6 любопитни забележителности в Англия

 

 

 

Англия – там където живеят монарси, хората пият чай със сметана и има изобилие от зеленина? Не съвсем. Когато надникнем зад обичайните асоциации, свързани с тази страна, ще открием и нейната неочаквана и ексцентрична част – стига да знаем къде да гледаме. Ето и някои от странните забележителности на острова:Уитби, Йоркшир

 

6 любопитни забележителности в Англия

 

Грубоватият силует на Абатство Уитби е кацнал несигурно над крайморския град. В миналото абатството вдъхновило Брам Стоукър да напише своя роман „Дракула“. Днес градът привлича хората с вкус към по-дарк музиката на станалия традиционен Уитби Готик Уикенд. Ако планирате да посетите Уитби по време на фестивала, задължително уредете нощуването си там възможно най-рано. Ще имате интересната възможност да си хапнете „fish'n'chipsв компанията на разнообразни и интересни, алтернативни рокери, носещи ризи с дантели, волани и изобилно количество очна линия.


 


The Blowing Stone”, Оксфордшир

 

6 любопитни забележителности в Англия

 

Сред зелените полета на Оксфордшир, близо до малкото градче Wantage лежи една голяма скала с интересна история. Според легендата, крал Алфред дал сигнал с тромпет през дупка в канарата, за да призове саксонската армия в битка срещу викингите. Можете да пробвате и Вие, но не оставайте учудени, ако не се случи кой знае какво. Митовете казват и че всеки, който успее да изсвири чист тон, със сигурност ще наследи трона. Ако не успеете, можете да се утешите с красивите местни гледки. Една от тях представлява красив бял кон в Uffington, който е издълбан в скалите. Пийнете си и в някой от местните барове като The Plough в Ийстбъри.


 


Мумията на философа, Лондон

 

6 любопитни забележителности в Англия

 

Джереми Бентъм, един от най-великите мислители на Англия толкова много обичал University College London, че искал да остане наоколо след смъртта си. И докато правата му да гласува са отнети посмъртно, мумифицираното му тяло все още гордо си стои там. Мумифицираната икона (истинската глава е заменена с такава, направена от вакса за жалост) е доста любопитна забележителност и си заслужава посещението.
Музей Пит Ривърс, Оксфордшир

 

6 любопитни забележителности в Англия

 

Музеят Пит Ривърс е изпълнен с любопитни и ексцентрични интелектуални съкровища. Той умело улавя духа на Оксфорд - най-известният студентски град в Англия. Няма да съжалявате, ако отделите време, за да разгледате антропологичните съкровища като ризите с бодли от бодливо прасе и японските маски.


 


Wookey Hole”, Съмърсет

 

6 любопитни забележителности в Англия

 

Къде можете да комбинирате вещици и най-вкусното сирене в Англия? Ако леко притворите очи, едно от скалните образувания в югозападните пещери на Wookey Hole прилича на вкаменена вещица. Този любопитен камък превръща внушителната подземна пещерна система в туристически рай. Истинска вещица (с черно червило) развежда детските групи из пещерите, а за онези посетители, които не вярват в подобни неща остава просто да се насладят на красивите сталактити. Задължително опитайте и вкусното сирене в намиращия се наблизо Cheddar Gorge.
Гробище „ Cross Bones”, Лондон

 

6 любопитни забележителности в Англия

6 любопитни забележителности в Англия

 

Археологическите разкопки на това място потвърждават, че то е било средновековно гробище за проститутки, но местността се е превърнала в място, на което хората да си спомнят за „изгнаниците“ на Лондон. Панделки, свещи и любопитни дарове са разхвърляни из мястото. Съчетайте визитата си с някое от ежемесечните бдения със свещи или традиционната процесия за Хелоуин, която се състои всяка година.

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Англия

 

Няма съмнение, че ако поискате от някой да назове град в Англия, най-вероятно това ще бъде Лондон. Британската столица безспорно предлага множество забележителности и очарова със своята атмосфера и богата история, но в същото време нейният блясък отвлича вниманието от останалата част от страната. Ето кои са някои от красивите градове в Англия, коит...
Прочетен: 4761 Коментари: 0
Байбъри е очарователно малко градче в югозападна Англия. Сгушено в района на Котсуолд, област Глостършър, то е на около 10 км от Сайрънсестър. Някога описан от Уилям Морис като "най-красивото градче в Англия", днес Байбъри се смята за един от най-живописните и приказни градове в цяла Европа. Най-впечатляваща е алеята Арлингтън Роу, която неслучайно...
Прочетен: 3736 Коментари: 0
Обединеното кралство е популярна туристическа дестинация, разполагаща с изумителни пейзажи, богата история и културно наследство. Тук има прекрасни градчета, околности и крайбрежни линии. Определено има и места, които ще провокират интерес у Вас. Ето списък с 8 забележителности в Обединеното кралство.Чешир Чешайър е графство с прекрасни селца, търг...
Прочетен: 7779 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Англия

 

 
 
Видео за Англия

  


Тагове