7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

 

Всеки който е гледал Властелинът на пръстените се е възхитил на величествените пейзажи и природната красота на Нова Зеландия. Като новозеландец режисьорът на прочутата трилогия, Питър Джаксън, със сигурност не е имал нужда от много убеждаване, за да се реши да я заснеме в родната си страна. Ето и някои от най-зрелищните локации, станали декор за сцените от култовия филм.

Графството

7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

Селото на хобитите, или родното място на Билбо и Фродо, е разположено в очарователната зелена новозеландска провинция близо до градчето Матамата, на Северния остров на Нова Зеландия.

Исенгард

7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

Ако искате да последвате стъпките на великия магьосник Гандалф и да яздите до Исенгард, ще трябва да посетите Южния остров на Нова Зеландия. Мястото, послужило за декор на Исенгард е разположено близо до Куинстаун, Отаго, и се отличава с възхитителна природа, съчетаваща високи планински върхове и речни долини.

Огнените сигнали

7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

Един от най-зрелищните моменти в трилогията Властелинът на пръстените е запалването на огнените сигнали между Рохан и Гондор. Това е повратен момент от Завръщането на краля, когато съдбата най-накрая се обръща на страната на доброто и разбираме, че все още има надежда. Ако посетите мястото на снимките, Национален парк Уестленд Таи Путини, няма да видите огнените маяци, но пък ще видите достатъчно, за да развихрите своето въображение.

Мъртвите блата

7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

За да успее да заснеме Мъртвите блата, Питър Джаксън е трябвало да открие такова място, което да пресъздаде атмосферата на сцените, в които Ам Гъл води Фродо и Сам през блатата към Мордор. Националният парк Фиордланд се оказва идеалното място, на което да се заснемат тези сцени. Разположен на Южния остров, Фиордланд представлява местност със зрелищни тесни фиорди, дълбоки долини, разкошни кристални езера и гранитни планини.

Гората Фангорн

7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

Спомняте ли си прекрасната гора, в която Арагорн, Леголас и Гимли срещат Гандалф Белия? Това всъщност е гората Сноудън, намираща се на Южния остров на Нова Зеландия, в границите на Те-Уахипоунаму – защитена територия, част от световното наследство на Нова Зеландия. Гората е известна с биологичното си разнообразие и е популярна дестинация за много туристи, както и за любителите на лова и риболова.

Мордор

7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

Невероятно е как едно красиво природно кътче, което буди само възхищение, може да се заснеме като страховита територия на мрака и злото. Точно това се случва с Национален парк Тонгариро, разположен на Северния остров на Нова Зеландия, и послужил като декор за сцените, разиграващи се в Мордор. Разположен на площ от 300 квадратни мили, парк Тонгариро включва много активни вулкани и изумрудени езера.

Едорас

7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

Едорас, столицата на Рохан, където са заснети едни от най-ключовите сцени във филма, всъщност се намира на един хълм, сред огромна равнина, покрита с гъста трева и заобиколена от назъбени планини, букови гори и кристално чисти реки, в резервата Хакатере на Южния остров.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Нова Зеландия

 

Нова Зеландия има прекрасна природа и може да ви зарадва със спиращи дъха гледки. Красивата страна е вдъхновила многобройни пътешественици, които я посещават, за да се насладят на пейзажа или пък да вдигнат адреналина с бънджи скокове, скално катерене, полети с балон и всякакви други дейности на открито. Нека си направим кратка разходка из географс...
Прочетен: 4308 Коментари: 0
    Окланд е най-големият град в Нова Зеландия с популация от над 1 милион души. Познат е като „града на платната“ заради големия брой яхти, които красят пристанище Waimeata и залива Hauraki. Окланд би могъл да бъде познат и като „града на вулканите“, тъй като голяма част от пейзажите му се дължат на факта, че е построен върху Окландското вулкани...
Прочетен: 7500 Коментари: 0
Нова Зеландия е държава в югозападната част на Тихия океан, която се състои от два големи и множество по-малки острови. Тя е част от Британската общност и дом на маорите. Държавен глава на страната е британската кралица, но нейната роля в управлението е незначителна. Нова Зеландия е изолирана от други острови и континенти, които се намират на голем...
Прочетен: 32584 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Нова Зеландия

 

 
 
Видео за Нова Зеландия

  


Тагове