Топ 10 на бирените фестивали в Европа

 

Бирените фестивали са едни от най-приятните изживявания за ценителите на бирата. Всяка държава си има своите бирени фестивали, но ако искате да разберете, кои са най-добрите европейски бирени фестивали хвърлете едно око на тази класация.

Октоберфест, Германия

Топ 10 на бирените фестивали в Европа

Октоберфест е най-големият и най-известният бирен фестивал в Европа. Той се провежда всяка година в Мюнхен от 170 години насам. Първият Октоберфест всъщност представлявал празненство по случай сватбата на принц Людвиг, но поради широката си популярност се превърнал в ежегодно събитие. Освен на хубава бира на Октоберфест ще може да се насладите и на типични местни деликатеси като братвурст и картофени палачинки.

Altausseer Bierzelt, Австрия

Фестивалът в Австрия е подобен на германския, само че доста по-малък като мащаб. Веднъж в годината, в началото на септември, малкото алпийско градче се превръща в сцена на тридневна бирена фиеста, с традиционни носии и музика.

Чехски бирен фестивал в Прага

Чехите пият повече бира на глава от населението, от която и да било друга нация, а биреният им фестивал определено не трябва да се пропуска от почитателите на бирата. На събитието, което продължава 17 дни, може да опитате около 70 вида местна бира, както и много кулинарни деликатеси.

PINT Bokbier, Амстердам

Амстердам е известен най-вече с прословутите си кафенета, в които се пуши марихуана, но тук се провежда и най-големият бирен фестивал в Холандия - PINT Bokbier. Ако решите да посетите събитието, бъдете внимателни, бирата в тази част на Европа е сладка, богата на вкус и много силна – понякога съдържа до 9% алкохол.

Британски бирен фестивал, Лондон

Британците обожават бирата, а британският бирен фестивал винаги привлича огромен брой посетители. Събитието се провежда в стила на „най-голямата кръчма в света“ и предлага над 800 вида пиво, сайдер и над 200 вида чуждестранна бира.

Шотландски бирен фестивал, Единбург

Топ 10 на бирените фестивали в Европа

Всяка година, през лятото, красивият Единбург се превръща в домакин на шотландския бирен фестивал. Веселието включва около 150 вида шотландска бира, местни банди и изключително дружелюбни домакини.

Белгийският уикенд на бирата, Брюксел

Това е уикендът, през който белгийците забравят за шоколада и се концентрират върху другата си голяма любов – бирата. Събитието започва още в петък и продължава до неделя, и включва над 50 местни пивоварни, със своята най-добра селекция от бира.

Mondial de la Biere, Страсбург, Франция

Френският град с германска атмосфера е идеалният фон за подобен бирен фестивал. Живописният Страсбург е домакин на тридневна бирена фиеста, предлагаща огромно разнообразие от бира и местни сирена. На фестивала се организират и специални работилници, в които се демонстрира целия процес по производството на бира.

Cannstatter, Германия

Есенният бирен фестивал в Щутгард е вторият по големина бирен фестивал в Германия, след Октоберфест, но с всяка изминала година събитието се разраства все повече и повече. Фестивалът продължава повече от 3 седмици и привлича над 4 милиона посетители.

Бирен фестивал Карловац, Хърватска

Топ 10 на бирените фестивали в Европа

Най-големият бирен фестивал на  Хърватска се провежда от 1984 година и освен с добрата си бира и вкусната местна храна, привлича посетителите с топлия си климат и изобилието от слънчеви дни.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Европа

 

Венеция и Париж съвсем не са единствените дестинации за влюбени. Много са местата, на които можете да се насладите на красиви залези, божествени крайбрежия и уникална средновековна архитектура. Ето кои са и още някои от тях:ЛисабонЛисабон е изключително слънчев и зареден с неповторима енергия град. Отразяващите се във водите на река Тижу слънчеви л...
Прочетен: 1099 Коментари: 0
Европа, наричана още Старият континент, има древна история, богата култура и множество забележителности. Красивата природа и величествените средновековни замъци и крепости разкриват приказни пейзажи и притежават неповторима атмосфера. Независимо дали планирате пътуване за 14-ти февруари, възнамерявайки да предложите брак, или просто искате да се на...
Прочетен: 1176 Коментари: 0
Разходката с велосипед в един непознат град ви дава прекрасна перспектива, съвсем различна от тази, която предлагат пешеходната разходка и шофирането. По този начин имате възможност да опознаете мястото отблизо, да обиколите малките улички, да спирате в скритите уютни кафенета и магазинчета за сувенири. Ето 7 от градовете в Европа, които е най-добр...
Прочетен: 1103 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Белгия

 

 
1
2
3
4
5
   От: Irena Kostadinova
 
 


Тагове