Открийте вкуса на Брюксел

 

Разположеният на кръстопът, Брюксел, има славата на оживен политически и търговски център, както и прекрасно място за добро похапване. Тук има всякакви ресторанти – от традиционни закусвални, предлагащи белгийски специалитети, до модерни фюжън заведения с авангардна кухня и удивителна атмосфера. И разбира се трябва да опитате любимите ни местни специалитети:  вафлите, мидите, бирата и шоколада.

Къде да откриете най-добрите пържени картофки

Открийте вкуса на Брюксел

Ако търсите евтина храна, няма да сбъркате с някое от малките магазинчета, предлагащи пържени картофки. Те се сервират с почти неизброим брой сосове и всеки местен ще ви препоръча любимото си магазинче за картофки, както и любимия си сос. Отидете в Friterie Tabora, ако държите на ниската цена, или в Maison Antoine, ако искате да опитате пържени картофки в говежда мас. Помнете, че никога не сте твърде далеч от магазинче за картофки и само трябва да попитате някой местен, за да ви ориентира.

Други евтини възможности

Открийте вкуса на Брюксел

Палачинките са още една възможност за похапване на ниска цена в Брюксел. Обилният им пълнеж и доброто качество, ги правят добър избор. Същото важи и за прочутите белгийски вафли. Въпреки че тези, пълни със захар лакомства, обикновено се похапват като десерт, те са достатъчно хранителни за добра закуска или дори обяд. Популярни местни ресторанти, като Arcadi предлагат добра възможност за качествен обяд на цена под 10 евро.

Средния клас ресторанти

Открийте вкуса на Брюксел

Всъщност в Брюксел не се налага да похарчите много пари, за да получите страхотна храна. Само изберете типа кухня и със сигурност ще намерите добър ресторант. Ако искате да опитате класическа белгийска кухня, Si Bemol е много добър избор. Ако сте ценители на бирата, посетете Les Brassins, където ще намерите огромно разнообразие от пенливата напитка. В Yamato може да се насладите на автентичен рамен, а в Thanh-Binh – на отлична пикантна тайландска храна.

Скъпи, но много вкусни


De Bijegaarden е от този тип ресторанти, които трудно ще намерите в днешно време. Обслужването е безукорно, дървената облицовка и разкошните полилеи създават невероятна атмосфера, а храната е взела най-доброто от модерната и традиционната европейска кухня. Да, тук е много скъпо, но ако може да си го позволите, си струва. Les Brasseries Georges е доста по-достъпен ресторант, предлагащ страхотна морска храна и други белгийски деликатеси, като треска на пара и агнешка плешка. Всеки, който се интересува от местната кухня, трябва да посети тези две места.

Други специалитети


Открийте вкуса на Брюксел

Мидите са популярно белгийско лакомство. Понякога дори може да си ги купите от уличните търговци. Много от бирариите също предлагат миди. Разбира се не може да посетите Брюксел и да не опитате от шоколада. Някои от най-легендарните шоколатиери в Брюксел са: Neuhaus, Leonidas, Godiva, Wittamer и Galler. Тези места са си заслужили славата и наистина предлагат един от най-качествения шоколад в света. Има разбира се и много по-малки магазинчета, в които може да опитате това произведение на кулинарното изкуство на сравнително по-ниски цени, което обаче не е за сметка на качеството. Важи правилото като при картофките – питайте местните и те ще ви упътят.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Брюксел

 

Брюксел е космополитен град с много исторически забележителности. Тук заседава парламентът на Европейския съюз, а многообразието от етноси създава усещане за оживеност и разнообразие. В Брюксел  ще намерите още добри ресторанти и интензивен нощен живот. Веднъж посетили този град, никога няма да забравите прочутата местна бира и страхотния шоколад. ...
Прочетен: 9430 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Брюксел

 

 
 


Тагове