8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

 

 

Приключенията с диви животни вече не са ограничени само до сафари в Африка. Навсякъде по света има чудесни места, на които любителите на животните могат да отидат. Някои ще Ви дадат възможност просто да видите животните в тяхната природна среда, други ще бъдат по-вълнуващи близки срещи, а трети ще Ви позволят да се погрижите за екзотични създания и застрашени видове. Ето и някои интересни ваканции за феновете на дивия живот: 


С шейна, теглена от хъски в Лапландия

 

8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

Представете си как се носите по снега на шейна, плавно се плъзгате през белия пейзаж, а единствените звуци, които достигат до Вас, идват от движението на шейната по снега и тежкото дишане на кучетата хъски, които я теглят. Ваканциите сред дивата природа са вълнуващи и дори опияняващи, макар че носът Ви ще позамръзне на студа. Не бихте искали да пропуснете това запомнящо се пътуване! Можете да „шпионирате“ дивите лосове и страхливите северни елени докато се носите през зашеметяващата белота, дърпани от дванадесет красиви кучета. Много от компаниите, които предлагат подобни ваканции окуражават посетителите да посетят и местата, на които живеят кучетата, за да могат да си поиграят с приятелски настроените животни. 

 


Приключение в Кандалама, Шри Ланка

 

8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

Шри Ланка е земя с тучна зеленина, богат див живот и особено районът на езерото Кандалама е популярна дестинация сред любителите на животни. Тук има богато разнообразие от екзотични видове птици, можете да видите лангури и други видове маймуни, докато се люлеят между клоните на дърветата. Ще Ви бъде интересно да ги гледате как се захващат за клоните със своите опашки и никога не падат! В този район екотуризмът е добре развит, а посетителите могат да се възползват от възможностите за конна езда и разходки със слонове. 


Да търсиш тигри в Индия


8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

Национален парк Рантамбор се намира в Раджастан, Индия и определено заслужава да бъде включен в списъка на всеки любител на животните. В резервата живеят видове като глиганът, мечки, хиени и леопарди. Също така тук е домът и на най-голямата популация от тигри в Индия, както и най-доброто място, на което да ги видите в естествената им среда. Индия се гордее с това, че опазва и защитава тигрите, като взима мерки да спре всяко посегателство върху тези големи котки. Приходите от посещенията на резервата отиват директно за опазването на тигрите. И така, оглеждайте се за величествения бенгалски тигър докато разглеждате наоколо! 


Круиз около Галапагоските острови

 

8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

Островите край брега на Еквадор са дом на някои уникални животински и морски видове. На сушата живеят колонии от гигантски галапагоски костенурки и пингвини, а в небето летят ята тропически албатроси и други видове птици. Това определено е рай за всеки любител на животните. Най-добрият начин да разгледате отблизо цялото това великолепие и да направите страхотни снимки за спомен е като се включите в някои от круизите. Това можете да направите като се качите на някое от малките корабчета, които обикалят островите ежедневно.
 

Плувайте с делфини на Бахамите

 

8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

Да плуваш с делфини е специално изживяване и едно от най-прекрасните приключения с животни, които можете да си подарите. По природа делфините са доста любопитни и игриви създания, а и много обичат да общуват с хората. Често, цели пасажи делфини плуват край корабчетата, радвайки туристите на борда. По света има и други места, на които можете да плувате с делфини, но чистите и топли води около Бахамите определено осигуряват една от най-подходящите дестинации. 


Доброволци в резерват за слонове в Тайланд

 

8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

Ваканциите, по време на които работим с животните могат да бъдат страхотно забавление, а понякога и тежка работа. Какво ще кажете за шанса да се сближите с гигантите на животинското царство в някой от резерватите за слонове в Тайланд? В северната част на страната, една двойка ентусиасти спасява слонове и им дава убежище в природна среда. Гостите не само, че могат да помогнат финансово, но имат и възможността да научат нещо за ежедневните грижи, които получават слоновете. Тук ще можете да изкъпете, нахраните и да си поиграете с малките слончета!
Стригане на овци в Шотландия

 

8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

В Лох Ломонд ( в Scottish Wool Centre) и националния парк Trossachs през лятото можете да видите демонстрации на това как се стриже овца и как се преде вълната. Има и демонстрации с овчарски кучета и патици, а и ще можете да научите нещо за породите овце. И всичко това на фона на страхотните шотландски пейзажи! В Лох Ломонд ще имате възможността да опитате традиционната шотландска кухня – например хагис (деликатес от агнешки дреболии), или пък домашно приготвен сладкиш от маслено тесто.
Разходка с лама в Нова Зеландия

 

8 страхотни ваканции за хора, които обичат животните

 

Да се разхождаш из планината Кайкура заедно с рошава лама, която носи храната ти за деня в малки дисаги на гърба си - това определено е нещо различно! Приключението Ви дори ще бъде природосъобразно, тъй като във фермата, в която живеят ламите използват отпадъците им за торене, а вълната им (в комбинация с овча) служи за изолация на постройки. Районът на Кайкура определено е сред най-добрите места на света за любителите на дивите животни и приключенията. Това е и най-подходящото място в Нова Зеландия за наблюдение на китове.

 

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2541 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3133 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2517 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове