Непознатите градове на Китай

 

Пекин и Шанхай със сигурност са най-известните градове в Китай, но тази огромна страна с население над един милиард има стотици забележителни по-малки населени места. Дори да прекарате целия си живот, пътешествайки из Китай, пак няма да успеете да посетите всички интересни дестинации тук. Все пак има някои китайски градове, които не трябва да пропускате. Някои от тези места ще ви очароват с усещането си за история, други със своята храна и традиционни фестивали, а трети са просто приятни кътчета, в които може да прекарате няколко прекрасни дни.

Далян

Непознатите градове на Китай

Далян се намира на североизточното крайбрежие на Китай и е известен като един от най- приятните градове в страната. Улиците са широки и чисти, има много паркове, а липсата на фабрики означава, че въздухът е чист, поне според китайските стандарти. Плажовете на Далян се препълват с туристи по време на летния сезон, както и многото пешеходни търговски зони. Комбинацията между туристически забележителности и уникална архитектура правят Далян привлекателна дестинация за всички, които искат да посетят източното крайбрежие на Китай, но се надяват да избегнат смогa и трафикa, характерни за повечето индустриализирани градове.

Кунмин

Непознатите градове на Китай

Кунмин, известен още като „Градa на вечната пролет“, заради приятния си климат, е разположен в планините на провинция Юнан. Тук също липсва развита индустрия и въздухът е доста по-чист в сравнение с останалите китайски градове. Кунмин се развива доста бързо и трафикът се превръща във все по-голям проблем, но засега туристите лесно успяват да достигнат да природните и историческите забележителности на града. Старият град е страхотно място, в което може да се разходите и пазарувате, попивайки от местната атмосфера. Тук също така ще може да посетите много древни храмове, живописни пазари, театри и паркове.

Сямен

Непознатите градове на Китай

Крайбрежният метрополис на провинция Фудзиен се радва на икономически ренесанс. Въпреки че не е толкова популярен колкото Шанхай или Хонг Конг, градът определено има космополитното излъчване на останалите големи китайски градове. Страхотната инфраструктура, многото паркове, пазари и пешеходни зони превръщат Сямен в един от най-оживените градове в Китай. Ако сте любител на интензивния нощен живот, това е градът за вас.

Циндао

Непознатите градове на Китай

Този град в провинция Шандун се слави като най-доброто място за живеене в Китай. Въздухът и улиците са чисти, а пътищата са удивително добре организирани, поне по китайските стандарти. Всички тези аспекти нареждат Циндао по-скоро до градове като Сингапур, отколкото до заобикалящите го близки населени места. Местните забележителности включват голям брой паркове, музеи, храмове и църкви, наред с известната пивоварна Tsingtao, произвеждаща една от най-добрите бири в страната. Много хора идват тук през август, когато градът е домакин на годишния международен фестивал посветен на бирата. Градът разполага и с няколко живописни плажа, предлагащи много възможности за водни спортове.

Джухай

Непознатите градове на Китай

Джухай е бързоразвиващ се град, който обаче често е засенчван от близките Хонг Конг и Макао. Известен главно на местните туристи, градът понякога е наричан Китайската Ривиера, заради приятните си крайбрежни райони с пешеходни и търговски зони. За разлика от другите индустриализирани градове от провинция Гуандун, Джухай се развива в сферата на търговията и туризма, и въздухът е доста чист. Добрата инфраструктура, многото паркове и магазини превръщат Джухай в едно приятно ваканционно градче.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Китай

 

Разположен в северната част на живописната местност Улинъюан в провинцията Хунан, Тианзи е уникален планински природен резерват. В превод Тианзи означава "Син на небето". Това е едно от четирите завладяващи места в Улинъюан (останалите три са Националният парк Чжанцзяцзе, резерватът Суоксию  и местността Янгиайе). Тианзи е с площ около 67 кв. км, а...
Прочетен: 1486 Коментари: 0
Близо 30% от Великата китайска стена са се „стопили“ под влиянието на човека и природата. Стената, която е едно от най-внушителните съоръжения, строени по човешка ръка, е толкова пострадала, че дори данните за общата и дължина варират между 9000 и 21 000 километра, в зависимост дали в общата дължина се включват липсващите и разрушени части. Основни...
Прочетен: 1727 Коментари: 0
Историята помни твърде много събития, които са довели до обезлюдяването на цели градове, дори на милионни мегаполиси и столици на империи. Под натиска на войни, конфликти, епидемии, земетресения или други катаклизми различни места по целия свят стават печално известни като „призрачни градове“. Част от тях са добре известни и дори до болка познати о...
Прочетен: 3688 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Китай

 

 
1
2
3
4
5
   От: Lyubomir Nikolov
 
 


Тагове