Тел Авив - бижуто на Израел

 

 

 

Тел Авив е вторият по големина град в Израел и определено си заслужава посещението. Може и да му липсва античния привкус на други градове в Близкия Изток (като Йерусалим), и да не разполага с безбройни исторически паметници, но е едно живо и интригуващо място. Има доста неща, които можете да правите, докато сте в Тел Авив, особено ако сте любители на кулинарните наслади и нощния живот. Разходете се из Yemenite Quarter, където автомобилите са забранени, а по модния булевард Ротшилд ще откриете и доста атракции. Тел Авив е идеалното място за една по-различна ваканция. Заповядайте в израелската столица!

 

Тел Авив, бижуто на Израел

Тел Авив, бижуто на ИзраелАко искате да се запознаете с историята на града, посетете Neve Tdezekпървият му квартал. Тук има стара жп гара, в която днес се помещават дизайнерски магазини, арт и занаятчийски павилиони на открито, както и многобройни ресторанти. Отделете време и на културния център Suzanne Dalal, който е интересна забележителност и е бил домакин на внушителните 1200 артистични и културни премиери след своето откриване през 1989 година. В Neve Tzedek всеки ще намери по нещо за себе си.


Тел Авив, бижуто на ИзраелЕдна от основните атракции в Тел Авив е неговата арт сцена. Макар че градът не е сред традиционно смятаните за артистични градове, тук има повече галерии от повечето главни градове по света. На някои улици галериите са повече на брой от магазините. Запознайте се с Judaica, което представлява изкуство, свързано с ритуалите в еврейската вяра. Разгледайте някои от модерните галерии, които често представят изложбите на световно известни артисти.Тел Авив, бижуто на Израел 

Разнообразните музеи в Тел Авив ще разкрият на любителите на историята цяло богатство от всички краища на света. В града има над 20 музея и в тях можете да разгледате експозиции на най-различна тематика - от антропология до зоология. Заслужава си да обърнете внимание на всички музеи, но сред най-основните са Eretz Israel Museum (представящ историята на региона) и Independence Hall Museum (където през 1948 год. първият кмет на Тел Авив обявява независимостта на Израел).

 

Тел Авив, бижуто на Израел

 

 

Едно от най-приятните неща, които можете да правите в Тел Авив е да се отправите към някой от прекрасните плажове. Градът ще Ви предложи внушителните 12 километра пясъчни ивици, синьо небе и тюркоазените води на Средиземно море. Разходете се по крайбрежната улица между Jaffa и улица Gordon, насладете се на лекия бриз, докато пийвате нещо в някое от кафенетата и просто наблюдавайте хората на Тел Авив.

 

Тел Авив, бижуто на Израел

Тел Авив, бижуто на Израел

 

 

Една от задължителните „спирки“ в Тел Авив е пристанището Jaffa. От тук започва историята на града. Това е древна част на града, където арабите и евреите съжителстват в хармония. Туристите ще останат очаровани – тук са едни от най-интересните атракции. Посетете шарения открит пазар и си купете някой сувенир, разгледайте интригуващата архитектура на църквите и другите религиозни сгради в района. На старото пристанище ще откриете и някои чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички.

 

Тел Авив, бижуто на Израел

Тел Авив, бижуто на Израел

Тел Авив, бижуто на Израел

 


Просто тръгнете по улиците на Тел Авив и се „изгубете“ сред чудесата му – градът има с какво да Ви изненада. Най-вълнуващите изживявания там се случват встрани от главните туристически атракции. Разходете се по булевард Rothschild и Shenkin, включете се в организирана обиколка на „White city district (обявен за световно културно наследство от ЮНЕСКО), или потанцувайте в някой от многото клубове из града. Тел Авив е един изключителен град, изпълнен с култура и забавления, а вероятно ще се окаже и доста по-различен от това, което сте си представяли за него.

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Израел

 

Израел е невероятна страна, където можете да откриете голямо разнообразие от исторически паметници и забележителности. Според много учени точно тук са се зародили три от основните религии – християнство, ислям и юдаизъм. Дори и тези, които не се интересуват от джамии, синагоги и църкви могат да открият красиви места, които си заслужават да бъдат по...
Прочетен: 2701 Коментари: 0
Един от най-важните духовни центрове за християнството, исляма и юдаизма – Израел – е държава с богата история и култура, която всеки трябва да посети. Независимо дали искате да се отдадете на забавления в Тел Авив или да отидете на поклонение в Йерусалим – всичко е тук.Въпреки малките размери на страната, цялото човечество е оставило следи върху з...
Прочетен: 2510 Коментари: 0
  Израел е сравнително млада държава, създадена през 1948 г., но корените на нейната история и култура могат да бъдат открити векове назад във времето. Единствена еврейска държава в света, тя събира на едно място евреи, от които около 50 хиляди с български произход, араби (мюсюлмани, християни и друзи) и източноправославни неараби (предимно имигра...
Прочетен: 10413 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)

Тагове