Нова година – нови пътешествия

 

Нова година – нов късмет, е казал народа, но за любителите на пътешествията това може да значи и нова дестинация. А вие къде ще посрещнете Нова година? Ако все още нямате отговор на тази дилема, ви предлагаме малко информация за някои близки и по-далечни дестинации, която със сигурност ще ви помогнат да вземете правилното решение. Побързайте и резервирайте вашата новогодишна екскурзия още сега.

Нова година в Румъния

Нова година – нови пътешествия

Ако решите да заложите на новогодишна екскурзия в Румъния ще имате възможност да опознаете древните традиции на румънския народ. На Нова година децата се събират на групички, тръгват от къща на къща, рецитират стихчета и пеят традиционни песни, с които пожелават щастие и късмет на дома и неговите обитатели. Един от най-колоритните румънски обичаи е церемониалният танц с маски на животни и различни персонажи, символизиращ смъртта и прераждането. Ще видите маски на коза, кон, мечка, както и различни персонажи - дявол, грозник, красавица, военен, циганин, булка, император и много други. Всяка маска има специално значение, залегнало дълбоко в местните традиции.

Нова година в Испания

Нова година – нови пътешествия

Колебаете се дали да не посрещнете новата година в Испания? Ако си падате по грозде и сладкиши не се колебайте повече. Испанците имат обичай точно в полунощ на Нова година да изяждат по 12 зрънца грозде - по едно зрънце за всеки месец от предстоящата година. Смята се, че яденето на грозде носи късмет и благоденствие. За испанците Нова година е семеен празник и се празнува у дома с всички близки и роднини. Традиционно се приготвя новогодишен кейк с кръгла форма и скрити късметчета.

Нова година в Италия

Нова година – нови пътешествия

В Италия новогодишните празненства, както и повечето аспекти от живота, са неразривно свързани с приготвянето и консумирането на храна. Италианците стартират вечерята с ястие с леща, която символизира парите и благополучието. В много части от Италия на Нова година традиционно се консумират наденица и пълнени свински краченца – смята се, че консумирането на свинско месо ще донесе богатство през новата година. Ако обичате да похапвате – новогодишната екскурзия в Италия е правилният избор за вас. Освен хубава храна на празника се пият и много газирани вина. Новогодишните партита обикновено продължават до изгрева на слънцето. На много места особено в Южна Италия имат обичай да изхвърлят стари вещи през прозореца – символичен жест на готовност за изпращане на старата година и посрещане на новата.

Нова година в Гърция

Нова година – нови пътешествия

На Нова година в Гърция се играят карти, табла и други хазартни игри. Смята се, че това носи късмет, през новата година, независимо дали б
иете или падате. Ако обичате казината и адреналина от залагането, Гърция е вашата дестинация за новогодишната екскурзия.

Нова година в Сърбия

Нова година – нови пътешествия

Ако искате да посрещнете Нова година с грандиозни партита, шумни купони и фойерверки, изберете новогодишна екскурзия в Сърбия. В Белград традиционно се организират всякакви забавления и концерти на открито, а клубовете и заведенията подготвят тематични партита до зори.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2908 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3470 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2754 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове