2650 г. пр. Хр. от приблизително 2,5 милиона блока варовик. Страните и са перфектно ориентирани в четирите посоки на света. Наблизо са и пирамидите на Хефрен и Микерин, които са по-малки по размер.

Платото Нийка в Малави

Нийка

Нийка е най-големият национален парк в Малави и е един от най-необичайните в цяла Африка. Намира се в плато, прорязвано от множество реки, които се сливат е езерото Малави. Истински оазис в пустинята с невероятни водопади и планински пейзажи. Тук можете да видите истински антилопи и зебри, а паркът е и мястото с най-висока концентрация на популация от леопарди. Чудесно място за планински туризъм и трекинг.

Езерото Макгадикгади, Ботсвана

Макгадикгади

Пресъхналото езеро със заплетено име представлява почти извънземна гледка. Казват, че мястото е толкова тихо, че можеш да чуеш собствената си кръв да тече по вените. Пресъхналата през по голямата част от времето долина в пустинята Калахари е била пълноводно езеро преди хилядолетия. И днес понякога Макгадикгади разцъфва и припомня за старата си слава – когато дъждовете през зимата са достатъчно. Мястото се преобразява напълно, покрива се с килим от характерна зеленина и в него могат да се видят дори зебри и фламинго.

Долината Драа в Мароко


Драа

Тази уникална долина се намира между планините Атлас и дюните на Сахара и е един от най-забележителните пейзажи в Мароко. В северния и края – Загора – можете да откриете чудесни условия за почивка, хотели, ресторанти и всякакви атракции. Може да поемете и по живописния маршрут през планините в посока Маракеш.

Невероятните гледки на екзотична Африка

 
Изобщо, Африка не спира да изумява с невероятните си гледки и природни чудеса – нещо, пред което думите често бледнеят. За щастие снимките успяват да предадат част от могъществото на природата и очарованието на този невероятен континент.

Африка

Африка

Африка

Африка

Африка

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Африка

 

Паспорт? Камера? Билет? Какво повече ни трябва за да поемем по широкия свят. Земята ни предлага неизброими чудеса, но от зората на времето човек е привлечен от далечното и непознатото. Африка – безкрайният екзотичен континент, който тегли мечтателите и авантюристите към себе си със своите невероятни пейзажи е желана дестинация за много от нас. Какв...
Прочетен: 2050 Коментари: 0
Когато правят асоциация с африканска ваканция, вероятно повечето хора си представят сафари, разходка в джунглата или преход с джип в пустинята. За онези, които предпочитат екзотиката на островите, Африка предоставя многобройни възможности, с разнообразие от природни забележителности, култури и туристически атракции.1. Сао ТомеСао Томе е най-големия...
Прочетен: 4919 Коментари: 0
Африка е огромен и необятен континент, люлка на човешката цивилизация и невероятна комбинация от култури. Вероятно знаете много неща за нея, но още по-вероятно има много неща, които не знаете за това уникално късче земя.1. В Африка живеят повече от 50 хиляди пингвинаАфриканските пингвини са застрашен вид и от него са останали малко повече от 50 хил...
Прочетен: 14956 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)

Тагове