6 неща, които да направим в Северна Каролина

 

 

 

Северна Каролина е много разнообразен щат, което го прави особено подходящ избор за ваканция. Разгледайте атлантическото крайбрежие, разкошната природа и изобщо, всичко онова, което има да Ви предложи тази изключителна дестинация. Разбира се, едва ли някой списък би могъл да обхване всичко, което си заслужава човек да види и да направи в този щат, но все пак, ето и нашите 6 предложения :


6 неща, които да направим в Северна Каролина

 Планината Грандфадър (Grandfather Mountain)

 

6 неща, които да направим в Северна Каролина

6 неща, които да направим в Северна Каролина


Никое пътуване до Северна Каролина няма да бъде завършено без посещение на високата 1828 метра планина Грандфадър. Тя се намира в северозападната част на щата и там можете да се порадвате на неземната гледка на моста Mile High Swinging Bridge, докато се разхождате по виещите се пътечки. Не забравяйте и да се оглеждате за величествения скален орел! Без съмнение, планината е едно от местата в Северна Каролина, които си заслужават посещението.

 Елизабетинските градини (Elizabethan Gardens)

 

 

6 неща, които да направим в Северна Каролина

6 неща, които да направим в Северна Каролина

 

Сред най-красивите места, които човек трябва да посети в Северна Каролина са и Елизабетинските градини в Мантео. Прекрасните градини са създадени по дизайн на Иноченти и Вебел, а в тях можете да видите автентични растения от XVI век, времето на английската колонизация. Лежерната разходка в тези спокойни градини е един чудесен начин за разпускане. Включете се в тура Historic Albermale Tour, който включва в програмата си и градините, а и ще Ви даде възможност да разгледате разнообразни атракции в бърза последователност.


 

 С кану по река Catawba

 

6 неща, които да направим в Северна Каролина

 

Любителите на адреналина ще се зарадват на възможността да се спуснат с кану по разпенената река Catawba. Разбиващите се, разпенени води, които забързано се спускат край природните чудеса на провинциална Каролина ще Ви донесат несравними усещания. С инструктори – експерти, които да направляват любителите на кануто, това изпълнено с адреналин водно приключение е достъпно за всеки!


 


Хайде на сърф!

 

6 неща, които да направим в Северна Каролина


Релаксирането на пясъчен плаж е чудесно, но за онези, които искат да опитат нещо различно, Северна Каролина ще им предложи възможността да карат сърф. Възползвайте се от изключително подходящите условия и ако досега не сте се качвали на сърф – опитайте! По цялата дължина на източното крайбрежие можете да откриете експерти, които да Ви научат. Ако сте настроени авантюристично, това е сред най-вълнуващите изживявания, които можете да си подарите, а какво по-хубаво от това да се носиш по вълните в компанията на топлия атлантически залез!Ривър Артс Дистрикт (River Arts District)

 

6 неща, които да направим в Северна Каролина

6 неща, които да направим в Северна Каролина

 

За всички, които обичат изкуството това е правилната дестинация. Тук се събират млади и стари артисти, за да работят или да изложат своите произведения за продажба в Аsheville. Има над 65 ателиета, в които можете да видите творбите на многобройни артисти – от грънчарство, рисуване и скици до скулптура. Запознайте се с тях в техните студиа, помолете ги да Ви разкажат за своята работа и си купете сувенир за вкъщи от арт сцената на Северна Каролина.


 Корабът USS North Carolina

 

6 неща, които да направим в Северна Каролина

 

Комбинирайте посещението на крайбрежието с визита до Уилмингтън – домът на бойния кораб USS North Carolina. Разгледайте мястото, на което 2500 моряци са живели по времето на Втората световна война. Тук можете да научите много за историята на САЩ, а самият кораб представлява изключително внушителна гледка!

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за САЩ

 

Национален парк "Гранд Тетън" се намира в северозападната част на щата Уайоминг и се простира на площ от около 130,000 хектара. При основаването си през 1929 г. той е обхващал само основните върхове на планинска верига Тетън и шест ледникови езера в полите на планината. В следващите десетилетия паркът се разширил до сегашните си размери и вече вклю...
Прочетен: 1809 Коментари: 0
10 американски щата, които привличат най-много чуждестранни туристи – първа част6. ТексасЩатът има над 25 милиона жители и предлага страхотна храна и нощни забавления. Освен това е истинска мека на футбола. Срещите на гимназиалните отбори привличат хиляди фенове. Но независимо дали чуждестранните туристите са почитатели на спорта или не, преживяван...
Прочетен: 3110 Коментари: 0
Невъзможно е чуждестранните туристи да разгледат необятна страна като САЩ по време на едно-единствено пътуване. Независимо от кое крайбрежие ще започне ваканцията им, със сигурност различните типове хора ще открият нещо интересно. Следните 10 американски щата са най-посещавани от чужденци.1. Ню ЙоркВъпреки че щатът не се радва на хубаво време през ...
Прочетен: 2925 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за САЩ

 

 
 
Видео за САЩ

  


Тагове