10 невероятни африкански острова

 

Когато правят асоциация с африканска ваканция, вероятно повечето хора си представят сафари, разходка в джунглата или преход с джип в пустинята. За онези, които предпочитат екзотиката на островите, Африка предоставя многобройни възможности, с разнообразие от природни забележителности, култури и туристически атракции.


1. Сао Томе

10 невероятни африкански острова

Сао Томе е най-големият остров от Сао Томе и Принсипи. Това е република в Гвинейския залив, близо до бреговете на Централна Африка. Тя е бивша португалска колония. Екваториалният климат на острова го прави особено подходящ за зимна ваканция. Тъй като не е толкова популярен сред туристите, тук можете да се насладите на часове на плажа, да се гмуркате с водолазен костюм или с шнорхел, да проучите малките рибарски села и да опитате от местната кухня. Тук можете да посетите шоколадова фабрика и да пробвате едно от най-добрите кафета в цял свят.


2. Сал, Кабо Верде

10 невероятни африкански острова

Сал е най-популярният остров на Кабо Верде, който е архипелаг от 10 острова и се намира в централната част на Атлантическия океан. Името на острова означава "сол" на португалски и произхожда от красивите пясъчни плажове с фини песъчинки. Главен град е Санта Мария, където можете да откриете ресторанти, барове и нощен живот.


3. Мохели, Коморски острови

10 невероятни африкански острова

Остров Мохели, или Мвали, е най-малкият от трите африкански острова, които образуват Коморските острови. Той е див и почти недокоснат от цивилизацията, а в него се намира национален парк Мохели, в който можете да се гмурнете с шнорхел, за да наблюдавате разноцветните коралови рифове под водата на Индийския океан. Островите се намират между африканския бряг и Мадагаскар, а на Мохели можете да видите в естествената им среда морски костенурки, делфини и китове.


4. Нуси-бе, Мадагаскар

10 невероятни африкански острова

Малкият остров Нуси-бе е част от Мадагаскар и се намира до бреговете в северната му част. Той е вероятно най-популярната мадагаскарска дестинация сред туристите, които идват тук по всяко време на годината. Макар че плажовете на острова не изглеждат толкова екзотични, колкото тези на голяма част от островите в Индийския океан, те печелят по точки по отношение на тишината и спокойтвието, а освен това предлагат тюркоазени води и вкусна местна кухня.


5. Джерба, Тунис

10 невероятни африкански острова

Джерба е най-големият остров в Северна Африка и се намира недалеч от бреговата линия на Тунис. Той притежава невероятно красиви пясъчни плажове и страхотна природа. Можете да се разходите и да се насладите на спокойствието далеч от модерната суматоха, а освен това можете да научите повече за културата на берберите. Островът е една от малкото дестинации в Тунис, в която все още се говори берберски език.


6. Реюнион

10 невероятни африкански острова

Реюнион е френска отвъдморска територия в Индийския океан, която се намира на изток от Мадагаскар и на югозапад от Мавриций. Населението е около 800 000 човека. Някога тук са идвали моряци от различни култури – суахили, португалска и арабска. Островът е станал колония през втората част на 17 век, когато фреанцузите го завладяват. Много хора сравняват Реюнион с Хаваите, тъй като са острови с вулканичен произход и се намират върху горещи точки, в които често има изригвания. Най-високият вулкан на острова е Питон де Неж, с надморска височина от малко повече от 3000 метра.


7. Ламу, Кения

10 невероятни африкански острова

Един от най-невероятните африкански острови е Ламу, който е част от Кения. Островът се намира недалеч от бреговете на Африканския континент и е прочут като музей на открито на културата суахили. Старият град на острова е една от най-старите и добре запазени дестинации в Източна Африка, в които можете да опознаете древната култура. На острова няма пътища, така че можете да се придвижвате основно на магаре или пеша.


8. Мавриций

10 невероятни африкански острова

Мавриций е малък мултикултурен остров в Индийския океан, на изток от Мадагаскар и на югоизток от Сейшелите. Той е бил ненаселен до края на 16 век, когато тук пристигат холандски моряци. Холандците напускат острова в началото на 18 век заради суровите климатични условия. По-късно тук идват французите, но отстъпват на британците в началото на 19 век. Мавриций е бил единствената дестинация в света, в която е живяла вече изчезналата птица додо.


9. Занзибар, Танзания

10 невероятни африкански острова

Остров Занзибар е най-големият и най-гъсто населен остров от полу-автономния архипелаг Занзибар, който се намира недалеч от бреговата линия на Танзания. Векове наред островът е бил важна търговска точка, в която са се преплитали африканската, индийската и арабската култури. Може би най-голямата атракция за туристите са искрящо белите пясъчни плажове с тюркоазени води.


10. Праслен, Сейшелски острови

10 невероятни африкански острова

Праслен е втори по големина остров на Сейшелите, като на него живеят около 6500 човека. Някога островът е бил тайна точка за пирати и арабски търговци, а днес е популярна туристическа дестинация. Неговите снежнобели пясъчни плажове са едни от най-красивите по цял свят. Освен това природата на острова е почти непокътната от цивилизацията, като тук можете да се насладите на просторни джунгли и интересна флора и фауна – птици, кокосови палми и ванилови орхидеи.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Африка

 

Африка предлага страхотни възможности да се потопите в невероятни нови изживявания. Континентът изобилства от интересни места, независимо дали ви влече дивата природа, диаметрално противоположната култура, големите космополитни градове или традициите на местните племена. Изобщо Африка е желана посока за ужасно много туристи, изкушени от сблъсъка с ...
Прочетен: 2087 Коментари: 0
Паспорт? Камера? Билет? Какво повече ни трябва за да поемем по широкия свят. Земята ни предлага неизброими чудеса, но от зората на времето човек е привлечен от далечното и непознатото. Африка – безкрайният екзотичен континент, който тегли мечтателите и авантюристите към себе си със своите невероятни пейзажи е желана дестинация за много от нас. Какв...
Прочетен: 2050 Коментари: 0
Африка е огромен и необятен континент, люлка на човешката цивилизация и невероятна комбинация от култури. Вероятно знаете много неща за нея, но още по-вероятно има много неща, които не знаете за това уникално късче земя.1. В Африка живеят повече от 50 хиляди пингвинаАфриканските пингвини са застрашен вид и от него са останали малко повече от 50 хил...
Прочетен: 14956 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)

Тагове