7 неща, които ще обикнете в Русия

 

Кои са любимите ви неща от Русия? Кожените шапки, страхотната зимна мода, водката? Русия е известна с толкова много неща. Ето някои от нашите любимите неща в Русия.


Руснаците са приятелски настроени

7 неща, които ще обикнете в Русия

Никъде другаде по света няма да срещнете подобно гостоприемство, като това в Русия. Руснаците ще бъдат много щастливи да се срещнат с вас, и да им разкажете за вашия свят. Ще бъдете поканени да посетите домовете им и да се срещнете със семействата им, или ще ви заведат на вечеря навън, и ще водите приятелски разговори с всички. Руснаците са така дяволски приятелски настроени, че се чувстваш като у дома си.


Транссибирската железопътна линия

7 неща, които ще обикнете в Русия

Има нещо напълно откачено в това да се качиш на влак и да пътуваш една седмица, изминавайки над 6000 мили от Москва до сърцето на Азия. Можете да опитате живота на местните, пребивавайки в тези наистина неприятни условия, принудени да се миете над мивката. Да, това звучи ужасно, но е част от изживяването. Или да резервирате по-скъп вагон, предназначен за туристи, който обикновено събира по-малко хора, и е оборудван с душ. Наслаждавайте се на местата, през които преминавате и не се притеснявайте да слизате от време на време, за да разглеждате.


Удивителният Санкт Петербург

7 неща, които ще обикнете в Русия

Санкт Петербург е зашеметяващо красив град. Той е пълен с неокласически и барокови сгради и преплетени канали, напомнящи за Венеция. Не е чудно, че цар Николай II заявява, че това е най-малко руската част на Русия: градът изцяло напомня за Западна Европа. При планирането на пътуването си задължително включете музея за изкуство Ермитаж, но си оставете и много време, в което просто да се поскитате из този великолепен град. Ако пътувате през юни, ще станете свидетел на така наречените "бели нощи", когато градът е достатъчно светъл през цялото денонощие и може да се разхождате през нощта.


Московското метро

7 неща, които ще обикнете в Русия

Москва е друг невероятен град, и е идеалното място, в което да прекарате няколко дни - столицата е пълна с атракции като Кремъл, катедралата Свети Василий Блажени и Червения площад. Московското метро има много луксозни  станции, често декорирани с уникални произведения на изкуството и скулптури. Някои от тунелите са много дълбоки, защото са строени с идеята да действат като бомбоубежища през студената война.


Езерото Байкал

7 неща, които ще обикнете в Русия

Езерото Байкал се смята за най-старото и най-дълбокото езеро на Земята. Това е място, което думите не могат да опишат. На повече от 25 милиона години, с дълбочина повече от 1.6764 км, езерото представлява една спираща дъха гледка. През лятото тук е спокойно и идеално за отдих, а през зимата, езерото се превръща в ледена магистрала и може да се включите в състезанието за ледени скулптури или надпреварата по леда.


Владивосток

7 неща, които ще обикнете в Русия

В непосредствена близост до Китай и Северна Корея, Владивосток е последната спирка на Транссибирската железопътна линия. Това е едно красиво място, често сравнявано със Сан Франциско, което ще ви очарова с интересния си микс от общности. Тук има руснаци, корейци, китайски, японци, както и еклектична смесица от различна архитектура.


Направете нещо уникално

7 неща, които ще обикнете в Русия

Разбира се, любимите неща на повечето хора в Русия са свързани с техните хобита. Някои идват да ловят риба, други да карат ски, трети гледат оперни и балетни спектакли. Намерете своето нещо и му се отдайте. Ако не друго, ще ви останат страхотните спомени. Любителите на странните неща задължително трябва да посетят Мавзолея на Ленин, където балсамираното тяло на Владимир Ленин е изложено на показ, още от смъртта му през 1924 г.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Русия

 

Иркутск е един от най-големите градове в необятната руска тайга, наричан къде на шега, къде на сериозно „столицата на Сибир“. Други пък го наричат „източния Париж“. Намира се на пътя на транс-сибирската железопътна магистрала. Това е малко популярна дестинация за туризъм, но решите ли да се отправите на пътешествие там, представите ви със сигурност...
Прочетен: 2761 Коментари: 0
Най-голямата по територия държава в света обхваща 9 часови зони и се състои от около дузина етнически групи. Ако искате да научите още интересни факти за тази огромна страна продължавайте да четете. 1. Русия заема 1/ 7 от сушата на планетата и граничи с повече страни, от която и да било друга държава.2. Русия има общи граници с Азербайджан, Беларус...
Прочетен: 10831 Коментари: 0
Най-голямата страна в света предлага на туристите голямо разнообразие от преживявания и многобройни историческите и географски обекти, които да посетят. Ето списък с някои от забележителностите, пред чиято красота няма как да останете безучастни:Храм "Св. Василий Блажени"Строен между 1554 г. и 1561 г., и разположен в сърцето на Москва, храмът "Св. ...
Прочетен: 3619 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)

Тагове