7 причини Западна Австралия да е сред топ дестинациите за 2014 г.

 

Западна Австралия е една от най-горещите дестинациите за тази година. Ето 7 причини, заради които си заслужава човек да пропътува огромното разстояние до там:


Посетете най-голямата в света галерия на открито

7 причини Западна Австралия да е сред топ дестинациите за 2014 г.

Статуите в цял ръст, които са изработени от стомана и са общо 51 на брой, както и красивите пейзажи, със сигурност ще ви оставят без дъх. Творбите са дело на световно известния скулптор Антъни Гормли, който е носител на награда "Търнър", и са разположени на брега на езерото Балард, близо до град Menzies.


Научете повече за културата на аборигените

На север от Брум, по протежението на полуостров Dampier са разположени няколко туристически обекта, свързани с аборигените, които туристите непременно трябва да посетят. Не пропускайте Lombadina Aboriginal Corporation близо до нос Левек, ако искате да научите повече за коренното население на Австралия. Тези, които искат да опознаят начина на живот на аборигените, имат възможността да останат тук за по-дълго.


Вижте "Стълбата към луната" в Брум

7 причини Западна Австралия да е сред топ дестинациите за 2014 г.

Нищо не може да се сравнява с това да видите със собствените си очи "Стълбата към луната" – природно явление, което се наблюдава в Брум между март и октомври. Когато луната  изгрява при пълнолуние, лъчите й се отразяват в плитките части на водата и се създава красива илюзията, че има стъпала, водещи към луната. Запасете се с бутилка местно вино и нещо за хапване и си устройте пикник на плажа, по време на който да наблюдавате уникалната гледка.


Вижте австралийския бряг с най-белия пясък в залива Лъки

7 причини Западна Австралия да е сред топ дестинациите за 2014 г.

Националният парк Кейп Ле Гранд в град Есперанс, със своите просторни участъци с бял пясък, е едно толкова спокойно място, че на брега без проблем могат да се видят кенгура. Тръгнете на лежерна разходка по крайбрежието и почувствайте невероятно чистия пясък между пръстите на краката си.


Опитайте първокласно вино във винарски район Маргарет Ривър


7 причини Западна Австралия да е сред топ дестинациите за 2014 г.

Виното е неизменна част от Западна Австралия, така че пътешествието няма да е завършено, ако не посетите известният винарски регион Маргарет Ривър. Той обхваща шест отделни винарски района, които произвеждат над 25% от най-доброто вино на Австралия. Освен това в югозападната част на Западна Австралия туристите имат възможността да опитат най-различни вкусотии: ядливи кестени, пъстърва, месо от елен, сирена, череши и др.


Усамотете с в някой от най-отдалечените луксозни курорти

7 причини Западна Австралия да е сред топ дестинациите за 2014 г.

Ако искате напълно да избягате от градския шум и суматоха, Западна Австралия е точното място. Заливът Faraway е толкова отдалечен, че дори го няма на картата, до Kimberley Coastal Camp се стига само с хеликоптер, а на залива Kuri има скрита, но гостоприемна ферма за миди.


Плувайте с китови акули в Exmouth Visitor Centre

7 причини Западна Австралия да е сред топ дестинациите за 2014 г.

Австралийският риф Нингалу се смята за едно от последните океански чудеса на планетата. Можете да отидете на круиз или да се гмурнете с шнорхел, за да видите най-големите риби в света – китовите акули. Когато планирате пътуването си, е добре да имате предвид, че китовите акули могат да се видят в периода от средата на март до края на юли.

Въпреки че разстоянието България – Западна Австралия е солидно, ако сте решили да се отдадете на по-продължителни и екзотични пътешествия, тази дестинации в никакъв случай не бива да се пренебрегва.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Австралия

 

Мегаполисът Пърт се намира на река Суон, а на изток достига възвишенията Дарлинг, а на запад – Индийския океан. Носи името на шотландския град Пърт, но го превъзхожда значително по територия, особено след сливането със съседния Фриймантъл. Днес Пърт е огромен мегаполис с около 2 милиона население. Първите данни за заселници по тези места датират от...
Прочетен: 1720 Коментари: 0
Какво си представяте когато се сетите за Австралия? Дънди Крокодила, Големия бариерен риф, кенгура, крокодили, аборигени, операта в Сидни? Австралия, разбира се, е много повече от това. Ето няколко малко известни, но интересни факта за Австралия. 1. Австралия е мултикултурна държава, в която освен местните, живеят имигранти от над 200 държави.2. Те...
Прочетен: 7803 Коментари: 0
Всички знаят за Сидни, за Мелбърн, за Улуру и за Големия бариерен риф. В необятната Австралия обаче има още множество интересни дестинации, които можете да посетите. Те не са толкова известни, но са не по-малко завладяващи и заслужават внимание.Национален парк Ундара, КуинсландАко търсите дестинация за ваканция на южния континент, но искате да избя...
Прочетен: 2995 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

niobe

Теми (151)

Албуми (1)

Видео (4)

Приятели (2)

Тагове