6 причини да посетите Тайланд

 

Тайланд е едно наистина невероятно място и в действителност има безброй много причини да го посетите. Все пак ние подбрахме 6 достатъчно убедителни довода за това.

Храната

6 причини да посетите Тайланд

Тайланд се слави с една от най-добрите кухни по света. Тайландските ресторанти в западните градове са бледо отражение на чудесните, ароматни и пикантни храни, които се предлагат в Тайланд. Другият основен плюс е, че храната е изключително евтина. Това, което ще получите срещу 50 щатски долара в много добър тайландски ресторант в Америка, в Тайланд може да закупите за 3 или 4 долара. Плюс това вкусът на храната е много по-добър и получавате истинска тайландски храна, а не нейната западна имитация. Тайландската храна е прясна, често пикантна и разнообразна. Да, ще намерите Pad Thai и някои други добре познати ястия, но има безброй други, включително къри, супи и салати, с невероятно богат вкус и свежи съставки.

Плажовете

6 причини да посетите Тайланд

Тайланд притежава някои от  най-красивите плажове в света. Всички сме виждали картички на острови с бели пясъчни плажове, зелено-синя морска вода и кокосови палми. Е тук ще може да им се насладите на живо. Те са достъпни, тихи и спокойни. Ако все пак предпочитате по-оживените плажове с интензивен нощен живот и забавления, трябва да посетите Phuket, където те са в изобилие.

Хората

6 причини да посетите Тайланд

Тайланд е известен и като Страната на усмивките, заради сърдечните хора, които следват будистките принципи във всички аспекти на своя живот. Макар и не особено заможни, особено в северната и североизточната част на страната, те са щастливи да споделят храната си с вас, дори и да не могат да си го позволят. Добре ще е да научите няколко тайландски фрази, преди да посетите страната, за да преодолеете по-лесно езиковата бариера. Но дори и да не знаете думичка на тайландски, просто не забравяйте да се усмихвате и да се отнасяте с уважение. Тайландците ще обърнат внимание на външния ви вид, отношението ви и начина, по който се държите. Тяхната култура е много различна от западната и е силно съсредоточена върху семейството и будисткия начин на живот.

Ниските цени

6 причини да посетите Тайланд

Споменах ли, че в Тайланд е евтино? Това е още една чудесна причина да посетите Тайланд! Освен евтината храна, тук ще може да пътувате доста изгодно. Цената за вътрешните полети е около 100 долара на час. Има влакове, автобуси и таксита, които също излизат сравнително евтино. Банкок е рай за хората, които обичат да пазаруват. Тук може да купите страхотни дрехи, чанти, часовници и камери на много добри цени, както и много ръчно изработени предмети, местно производство, които не се намират никъде другаде, и които може да продадете доста изгодно в други части на света. 

Климатът

6 причини да посетите Тайланд

В по-голямата част от страната целогодишно е топло и приятно. Късите панталони и тениската са най-подходящото облекло почти през цялата година.

Храмовете и културата

6 причини да посетите Тайланд

95% от населението на Тайланд са будисти и тук има много храмове, които си струва да бъдат посетени. Ще видите будистките монаси в техните оранжеви одежди, които всъщност нямат никакви доходи и разчитат на поклонниците да им осигурят всичко потребно. Тайландците от своя страна изпитват огромно уважение към монасите и винаги са готови да им даряват храна или различни предмети.

 

Ако наистина сте се вдъхновили за едно незабравимо пътешествие можете да разгледате предложенията на Булкарт Травел за екскурзии в Тайланд.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Тайланд

 

2015-02-04 09:29:55
от: tao
 
1
2
3
4
5
Островите в Андаманско море и Тайландския залив близо до брега на Тайланд са едни от най-известните места за туристи в Югоизточна Азия. Някои от тях са се прославили из целия свят със своите красиви плажове и парти атмосфера. Но най-добрите тайландски острови също така предлагат многобройни възможности за развлечения и почивка.Ко ТаоКо Тао се превр...
Прочетен: 1360 Коментари: 0
Тайланд представлява колаж от живи сцени, изобразяващи оживени модерни градове с много мотоциклети и авто-рикши тук-тук; будистки храмове, в които живеят монаси с оранжеви роби; планински племена, продаващи занаятчийски изделия; зелени пейзажи, осеяни с традиционни селища, които се препитават със земеделие; древни руини и прекрасно крайбрежие, "под...
Прочетен: 1820 Коментари: 0
Тайланд е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия, за което си има причина. Страната може да се похвали с най-разнообразни забележителности, като започнем от кристално сините плажове, гъстата джунгла, чудесната храна и евтините плажни бунгала и стигнем до някои от най-луксозните хотели в света. Въпреки силния туристически поток, Т...
Прочетен: 8602 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Тайланд

 

 
 


Тагове