10 от най-смъртоносните дестинации в света – втора част

 

10 от най-смъртоносните дестинации в света - част първа


Река Колорадо


10 от най-смъртоносните дестинации в света – втора част

Рафтингът може да е много забавно семейно изживяване, но не и във водите на река Колорадо. Част от проблема се състои в топящите се снегове и проливните дъждове, които повишават нивото на реката, но неопитността и липсата на подходящо оборудване също си казват думата. Освен другите фактори употребата на алкохол също е причина за някои от инцидентите. През първите седем месеца на 2014 година в реката са намерили смъртта си 15 човека.

Плажовете на Акапулко

10 от най-смъртоносните дестинации в света – втора част

Дълго време името на Акапулко е било синоним за луксозна почивка. Плажове, топъл климат, комфортни хотели и т.н. За нещастие нивото на престъпността в Акапулко е почти 30 пъти по-високо отколкото средното за САЩ. През 2013 година в Акапулко на 100 000 човека се падат по 142 убийства. На туристите се препоръчва да стоят в специално проектираните зони, да пътуват със самолет по възможност и да не напускат хотела след залеза на слънцето.

Скалите на Мохер

10 от най-смъртоносните дестинации в света – втора част

От Скалите на Мохер се разкриват едни от най-зашеметяващите гледки към Атлантическия океан в Ирландия. Тяхната груба красота не се нарушава от предпазни парапети, но потенциалната опасност е доста по-голяма от това. Не далеч от паркинга се намира посетителският център на Скалите на Мохер, където човек може приятно да се разходи по павираните безопасни пътечки. Но ако продължите нагоре към върха на скалите, нещата придобиват съвсем друг облик. Силните и непредвидими ветрове и дъждове в коминация с неравния терен могат да прекратят преждавременно разходката ви, както се е случило на една от посетителките през 2006 година. Самоубийствата също не са нещо непознато за скалите.

Ел Каминито дел Рей

10 от най-смъртоносните дестинации в света – втора част

Ел Каминито дел Рей е тясна пътчечка с широчина 1 метър, създадена от човешка ръка, по която някога се е разхождал самият крал на Испания - Алфонсо XIII. Пътечката се вие около висока скала, и въпреки че времето е оставило своя отпечатък върху нея, и тя е полуразрушена, все още има доста желаещи да минат по нея. За периода 1999 – 2000 тук загиват пет човека, което обаче не спира желаещите. В момента пътечката е подложена на реставрация и след повторното си откриване ще е едно доста по-безопасно място.

Пътеките Кокода и Черна котка

Маршрутът на пътеката Кокода е с дължина почти 100 км и преминава през горещите, влажни и пълни с пиявици територии, разположени между северното и южното крайбрежие на Папуа Нова Гвинея. Дъждовните гори изобилстват от екзотични животни, чисти водни басейни и местни племена, които живеят тук от хилядолетия. Цялото приключение продължава 6 дни, а всеки ден се състои от 10-часа вървене, катерене и плуване. Най-голямата заплаха тук идва от обезводняването, заразяването с някоя болест, като малария, или контузиите, но това не е всичко. През септември 2013 група туристи е била нападната от избягали престъпници, укриващи се в горите, при което загинали двама от носачите, а седем човека били тежко ранени.

Коментари

 

от: jupiter27
изпратено преди: 4 години

да си стоят там ако не са като мен

Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2917 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3475 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2758 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове