Потопете се в културата на Буенос Айрес

 

Ако обичате да посещавате места с интересна история и богата култура, е добре да включите Аржентина в списъка на своите желани дестинации. За разлика от повечето други градове, които предлагат изобилие от музеи и театри, Буенос Айрес ще ви потопи изцяло в своята атмосфера и ще ви направи участник във всичко, което се случва. За да ви помогнем да планирате своето пребиваване в този страхотен град, ви предлагаме 5 от най-впечатляващите изживявания, на които ще може да се насладите тук.

Тангото

Потопете се в културата на  Буенос Айрес

Аржентина е родното място на тангото и Буенос Айрес предлага на своите посетители много възможности да опознаят тази част от културното му наследство. Ако желаете бихте могли да се научите да танцувате танго – има доста центрове, които предлагат тази услуга. Освен това, ако просто се поразходите по улиците на града ще можете да позяпате някои от импровизираните танго представления, организиращи се по паркове и панаири. Ако имате пари за пилеене, много заведения предлагат вечеря, вино и програма, включваща много изпълнения на танго и дори класове по танго.

Местното изкуство

Потопете се в културата на  Буенос Айрес

Буенос Айрес е дом на изпълнена с живот арт сцена. Вървейки по улиците на града няма как да не забележите огромното количество графити, носещи различни послания – както любовни, така и политически. Освен да разгледате уличното изкуство, бихте могли да се посетите Националния музей за декоративни изкуства, Националния музей за изящни изкуства, както и Музея за изкуство на Латинска Америка.

Пазарите на  Буенос Айрес

Потопете се в културата на  Буенос Айрес

Пътуването ви до Буенос Айрес няма да е пълноценно, ако не посетите изобилно напоените с местна култура пазари и панаири. Освен че ще имате възможност за пореден път да се насладите на тангото, ще може да си закупите прословутите ръчно изработени местни стоки и сувенири и да дегустирате типичната местна улична храна, включваща: чорипан, морипан, сандвичи с пържола фланг, емпанадас и сочни хамбургери, гарнирани с картофен чипс.

Кафето

Потопете се в културата на  Буенос Айрес

Местните хора са обсебени от тази напитка. Всъщност 53 от най-старите кафенета тук са обявени за част от културното и историческо наследство на града. Пиенето на кафе в Буенос Айрес включва протяжни разговори с приятели или четене на сутрешния вестник. За пълноценно изживяване на този ритуал посетете кафене Tortoni, най-старото кафене в Аржентина, отворило своите врати в далечната 1858 г.  Местните обичат да се отбиват тук за кратка закуска преди вечерята, която обикновено се консумира около 23:00 часа. В самото заведения цари ретро атмосфера, включваща слабо осветление, старинни мебели, поизносени стени, класически произведения на изкуството и стари изрезки от вестници. Ако не обичате кафе, си поръчайте submarino – чаша горещо мляко с парче шоколад във формата на подводница – най-добрият горещ шоколад, който някога ще опитате.

 
Посетете местна кръчма

Потопете се в културата на  Буенос Айрес

Този тип заведения, в които може да хапнете, пийнете, послушате местна народна музика и потанцувате, са се появили през 50-те години на 20-ти век, когато хората започнали да се преместват от селата в големите градове. Това бил техният начин да пренесат и запазят своите традиции и култура.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Аржентина

 

Ел Калафате е град в Патагония, Аржентина. Кръстен е на малко храстовидно растение, типично за южните райони на Америка, с вкусни плодове, идеални за направата на сладка и конфитюри. Ел Калафате е разположен на 316 км от Рио Галегос, столица на провинцията Санта Круз. Градът се намира непосредствено до южните брегове на езерото Аржентина (Lago Arge...
Прочетен: 1446 Коментари: 0
Аржентина е голяма държава в Южна Америка, известна с тангото, с обширния район пампа и консумацията на говеждо месо. По-малко известни са фактите, че най-високият връх в двете Америки – Аконкагуа, е разположен на западната й граница, и че най-южният град в целия свят – Ушуая, се намира на южния й бряг.Вероятна основната причина да посетите Арженти...
Прочетен: 3064 Коментари: 0
Ето няколко интересни факта за втората по големина държава в Южна Америка след Бразилия – Аржентина – страната с богата култура и история. Аржентина, чието наименование в буквален превод означава ''Сребърна земя'', е обширна държава, която разполага с  богати и интересни култура, история и география. Столицата на Аржентина е Буенос АйресГеографски ...
Прочетен: 9544 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Аржентина

 

 
 


Тагове