8 забавления в разноликата Танзания

 

Танзания е една от водещите африкански държави по отношение на туристическата дейност. В тази живописна част на Африка можете да се отдадете на активна почивка или да релаксирате на плажа. Разноликата африканска страна няма да ви разочарова.

8 забавления в разноликата Танзания


1. Разходка до Килиманджаро

8 забавления в разноликата Танзания

Символ на Танзания, белоснежният връх Килиманджаро е една от първите дестинации, които трябва да посетите. Разходете се из равнините на националния парк, за да зърнете прогресивно намаляващата снежна шапка на върха, с облачен обръч в подножието на планината. В парка има множество поточета и водопади, в които да се охладите от африканската жега. Ако сте опитни планинари, можете да се опитате да изкачите върха, който е най-високият в Африка и е образуван от 3 древни вулкана.


2. Гмуркане във водите на Мафия Айлънд

8 забавления в разноликата Танзания

Островът се намира в Индийския океан, недалеч от континенталната част на континента. Смята се за една от най-добрите дестинации за гмуркане на Африка и задължителна атракция за любителите на воден спорт, които посещават Танзания. Островът е част от така наречените Танзанийски острови на подправките и в него се намира първият национален морски парк в държавата. Ако не си падате по водните спортове, релаксирайте на кашмирения пясък и се охлаждайте в кристалните води на океана, пийнете нещо разхладително в някой от баровете по плажа или се разходете до кораловите рифове, които са пълни с разноцветна морска флора и фауна.


3. Африканско сафари

8 забавления в разноликата Танзания

Африка е прочута с невероятните сафари активности в горещата савана. Огромните равнини на Серенгети сякаш приканват да се впуснете в пътешествие, но има много национални паркове, които са не по-малко интересни. В дивата природа на Танзания можете да видите отблизо 5 от най-огромните животни в Африка, слонове, лъвове, биволи, носорози и леопарди, както зебри, хипопотами, антилопи гну, жирафи. Ако отидете в подходящото време, можете да зърнете едно от чудесата на африканската дива фауна, миграцията на животните, които пресичат равнините в търсене на храна, като можете да я гледате отвисоко, от балон.


4. Разходка до кратера НгороНгоро

8 забавления в разноликата Танзания

Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан, калдера, който се намира в северната част на Танзания. Диаметърът на кратера е 20 километра, което го прави най-големия вулканичен кратер на Земята. Науката смята, че огромният вулкан е изригнал преди около 2 500 000 години и е угаснал преди около 250 000 години, а мощни взривове са унищожили върха му и са оформили кратер, който днес представлява равнина. Стените му се издигат на височина 600 метра от долината, която е с площ 260 кв.км. Тя представлява почти изолирана зона, в която могат да се видят много с диви животни, като някои от тях са редки видове. Разходете се из калдерата с опитен гид масай, който ще ви разкрие чудесата на долината, която заради изолацията е чудно кътче от Африка.


5. Посещение на Къщата на чудесата

8 забавления в разноликата Танзания

Сградата се намира на танзанийския остров Занзибар, в Стоун Таун, който някога е бил арабска и португалска територия. Островът е запазил добре местната култура суахили, която се е смесила с екзотиката на арабската и европейската култура. Къщата на чудесата е превърната в музей, но някога е била палат на султана. Това е първата сграда на острова, в която е било прокарано електричество и първата сграда в Източна Африка, в която е монтиран асансьор.


6. С лодка по езеро Виктория

8 забавления в разноликата Танзания

Най-голямото езеро в Африка и най-голямото тропическо езеро в света, Виктория е поделена между 3 държави, Кения, Уганда и Танзания. Повече от половината от територията й се пада на Танзания. Водното сафари е интересна опция, разходка с местна лодка, в която можете да наблюдавате дивата природа на езерото. Вечерната разходка предлага романтика и прохлада. Можете да отплавате до някое от малките островчета във вътрешността на езерото. Тъй като голяма част от ежедневието на местните хора е свързана с езерото, в тази част на държавата можете да опознаете по-добре тяхната култура.


7. Веселба в големия воден парк Кундучи

8 забавления в разноликата Танзания

Водната атракция е страхотна опция за ваканцията в Танзания. В парка има повече от 30 водни пързалки, някои от които високи, басейни и детски зони за игра на малките. Kunduchi Wet ‘N’ Wild е най-големият воден парк в Източна и Централна Африка.


8. Опознаване на суахили културата в Дар ес Салаам

8 забавления в разноликата Танзания

Някога град Dar es Salaam е бил столица на Танзания, но през 2003 г. администрацията й е преместена в сегашната столица. Той обаче остава най-голям град в държавата, на брега на Индийския океан. Градът не е толкова хаотичен и забързан, колкото много от големите африкански градове, а множеството музеи пазят останките от древната местна култура суахили, от арабското и индийското влияние по тези територии. Можете да се отдадете на релаксация на плажа, да се отбиете до някоя кръчма или до зоопарка.


Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Танзания

 

Повечето туристи в Танзания насочват вниманието си към дестинации като Национален парк "Серенгети", кратера Нгоронгоро, Ловен резерват "Селъс", Занзибар, Килиманджаро и др., което не е никак учудващо, като се има предвид, че това са едни от най-известните места в цяла Африка. Страната обаче предлага и не толкова популярни дестинации, които ще възхи...
Прочетен: 1664 Коментари: 0
Ако обичате историята и сте жадни за приключения, посетете Къщата на чудесата в Танзания. Тя е един от най–важните символи на страната и хора от цял свят прииждат, за да видят сградата с историческа значимост. Има много любопитни факти за сградата, които ще са интересни за хората, обичащи мистериите. Сградата е обявена за национално богатство, а в ...
Прочетен: 3125 Коментари: 0
Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан (калдера), намиращ се в северната част на Танзания, в района на Серенгети. Диаметърът на кратера е 20 километра, което го прави най-големия вулканичен кратер на Земята. Според учените огромният вулкан е изригнал преди около 2 500 000 години и е угаснал преди около 250 000 години, а мощните взривове са унищожили...
Прочетен: 6893 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)

Тагове