9 туристически атракции в Мексико

 

 

 

Мексико е една от най-посещаваните дестинации в световен мащаб, с над 20 милиона чуждестранни туристи на година. В областта можете да видите следи от културата на маи и ацтеки, да пиете текила, да релаксирате на плажовете на Карибско море или на Тихия океан. Мексико може да предложи забавление за малки и големи, за любители на историята, на музиката и на природата. Ако Мексико ви се струва твърде отдалечена дестинация за празнуване на приближаващата се Нова Година, можете да разгледате няколко предложения за прекарване на Нова година в чужбина.


Акапулко

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Акапулко се прочува сред богатите и известните още в средата на 20 век и се превръща в дестинация за ваканция, каквато е и до днес. В момента курортът е най-предпочитан от мексиканците и от американски студенти. На брега можете да видите смелчаци, които скачат във водите на океана от огромни скали и се гмуркат в търсене на подводни красоти.


Гуанахуато

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Сгушено в полите на планините Сиера де Гуанахуато, градчето е прочуто със своята колониална история. То е създадено през 1554 г. покрай една от най-процъфтяващите области за сребърна руда в Мексико. Бумът на производството на сребро през 16 век води до разцвет на Гуанахуато, като от тогава са някои от най-красивите и пищни хасиенди и някои от най-прочутите колониални сгради.Остров Консумел

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Островът е недалеч от бреговата ивица на полуостров Юкатан. Предпочитана дестинация е за гмуркане и плуване с шнорхел. Консумел е бил дом на маите още преди ерата на колонизаторите, но невероятните рифове покрай сушата са открити от Жак Кусто през 1959. По това време областта е превърната в защитена зона, за да се запази еко системата в кораловите рифове, най-вече разнообразието от тропически риби.


Лос Кабос

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Лос Кабос е оживена брегова ивица с дължина повече от 28 километра, която е разположена в южната част на полуостров Баха Калифорния. Белият фин пясък, огромният океан и луксозните курорти привличат множество туристи от цял свят. Можете да се забавлявате в някой от баровете и ресторантите на шумния Кабо Сан Лукас или да релаксирате в много по-спокойната атмосфера на Сан Хосе дел Кабо. Дестинацията е много приятна за онези, които предпочитат да практикуват водни спортове и да ловят риба. През няколко месеца в годината можете да навлезете в Пасифика, за да наблюдавате китове.


Паленке

 

 

9 туристически атракции в Мексико

Паленке е археологическа зона, която е разположена в западната част на областта, която някога е била империя на маите. Днес тя е в мексиканския щат Чиапас. Зоната е по-малка от повечето градове на маите в областта, но съдържа множество невероятни сгради и скулптури от културата на предколумбовите индианци. Повечето постройки на града датират от около 600- 800 година. Древният град е сгушен сред зеленината на джунглата и изглежда като сцена от филм.


Медния каньон

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Медният каньон е система от каньони, които обхващат зона, която е по-голяма от тази на Големия каньон. Можете да разгледате областта на влак, който върви по маршрут по почти 40 моста и почти 90 тунела. По време на пътешествието си можете да се насладите на невероятни гледки от височина 2400 м. Маршрутът се нарича Chihuahua al Pacifico и е чудесна възможност да се насладите на невероятните мексикански гледки.


Тулум

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Тулум се намира по източния бряг на полуостров Юкатан. Някога той служел като пристанищна зона на града на маите Коба. Тулум бил изграден около 1200 г., когато цивилизацията на маите вече била в застой, затова на него му липсва елегантността на някои от по-известните дестинации, които са свързани с тази цивилизация. Тропическият плаж обаче е страхотна причина за туристите да искат да видят тази историческа зона.


Чичен Итца

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Чичен Итца е най-големият град на маите на полуостров Юкатан и е сред най-прочутите дестинации в Мексико. Сред джунглата можете да видите развит за онова време град, в който се е развивала културата на предколумбовите индианци в областта. Може би най-известна е пирамидата Ел Кастийо, която е построена така, че да служи на древните астрономи. Всяка страна на пирамидата има по 91 стъпала, които водят до площадка в горната част и образуват 365, колкото са стандартно дните в година. Друга интересна постройка е Ел Каракол, която е с овална форма и е била използвана за обсерватория от маите, които са били запленени астрономи.


Теотиуакан

 

9 туристически атракции в Мексико

 

 

Смята се, че градът е основан през 2 век пр.н.е и се трансформира в огромен за онова време град на ацтеките. Днес Теотиуакан е археологически обект, който се намира на 48 км североизточно от днешната столица Мексико. Областта на долината процъфтява, а местните изграждат огромни пирамиди. Пирамидата на слънцето е била изградена около 100 г. и е най-голямата пирамида в Мексико. Конструкцията на по-малката Пирамида на луната е започнало век по-късно и е приключена през 450 г. По-късно ацтеките ползват сградите и областта се превръща във важна част от тяхната империя. 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Мексико

 

Мексико е популярна и интересна дестинация, предлагаща разнообразни възможности за приключения и вълнуващи изживявания. В първата част вече научихте защо е добре да не пиете чешмяна вода и защо е важно да внимавате къде се разхождате вечер. Ето и още малко информация за Мексико, която без съмнение ще ви бъде полезна:6. Мексико е истински рай за люб...
Прочетен: 1784 Коментари: 0
Мексико е страна, която се радва на много слънчеви дни, кристално сини, топли води и богата гама забележителности и атракции. Ето защо не е никак случайно, че е една от най-атрактивните дестинации за туристи от цял свят. Ако сте решили и вие да се потопите в атмосферата на тази уникална страна, постарайте се да извлечете максимума от времето, прека...
Прочетен: 1615 Коментари: 0
2015-03-26 17:18:18
от: zanzar
 
1
2
3
4
5
Дълго преди първите испански кораби да се покажат на хоризонта в Атлантическия океан, някои части на Мексико били под владението на древни цивилизации. В страната са останали много реликви, свидетелстващи за величието на тези култури. Най-забележителните са многобройните пирамиди, свързани с култа към планетарни и животински божества. Красотата на ...
Прочетен: 3968 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Мексико

 

 
 


Тагове