Страхотни дестинации за месец юни

 

Предлагаме ви няколко идеи за фестивали и събития през юни, които можете да включите в програмата си, особено ако вече сте резервирали почивка в или около градовете, в които се провеждат те.


Световен фестивал по бодипейнтинг

Страхотни дестинации за месец юни

Световният фестивал по бодипейнтинг се провежда от 1998 г. насам в Каринтия, Австрия. Творци от над 40 различни националности дават всичко от себе си в стремежа да грабнат титлата „Най-добър бодипейнтър в света“. Освен уъркшопове и демонстрации, фестивалът, който започва в края на месеца, ще включва и концерти.
 

Зимен фестивал в Куинстаун

Страхотни дестинации за месец юни

Един от най-големите зимни фестивали в южното полукълбо – този в Куинстаун, събира над 45,000 човека. От 1975 г. този изтънчен град, където в миналото се е добивало злато, оживява през месец юни при температури от 6-7 °C. Десетдневният фестивал, който ще се проведе от 20 до 29 юни, ще включва над 75 събития: ски състезания, ски скокове, колоритни паради, изложби и др.


Състезание с драконови лодки

Страхотни дестинации за месец юни

Посетете Хонг Конг, за да усетите тръпката от фестивала Duanwu, който се чества на петия ден от петия месец на лунния календар. Фестивалът включва състезания с драконови лодки в Абърдийн – едно от първите места в Хонг Конг, където започнали да се провеждат надпреварите. Рибарите вярват, че карането на драконови лодки по време на фестивала ще им донесе късмет.


Музикалният фестивал „Гластънбъри“

Страхотни дестинации за месец юни

От 1970 г. насам феновете на музиката и изкуството идват в селцето Пилтън в Съмърсет, Англия за фестивала „Гластънбъри“. На първия фестивал са присъствали само 1,500 човека, а днес над 170,000 се стичат във фермата Уърти, собственост на организатора Майкъл Ийвис, за да чуят водещите поп и рок изпълнители, както и да се докоснат до други форми на изкуство, например танци, комедия, театър, цирк и кабаре.


Фестивал в Гетисбърг

Страхотни дестинации за месец юни

Битката при Гетисбърг, най-кървавата битка в американската история, е повратна точка в Гражданската война в САЩ. Днес няма нужда местните и туристите да са запалени по история, за да се забавляват на ежегодния фестивал в Гетисбърг. Той ще се проведе между 11-15 юни и ще включва над 50 изпълнения на живо на 7 сцени, 7 изложби, кулинарни изживявания, филмови премиери и др. През последните 6 години във фестивала са участвали над 3,000 артисти, музиканти и изпълнители като Балета на Сюзан Фарел, блус изпълнителя Робърт Крей и световноизвестния китарист и певец Джон Пицарели.


Sonoma County Hot Air Balloon Classic

Страхотни дестинации за месец юни

Можете да се издигнете до нови висини в Уайн кънтри, Калифорния. Sonoma County Hot Air Balloon Classic е двудневно събитие, провеждано в окръг Санома, което привлича хиляди хора. Тази година то ще се проведе на 14 и 15 юни. Добре е човек да стане по-рано, за да види как около 6:30 сутринта 30 цветни балона ще се издигнат в небето.


Блус фестивал в Чикаго

Страхотни дестинации за месец юни

Чикаго е точното място, което да посетите този месец, особено ако сте почитатели на блуса. Фестивалът в Чикаго е най-големият безплатен музикален фестивал за блус в света. Той се провежда в продължение на три дни в парка Грант и събира над 500 хиляди посетители.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2908 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3470 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2754 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

niobe

Теми (151)

Албуми (1)

Видео (4)

Приятели (2)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове