6 по-различни начина да опознаем чуждестранната култура като туристи

 

 

 

Когато си помислите за културния аспект от ваканцията в чужда страна, може би веднага си представяте безкраен списък с музеи. Дали харесвате музеите или не, има много други (понякога и по-забавни) начини да опознаете културата на страната, която сте решили да посетите. Разбира се, не всички музеи са скучни! В някои можете да опознаете забавната страна на културата чрез интерактивни експозиции и мултимедия. Ето и няколко по-различни начина да опознаете чуждестранната култура, които показват, че тя не е свързана единствено с музеите (макар че не в никакъв случай не бива да ги изключваме от плановете си):


 

1. Кино

 

6 по-различни начина да опознаем чуждестранната култура като туристи

 

Филмовата индустрия е доста разнообразна в различните страни. Струва си да идете до някой киносалон и да се запознаете по-отблизо с местното кино. Разгледайте какво се предлага на големия екран и ако сте достатъчно любопитни, купете си билет и изгледайте някой филм. Сравнението и контрастът между филмовите традиции в различните държави винаги са интересни. Представете си как гледате прекрасен боливудски филм на пъпа на Калкута, или пък един от онези филми, изпълнени с бойни сцени - насред Хонг Конг.

 

 

 

2. Местните барове

 

6 по-различни начина да опознаем чуждестранната култура като туристи

 

Не говорим за онези капани за туристи, а за баровете, в които ходят местните хора. Там ще имате възможността да се смесите с хората, да завържете нови познанства и да видите как се забавляват. Това изживяване ще Ви запознае с един аспект от културата, който по никакъв начин не е изкуствен или нагласен. Все пак, най-добре е да питате какво ще пиете, тъй като в някои страни националните напитки може и да се окажат доста по-силни от очакваното!


 


3. Големите магазини

 

6 по-различни начина да опознаем чуждестранната култура като туристи

 

Шопингът е още един чудесен (и подценяван) начин да се запознаете със страната като местен жител. Той ще Ви позволи да видите какви са последните тенденции, а и местната поп култура. Често, най-добрият начин да разберете местните обичаи е като ги сравните с онова, което вече знаете, а какъв по-подходящ начин да направите това от пазаруването? Можете да сравните цените, модните тенденции и шопинг изживяването като цяло.4. Радио и телевизия

 

6 по-различни начина да опознаем чуждестранната култура като туристи

 

Най-лесният начин да опознаете културата е като прехвърлите радиостанциите и телевизионните канали. Това ще Ви даде информация за текущото състояние на страната, политиката, популярните забавни предавания, музика и сериали. Разбира се, трябва да разбирате и езика, ако не Ви е майчин. 

5. В супермаркета

 

6 по-различни начина да опознаем чуждестранната култура като туристи

 

Храната, естествено, е важна част от всяко едно пътуване, а също така е и сред най-достъпните местни обичаи. Научете кои храни се считат за местни деликатеси, каква е кухнята, кои са най-популярните храни и още, и още. Опитайте се да се храните в заведения възможно най-много и намерете местенца, които са далеч от туристическите тълпи. Местата, на които се хранят местните обикновено са доста по-добър вариант. Ако имате време и възможност, можете дори да се запишете на курс по готварство, който ще Ви помогне да се потопите в местните обичаи. 

6. Магазините за електронни джаджи

 

6 по-различни начина да опознаем чуждестранната култура като туристи

 

Допреди няколко години това би било странно предложение като начин за опознаване на местната култура, но днес дори и момичетата имат интерес към джаджите. Вълнуващо е да видите колко много продукти се различават от онези вкъщи. Това може да означава всичко – от стила на мобилните апарати до иновациите. Това е един любопитен и леко странен начин за опознаване на местната култура, но ако отивате на място като Япония, където технологията сякаш е със светлинни години напред, то определено ще бъдете доста изненадани! 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2891 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3460 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2743 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове