В търсене на най-добрите ресторанти на Лондон

 

Лондон е един от малкото градове, в които можете да опитате кухните на всички народи по света: от традиционната английска, през индийската, китайската, италианската, до модерната европейска кухня. Тук обикновено кварталът и населението, което живее в него, определят и вида на ресторантите, които ще откриете там. Единственото, което трябва да направите, е да решите какъв тип ястия ви се похапва и да се отправите към съответния квартал. Ето и  някои от най-добрите ресторанти в Лондон.

Ароматите на света

В търсене на най-добрите ресторанти на Лондон

В лондонския квартал East End може да опитате традиционната кухня на Бангладеш – най-голяма концентрация на заведения има в района на Brick Lane. Китайските ресторанти, разбира се, ще намерите в китайския квартал, близо до Leicester Square. Брикстън ще ви предложи голям брой африкански ресторанти, както и закусвални с карибски специалитети. Турски заведения за хранене ще намерите във Finsbury Park, а на Kingsland Road има богато разнообразие от виетнамски ресторанти, предлагащи супи и сандвичи.

Ресторантите в централен Лондон и West End

В търсене на най-добрите ресторанти на Лондон

Galvin at Windows е първокласен ресторант, разположен на върха на хотел Хилтън, предлагащ страхотна френска кухня, която може да се сравни единствено с удивителната гледка към Хайд Парк и сградите наоколо, разкриваща се през прозорците на заведението. Мястото е скъпичко, но определено си струва да бъде посетено, особено ако си падате по храна, която може да се определи като произведение на изкуството. Wolseley е малко по-обикновен ресторант, в стил арт деко, който предлага страхотна храна, както за закуска, така и за обяд и вечеря. Един от най-интересните ресторанти в центъра на Лондон е изграден в крипта. Café in the Crypt, намиращо се на площад Трафалгар, е заведение на самообслужване, в което се предлагат английски специалитети. Сутрин тук може да хапнете традиционна английска закуска, а вечер да слушате джаз изпълнения на живо.

Индийско къри навсякъде

В търсене на най-добрите ресторанти на Лондон

Вече знаете, че в Лондон има богато разнообразие от интернационални ресторанти, но индийската храна буквално може да се открие навсякъде. Във всеки квартал в Лондон има поне няколко добри южноазиатски заведения за хранене. Първокласните индийски ресторанти Moti Mahal и Amaya предлагат вълнуващи интерпретации на класически индийски рецепти, поднесени с много стил, докато в Shalamar може да хапнете качествени вегетариански специалитети и прочутия кебап в доста по-семпла обстановка.

Пийнете хубава бира, докато похапвате

В търсене на най-добрите ресторанти на Лондон

В Лондон е пълно с така наречените „gastropubs“. Това са едни от най-страхотните заведения от типа бар & грил и Harwood Arms е едно от тях. Бирата тук е хубава, но храната е просто невероятна. Местните съставки и уникалните ястия не са за изпускане, дори и ако не си падате по бирата. Fulham’s Malt House е друго подобно заведение, предлагащо удивителна храна и качествена бира.

Хапка английска класика

В търсене на най-добрите ресторанти на Лондон

Почитателите на кулинарията обикновено се изказват лошо за английската храна, но не винаги са прави. Ще се уверите, ако посетите някои от най-добрите британски ресторанти. Tramshed е нетрадиционен ресторант, фокусиран основно върху местните специалитети от свободно отглеждани животни, докато Rochelle Canteen сервира традиционни местни специалитети, използвайки най-добрите сезонни съставки. Rules, който се самоопределя като най-стария ресторант в Лондон, отворил врати през 18-ти век, предлага класическа британска кухня, включително пернат дивеч, стриди, пайове, наденички и пудинги.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Лондон

 

Без съмнение Лондон е град с множество забележителности, които си струва да посетите. В първата част на статията вече ви показахме някои от музеите, които просто не бива да пропускате. Ето и останалите от списъка:7. Къщата-музей на Чарлз Дикенс (The Charles Dickens Museum) Къщата, в която Чарлз Дикенс е живял в периода 1837 г. – 1839 г. е превърнат...
Прочетен: 1648 Коментари: 0
Лондон е град, богат на изкуство, история и култура. Потопете се в неговата удивителна атмосфера и посетете многобройните музеи в столицата на Великобритания.1. Британски музей (British Museum)Открит през 1753 г., Британският музей съхранява забележителна колекция, обхващаща над 2 милиона години от човешката история. Тук са изложени над 13 милиона ...
Прочетен: 2017 Коментари: 0
Kогато мислим за добрия стар Лондон, обикновено си представяме една река – пълноводната  Темза. Тя е неразривно свързана с образа на града, пълноводна и могъща, рисувана от художници и фотографирана от туристите милиони пъти в продължение на години. Толкова ли няма други реки в Лондон? Има. Над 21 притока се вливат в Темза само на територията на це...
Прочетен: 1312 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Лондон

 

 
 


Тагове