Спиращи дъха гледки от Африка - част I

 

Паспорт? Камера? Билет? Какво повече ни трябва за да поемем по широкия свят. Земята ни предлага неизброими чудеса, но от зората на времето човек е привлечен от далечното и непознатото. Африка – безкрайният екзотичен континент, който тегли мечтателите и авантюристите към себе си със своите невероятни пейзажи е желана дестинация за много от нас. Какво можем да видим в този загадъчен и привлекателен къс земя?

Голямата миграция в Танзания

Миграция на зебри в Танзания

Една снимка не може да запечата вълнението и неповторимото усещане при наблюдението на ежегодната миграция на зебрите. Преселението започва всяка година през януари от Нгоронгоро в Танзания през Серенгети през юни и достига до Масаи Мара в Кения през септември, откъдето продължава на юг.
 
Планината Маса

Планината Маса - Тейбъл маунтуин
 
Планината Маса (разбирай буквално), позната и с английското си наименование – Тейбъл маунтин (Table mountain) е един от най-красивите скални масиви в света. Намира се до Кейп Таун, който пък е един от най-красивите, а и най-фотогеничните крайбрежни градове. Едно място, на което понятието „твърде много снимки“ придобива съвсем друг смисъл.

Джма ел Фна в Мароко

Maроко
 
Един удивителен пазар в Мароко и може би най-вълнуващият градски площад в света. Място, което напомня че си в Африка с всяка своя извивка и движение. Укротители на змии, художници, които правят традиционни рисунки с къна по ръцете и тялото, улични музиканти, красота, екзотика и цветни сънища наяве.

Дюните Сосусвлей в Намибия

Намибия

Името на тези удивителни пясъчни струпвания в Намибия означава „входът на водата“, но ще се наложи да си носите вода със себе си, защото дюните са част от един от най-сухите, но очарователни пустинни пейзажи, които някога сте виждали. Дюните са се формирали в продължение на милиони години и видът им е едновременно невероятно красив и плашещ.

Планинските горили в Руанда

Руанда

Къде другате можете да видите отблизо тези удивителни същества в естествения им хабитат. Дъждовните гори в Руанда са едно спиращо дъха диво кътче, в което можете да стъпите по предварително организиран маршрут, за да сте в безопасност.

Водопади Виктория в Замбия и Зимбабве

Водопади Виктория

Един от най-невероятните естествени водни спектакли в света. Местното им име е Моси-оа-Туня или „гърмящият облак“, а уточненията по произхода на това име са излишни. Първият европеец, видял и описал тези удивителни водопади, е шотландецът Дейвид Ливигстън, а годината – 1855 г.
 
Шпицкопе, Намибия

Намибия

Гледката на впечатляващите гранитни образувания в пустинята Намиб е истински вълнуващо преживяване. Най-високата скала е цели 1800 метра. Чудесно място за посещение ако си падате по катерене на боулдъри или сте наоколо на сафари. По смелите могат да опънат бивак и да пренощуват в някоя от пещерите в древните скали.

Дюните в Сахара, Мароко

Сахара

Колкото и да е подготвен човек, не може да не остане впечатлен от уникалните сахарски дюни. Най-приветливата част от пустинята е достъпна от северната граница на Мароко. Тук можете да се отправите на многодневен трек с камили заедно с берберите от град Загура или да опънете бивак в Тазарин. Всяка пролет там се стичат ежегодно хиляди бегачи от цял свят за да участват в дългия цяла седмица Пясъчен Маратон (Marathon des Sables).

Дюните Мерзуга пък се славят като най-доброто място за звездобройци в света – едно от последните места с нулево светлинно замърсяване.

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Африка

 

Африка предлага страхотни възможности да се потопите в невероятни нови изживявания. Континентът изобилства от интересни места, независимо дали ви влече дивата природа, диаметрално противоположната култура, големите космополитни градове или традициите на местните племена. Изобщо Африка е желана посока за ужасно много туристи, изкушени от сблъсъка с ...
Прочетен: 2088 Коментари: 0
Когато правят асоциация с африканска ваканция, вероятно повечето хора си представят сафари, разходка в джунглата или преход с джип в пустинята. За онези, които предпочитат екзотиката на островите, Африка предоставя многобройни възможности, с разнообразие от природни забележителности, култури и туристически атракции.1. Сао ТомеСао Томе е най-големия...
Прочетен: 4919 Коментари: 0
Африка е огромен и необятен континент, люлка на човешката цивилизация и невероятна комбинация от култури. Вероятно знаете много неща за нея, но още по-вероятно има много неща, които не знаете за това уникално късче земя.1. В Африка живеят повече от 50 хиляди пингвинаАфриканските пингвини са застрашен вид и от него са останали малко повече от 50 хил...
Прочетен: 14956 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)

Тагове