В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията

 

 

 

 

Ако винаги сте обичали книги за динозаври, като дете сте мечтали да сте палеонтолог или сте любител на древната история, тези няколко дестинации в Съединените щати вероятно ще ви харесат. Можете да отидете на семейна ваканция, за да разгледате интересни находки на милиони години и да се потопите в света на динозаврите.

 

В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията

 

 

 

Динозавърски център Уайоминг - Wyoming Dinosaur Center

 

В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията

 

 

Деца на всякаква възраст и техните родители няма да скучаят в тази Мека на динозавърската ера. Децата могат да се включат в разкопки в търсене на динозавърски вкаменелости, а по-големите могат да се запишат на курс, който продължава седмица. Центърът се намира в Термополис, щата Уайоминг. Музеят е един от малкото в света, които разполагат със собствена зона за разкопки, която се намира недалеч от основната сграда. Изложбата показва пре-мезозойски фосили и разнообразни риби от девон.

 


Блек хил институт за геоложки проучвания - Black Hills Institute of Geological Research

 

В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията

 

 

Основна задача на този институт, който е сред най-старите в страната, е да се осигурят фосили и палеонтоложки находки за музеи. Той има зона за разкопки, която играе ролята на открита сграда за находките. Учените приемат доброволци, които могат да работят с тях и да научават нови неща за праисторическите растения и животни. Тук можете да видите находки на вълнуващия Тиранозавър рекс, на морски животни, на амонити от късна креда, на древни бозайници, както разнообразни минерали. Можете да намерите останки на древна костенурка Архелон, която е с дължина от човката до опашката 4.5 метра, а ширината й е повече от 5 метра.

 


Палео парк - Paleo Park

Намира се на около 230 километра от Рапид сити, в щата Южна Дакота. Палео парк и неговата външна зона се управляват от наследници на авантюрист, който е заявил тази земя за своя собствена в началото на 19 век. Паркът е подходящ за семейства с деца, тъй като предлага много възможности за забавление и участие в палеонтологическите разкопки. В тази земя е открит за пръв път динозавър през 1908 г., а оттогава учените откриват нови и нови находки.

 Мамутска зона - The Mammoth Site

 

В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията

 

 

В Хот Спрингс, Южна Дакота, можете не само да се отдадете на СПА процедури, но също да видите зоната, която е отделена специално за проучване на мамути. Това е най-големият проучвателен център за мамути в света. Тук можете да наблюдавате как учени извършват разкопки, как изучават находките в лаборатория, а ако сте любители на палеонтологията можете да се включите в юношеска програма за симулативни археологически разкопки. Центърът е изграден в зона, която в плейстоцена е била обширна карстова пещера, но когато тя се срутва, останките на множество растения и животни са хванати в капан и са запазени.

 

 

 

Динозавърски щатски парк - Dinosaur State Park

 

В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията

 

 

Намира се в Роки хил, в щата Кънектикът. Феновете на динозавърската история ще се пренесат в юра и обитателите на нашата планета в този период от нейната история. Тук не можете да видите разкопки, но можете да разгледате някои от пътеките, които се простират на повече от 3 километра дължина. Покрай тях се виждат стъпки на динозаври, които са застинали във времето. Паркът включва ботаническа градина.

 

 

Динозавър Ридж - Dinosaur Ridge

 

В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията

 

 

Дестинацията се намира в Морисън, в щата Колорадо. Находките в нея са от юра и креда, а включват разнообразни фосили и следи от динозаври. По онова време областта е била влажна зона, която се е простирала от Колорадо до Мисури и от Мексиканския залив до Канада. Тя е била населена от динозаври, които са оставяли своите отпечатъци, някои от които могат да се видят и до ден днешен. Освен динозавърски стъпки, в зоната можете да видите също вкаменелости, които включват кости и отпечатъци на насекоми и растения. Ако обаче търсите следи от Тиранозавър, няма да ги намерите, тъй като той не съществува в тази ера.

 

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Америка

 

Кратерните езера се образуват в кратера на вулкан, маар или калдера. В тази статия ще Ви представим някои от най-красивите кратерни езера, разположени на територията на Северна и Южна Америка.Мазама – Орегон, САЩЕдно доста популярно кратерно езеро, което носи наименованието на самото геологично образувание, е Кратерното езеро в Орегон, САЩ. То е ра...
Прочетен: 1589 Коментари: 0
  Ацтеките за една от процъфтяващите древни цивилизации на Централна Америка, за които учените знаят сравнително много, макар че немалко от тяхната култура вероятно е погубена с опустошаването на ацтекските градове от алчните конкистадори. Ацтекската цивилизация е позната на света основно с "изобретяването" на шоколадовата напитка, чоколатъл, мака...
Прочетен: 6662 Коментари: 0
Има нещо магическо в цветовете на Карибско море, което кара погледа да остане втренчен с часове в пейзажа. Като се добавят искрящо белите пясъчни ивици, палмите, които се идеални за опъване на хамак и възможностите за водни спортове, които са в изобилие, се получава кътче, което много хора наричат рай на Земята. Много от островите вече са световнои...
Прочетен: 3203 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)

Тагове